top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

0/6 tegen Stadsgenoot Marke.

18-04-2023

Geschreven door Gael Agneray


We zijn er niet in geslaagd om een vuist te maken op het Olympiadeplein van Marke. De enige ploeg ook die de volle buit neemt tegen onze Blauwe Uilen. Zowel in de heen als terugwedstrijd waren we niet op de afspraak en konden we geen aanspraak maken op punten. Zo is de titelstrijd ook gestreden want Lendelede komt op 4 punten met nog 2 speeldagen te gaan. Een mirakel is nodig om ons nog weer in leven te krijgen voor de titelstrijd. Volle focus dus op ons doel, de eindronde winnen en alsnog de poort naar 2de provinciale open te breken!

Onmondige eerste helft met zeer dubieuze 2-0


In een behoorlijk saai openingskwartier kunnen we amper maar 2 feiten opschrijven. Iedere ploeg nam er eentje voor zijn rekening in een zenuwslopende start van de partij waarbij iedere ploeg zoekende is na mindere resultaten. In de 3de minuut schiet Lefebvre de bal voorlangs na een goeie lange bal van Simen Demeyere in de rug van de verdediging. Langs de andere kant moeten we 17 minuten wachten op een eerste kansje, Menghis kan voorzetten aan de rechterkant maar de poging van Kontogom gaat hoog over.


In de 22ste minuut probeert Neirijnck het eens van ver maar zijn poging gaat ook ver naast. Op het half uur krijgen onze Blauwe Uilen dan toch een koude douche op corner van.. Neirijnck , in de tweede zone komt kapitein Schotte ingevlogen maar Simen Demeyere is ook bij de pinken maar kopt het leer in eigen doel. 1-0 voor de Groen zwarten met ook een vleugje hands luidt het bij de verdedigende ploeg. 3 minuten later krijgen we een eerste schot op doel, te zacht van Khefif weliswaar. Na 35 minuten spelen zijn de kansen schaars, Tieberghien kopt naast voor Marke, Simen Demeyere schiet dan weer over met een scherp schot via de linkerkant.


Tot overmaat van de ramp krijgen we de 2-0 rond de oren van de scheidsrechter. Die beslist dat de kopbal van Schotte over de lijn is gegaan maar dat blijkt zelf van 60 meter afstand niet het geval te zijn. Zeer dubieus en wie weet kunnen we met een 1-0 wel nog de partij keren. We gaan ook meteen rusten met die 2-0 stand!


Te laat in actie geschoten, fraaie vrije trap van Sabri Bensalem


Het is opnieuw een handvol minuten wachten op een eerste kans. Marke moet niet komen en probeert de organisatie te houden. In de 51ste minuut krijgen we een eerste fraaie actie van Sabri Bensalem in combinatie met Neves. De bal komt uiteindelijk bij Khefif terecht maar opnieuw schiet de jongeman de bal te zacht richting doel, meegeven met Neves kon stukken gevaarlijker zijn. Aan de andere kant heeft Dejans zijn handen vol wanneer hij de bal van Vanluchene van de lijn haalt. Kontogom schiet ook nog eens in het zijnet 2 minuten later.


Wij proberen op vrije trap een antwoord te vinden. Het schot van Simen Demeyere scheert weliswaar de lat. Op het uur is het dan over & out voor onze Uilen. 3-0 van, jawel, Schotte die zijn 3de van de namiddag eist, de eerste was wel een owngoal maar de ref geeft de jonge kapitein een volledige hattrick.


We moeten zeker 12 minuten bekomen van deze koude douche. Nolan Lefebvre wordt onderuit gehaald in de 16 maar neen, ook deze penalty krijgen we niet van de ref die een matige wedstrijd fluit. Langs de andere kant probeert Neirijnck scherp maar Thijs Debuyck pakt uit met een parade. Tieberghien krijgt ook een grote kans met het hoofd maar kopt naast.


Met nog 10 minuten te gaan spelen we best aanvallend, Neves zijn schot gaat via de keeper in corner. 2 minuten later is het wel prijs. Neves kan in een schermutseling het leer voorbij Termote schieten. 5 minuten later opnieuw bingo met Sabri Bensalem die een vrije trap mooi over de muurt hard binnen schildert. 3-2 met nog 3 minuten te gaan, zou het dan toch nog lukken?


Het antwoord is helaas neen, we krijgen nog een vrije trap, Sabri Bensalem laat die botsen voor de keeper Termote die lost maar in de rebound zijn we niet aanwezig om binnen te schieten. Het was toch nog bibberen voor Marke die van geluk mag spreken dat de 2-0 nog voor de rust viel. Het domineerde wel 3/4 van de partij en verdient het om de 3 punten thuis te houden.



Wij moeten ons nu voorbereiden voor de eindronde met de thuiswedstrijd van komend weekend tegen Stasegem en de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen op zondag 30 april in Heule. Daarna volgt een loting met een volledig nieuwe format die zomaar midden het seizoen beslist werd en uitgevoerd zal worden. We zullen zien wat er op ons afkomt en ons zo goed mogelijk voorbereiden om alsnog de weg naar 2de provinciale te vinden!


Afspraak eerst komende zondag met de jeugdparade, een vriendschappelijke wedstrijd van onze U9 en uiteraard de partij tegen Stasegem, aftrap om 15u00 door matchsponsor Groverbo!


276 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page