• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

10 koppig Aalbeke neemt een punt mee uit Waregem

7-11-2022

Geschreven door Gael Agneray

Tegen een jeugdig en talentvol Waregem B konden onze Blauwe Uilen niet meer dan een punt pakken op verplaatsing in het Mirakelstadion. Na een 0-1 voorsprong door kapitein Cedric Cappelaere kregen we een opdoffer van je welste met een vroege rode kaart na 2x keer geel voor Martin Huys & een doelpunt tegen in de 89ste (en 36 seconden). Niets aan te doen, Waregem was ook de evenknie en zal wellicht nog veel punten sprokkelen uit onze Top 5.

Wedstrijd in evenwicht, controle voor Aalbeke

In de eerste minuut zijn we meteen gevaarlijk aan de linkerkant, echter na een fraai combinatie kan Lorenzo Mauceri net niet voorzetten. We krijgen hetzelfde een minuut later waarbij Dejans kan ontzetten uit een gevaarlijke situatie. Geen studieronde dus maar meteen offensief spel van beide kanten! De eerste grote kans is voor Waregem wanneer linkerflank Vanfleteren naar binnenkomt en uithaalt net buiten de 16, zijn schot gaat buitenkant paal en zo zijn we meteen gewaarschuwd. 10 minuten gespeeld opnieuw Waregem deze keer via de rechterkant maar D'Huyvetter mist zijn schot volledig en de bal gaat naast.

We zitten niet bepaald erg goed in de wedstrijd, Martin Huys krijgt zijn eerste waarschuwing na 12 minuten spelen en vrije trap voor Waregem, niet gevaarlijk. Onze eerste echte kans komt in minuut 16 wanneer Lefebrve net niet in volley kan binnentrappen op voorzet van Ndamununu. We maken vooral veel kleine foutjes en ditmaal is Cossart afgestraft met geel, ook Demeyere zorgt voor een vrije trap voor Waregem op de zijkant. Een eerste echt schot komt pas in de 20ste minuut voor onze Blauwe Uilen wanneer Loosvelt Lefebvre kan bedienen, het wordt een bescheiden schot die voorlangs gaat. Daarna volgt er een kwartier middenveldsvoetbal, veel afval in het spel, een Waregem die niet geduldig genoeg blijkt en onze Blauwe Uilen die de bal laten circuleren zonder enig gevaar.

Die komt er wel in minuut 35, we krijgen een vrije trap op de rechterkant en Simen Demeyere gaat achter de bal staan. Die dropt het leer perfect aan het penaltypunt, kleine carré waar Cedric Cappelaere rustig kan binnenduwen. 0-1 voor onze Blauwe Uilen dankzij onze oude garde!

Amper een minuut later begaat Huys opnieuw een domme fout en krijgt hij geel toegediend. Kon ook al meteen een andere kleur zijn. De opvolgende vrije trap is echter niet gevaarlijk. Aan de andere kant beginnen we kansen te creëren en op counter kan Lefebvre net niet afdrukken. Ook Waregem krijgt door D'Huyvetter nog een kans maar die gaat ruim naast na een schot uit de 16. Mauceri probeert ook vanop afstand maar is recht op de keeper. Dan denk je dat we rustig de eerste helft uitspelen, maar dat is zonder Huys gerekend. Hij pakt domweg zijn 2de geel van de partij en mag eerder gaan douchen. We moeten nu met 10 man verder een ganse 2de helft.

Lange 45 minuten, grote kans op de 0-2 en dan toch de opdoffer

De tweede helft kondigt zich uitermate moeilijk te worden voor onze Blauwe Uilen maar met een goede mindset beginnen ze aan die tweede helft met veel overgave. Het duurt 7 minuten wanneer Waregem voor het eerst een kans kan bijeenspelen. Kassmi kopt in de handen van Debuyck. Ook Aalbeke krijgt kansen, op vrije trap van Demeyere gaat de bal net naast. We zijn intussen al de 65ste minuut wanneer Waregem nog eens gevaarlijk is, het heeft nu wel het balbezit, logisch ook maar veel kansen komen er niet. Op center van D'Huyvetter kan Laurez vrijstaand koppen maar ook die poging belandt in de handen van Debuyck. 2 minuten later net hetzelfde maar deze keer kopt kapitein Lein in de handen van onze doelman.

We springen dan meteen naar minuut 85, daar noteren we voor Waregem de grootste kans uit de partij maar kapitein Lein mist van dichtbij en schiet het leer over het doel van Debuyck. De eerste grote waarschuwing voor onze Blauwe Uilen. 1 minuut later kunnen we fantastisch counteren. Maar met een miraculeuze beenveeg kan doelman Santens ons & Nolan Lefebvre van de 0-2 houden. De wedstrijd kon in een definitieve plooi liggen, jammer maar helaas zit het geluk niet aan onze zijde deze keer. Integendeel, net geen 90 minuten op de teller en we krijgen een corner tegen. Met onze gestalte zou je denken, geen probleem. Echter kan De Vreeze vrijstaand koppen en komt Debuyck wat roekeloos uit zijn doel. 1-1 met nog enkele minuten extra tijd te spelen. Onze Blauwe Uilen krijgen geen kans meer, Waregem nog een kleine kopbal van Lein opnieuw in de handen van de keeper.

We graaien zo maar een puntje mee uit het Mirakelstadion. Volgende week of beter gezegd nu zondag wacht ons de Kortrijkse derby tegen KFC Marke. We organiseren in samenwerking met Heat een Footlunch, hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via volgende link: https://forms.gle/FNRe1k5k1o6Mq1zw8 De maaltijd met aperitief, lunch & dessert + ticket kost 22€ per persoon. Alle informatie is terug te vinden via het formulier of onze website!