• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

0-3 in Stasegem dankzij prachtige vrije trap die de wedstrijd opent

Geschreven door Gael Agneray

4-09-2023

Na een positieve voorbereiding met enkel 1 verliespartij gingen onze Blauwe Uilen richting Stasegem voor de openingsspeeldag in 3de provinciale. Wie zelf voetballer is of is geweest weet dat de 1ste speeldag altijd iets speciaals is en de nodige stress met zich meebrengt. Dat was ook niet anders bij deze wedstrijd. Toch halen onze Blauwe Uilen een fraaie 0-3 overwinning op verplaatsing. Het spelbeeld zeker in het begin van de wedstrijd was toch net iets anders. Maar na enkele versnellingen en een prachtige vrije trap van Jan De Winter konden we toch afstand nemen van de geel zwarten uit Stasegem!

Het is een nerveus openingskwartier in de hel van Stasegem. We krijgen de bal niet waar we die willen en het middenveld is op zoek naar de vrije ruimtes. Het is dan ook logisch dat Stasegem de eerste kansen creeert met een hoge pressing op toch warme zondagnamiddag. Het is Arthur Decavele die Thijs Debuyck voor het eerst aan het werk zet na balverlies van De Winter op het middenveld, zijn hard schot wordt gepakt door Debuyck zonder gevaar. 2 minuten later is het onze beurt via een uitgespeelde kans op de rechterflank waar Deveugele onze spits Aymeric Cottenceau kan vinden in de 16. Zijn schot wordt geblokt. En dit is het in principe voor het openingskwartier, we noteren nog een schotje in het zijnet van Vandenbossche voor Stasegem.

Daarna krijgen we ook een mogelijke hands fase van kapitein Christaens maar de scheids ziet er een duidelijke hands in dus gaat de bal niet op de stip. Daarna volgen 3 kansen voor Stasegem die sterk aan de wedstrijd is begonnen in een aanvallende 352 formatie met een hoge druk naar voor. Vandenbsosche kopt net over op corner, Carton schiet overhoeks naast en Waelkens probeert uit de 2de lijn onze verdediging en doelman Debuyck te verrassen met een schot die op het dak van ons doel eindigt. Dit vat de eerste 25 minuten samen van een boeiende wedstrijd in een zonovergoten Stasegem.

Sterke 20 minuten zorgt voor 0-2 aan de rust

Na de korte drankpauze nemen we de overhand. We krijgen een vrije trap cadeau aan de rand van de 16. Jan De Winter eist die op en schiet het leer fenomenaal overhoeks staalhard in de bovenhoek binnen. 0-1, de ban is gebroken. Cottenceau schiet 1 minuut later in de handen maar ook Stasegem is gevaarlijk in de omschakeling. Carton is ongelukkig als zijn schiet op de lat spat en enkele seconden later nog davert. Net voor de rust zetten onze Blauwe Uilen de match volledig naar hun hand. Sabri Bensalem kan Aymeric Cottenceau bedienen in de 16, hij twijfelt niet en schiet overhoeks de bal netjes in het zijnet binnen. 0-2 en de het grootste deel is achter de rug voor Aalbeke. Net voor afluiten creëren we nog een kans via de rechterzijde kan Deveugele voorzetten, Samain schiet in volley naast.

Gecontroleerde 2de helft met kers op de taart via Deveugele

Na de rust is het vooral opletten dat de spelers gefocust blijven. Dat doen ze ook. Leman schiet in de handen van doelman Desmet op aangeven van Sabri Bensalem. Aan de overzijde probeert de net getransfereerde Khefif doelman Debuyck te verrassen maar zijn schot uit de 16 gaat naast. 5 minuten later zetten we de eindstand vast. De opgekomende Cedric Cappelaere kan Deveugele het straatje insturen in de 16. Die schiet hard en hoog de bal in het zijnet binnen. 0-3 na 55 minuten, de klus is geklaard!

We blijven dominant voetballen en Stasegem is iets wat aangeslagen door de harde cijfers. Aymeric Cottenceau kan nog ook alleen naar doel maar kan de doelman niet verrassen. Debuyck blijft ook attent na 2 doelpogingen van Fillieux. De 0 houden is nu de voornaamste opdracht. Intussen gaan we ook wisselen met Matthieu Demeyere en Lomme Beyls die in de ploeg komen voor Robbert Vanhuyse en Quentin Samain. Stasegem probeert nog via Khefif en Vandenbossche maar hun schoten gaan naast. Het laatste kwartier is overbodig. We krijgen nog een schot van Vandenbossche en net voor affluiten schiet Sabri Bensalem op afstand het leer boven het doel van Desmet.

De eerste 3 punten zijn binnen en op Stasegem is dit nooit een sinecure. Volgende week wacht ons een jeugdig en enthousiast Avelgem B die vorig seizoen promoveerde. Het speelde 3-3 tegen Winkel B die vorig seizoen nog in 2de provinciale aan de slag was. We zijn dus gewaarschuwd! De wedstrijd gaat door op zaterdag 9 september, aftrap om 18u30!

Doelpunten:

28’ 91. De Winter

40 ’99. Cottenceau (A: 14. S. Bensalem)

55’ 7. Deveugele (A: 4. Cedric Cappelaere)