• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

1-2 winst voor Aalbeke in Marke waardoor het in de Top 3 komt!

02-12-2018

Een koude regenachtige zondag in december. Maar Aalbeke laat dit niet aan zijn hart komen, het wint opnieuw deze keer op het veld van Marke. Geen wadeling door het park zoals de week daarvoor maar een evenwichtige wedstrijd die in de 1ste helft sneller naar de hand kon getrokken worden door onze blauw-witten.

De wedstrijd begint rustig met vooral veel middenveldsvoetbal. Toch krijgt onze fanion als eerste de grootste kansen. Loosvelt schiet voorlangs, Hugelier treft de lat, Bogaert schiet net over na een mooi afstandsschot. De bal wil er maar niet in. Gelukkig staat onze achterhoede ook goed te verdedigen, een pluim voor hen na een aantal moeilijke weken. Toch kan onze kapitein 8. Viane de voorzet afdwingen voor Aalbeke die verwerkt wordt door onze nummer 10 Loosvelt in doel. 0-1 net voor de rust. We hebben de match in eigen handen!

De 2de helft start iets feller en er komen kansen van beide kanten. De linies worden groter waardoor beide ploegen meer aan voetballen komen. De 0-2 lonkte via kansen van Vanraes, Loosvelt en Bogaert maar toch viel het doelpunt aan de andere kant. Beeuwsaert kan zich doorzetten en maakt de gelijkmaker in de '51. Alles te herspelen voor onze kerels. Braem maakt na 5 weken zijn eerste opwachting in de '65. Op een lage korte voorzet van Viane kan Braem zijn eerste van het seizoen maken. 1-2 voor Aalbeke na 83 minuten spelen. Dit mogen we niet meer uit handen geven. Dit zal ook niet meer gebeuren ondanks een slotoffensief van Marke. Aalbeke pakt de volle buit in een gespanne derby en kan zo 3de worden.

We hebben alles zelf in de hand om periodekampioen te worden. De resterende wedstrijden zijn heel heftig met de wedstrijd van komend weekend tegen Wielsbeke B. Daarnaast volgt nog de inhaalwedstrijd tegen Jong Vijve. 4 maanden na de start van de competitie tellen we al 25 punten met een volledige nieuwe kern. Hopelijk houden we dit niveau aan en kunnen we van meer dromen!