• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

10-koppige Uilen houden de 3 punten thuis tegen de Otegemse Panda's!

28-02-2023

Geschreven door Gael Agneray

Wat voorafging als een onbetwiste topper werd het ook een spektakelstuk van formaat in onze 056 Arena afgelopen zaterdagavond. Een gretig en enthousiast Otegem kwam op bezoek met 1 doel, het gat van 3 punten toerijden. Voor onze Blauwe Uilen was er ook maar een doel, afstand nemen van de Panda's. In een volgelopen 056 Arena zagen een kleine 300 supporters hoe Aalbeke met 10 man 50 minuten lang aan het langste eind trok. We winnen de partij met 2-1 en verstevigen zo onze leidersplaats!

1 minuut applaus voor Arne Espeel, de aftrap van RTK Travel Center en een geladen eerste helft

Bedanken doen we altijd zeker wanneer we een nieuwe sponsor mogen verwelkomen. Zo werd de aftrap gegeven voor reisbureau RTK Travel Center uit Moeskroen door mede-eigenares Lydia Derudder, zou ze ons ook geluk brengen? Lang moeten we niet wachten op een eerste prik van onze Blauwe Uilen. We krijgen een eerste corner aan de rechterzijde van het veld die Taybi Bensalem voor zijn rekening neemt en in de pak gooit richting 2de zone. Nolan Lefebevre probeert magistraal met een retro het leer in het doel te brengen van De Bosschere maar een attente Lowie Smet, die niet alleen aanvallend zijn ding doet kan de bal nog van de lijn koppen. Geen 1-0! 2 minuten later krijgen we een vrije trap aan de linkerhoek van de 16. Jan De Winter haalt staalhard uit in de korte hoek van De Bosschere die de bal in corner verwerkt. 1 minuut later opnieuw Aalbeke wanneer Yanis Khefif op de paal kopt en Mateo Lecrenier zijn poging in corner ziet verwerkt worden in de herneming. Die corner gaat via een ingestudeerd nummer via de voet van Melvin Neves net niet in doel. We zijn dan 10 minuten bezig en de aantal kansen stapelen zich op voor de Kortrijkse club.

Een minuut later jawel, opnieuw Aalbeke met deze keer Sabri Bensalem in de hoofdrol, hij haalt uit maar De Bosschere staat goed te keepen en verwerkt de bal in corner. Met een fantastietje probeert De Winter met een rabonda de bal voor te krijgen hard genoeg want keeper De Bosschere moet met zijn gebalde vuiste het leer wegkaatsen in het veld. 12 minuten vol overwicht en mooi voetbal van onze Blauwe Uilen maar geen doelpunt. Wat volgt is een 20-tal minuten middenveldsvoetbal met een Aalbeke dat al veel gegeven heeft en een Otegem die oplossingen zoekt.

We zijn het onszelf schuldig wanneer de eerste kans voor Otegem op vrije trap komt. Meteen heel gevaarlijk ook want net 2 meter uit de 16 een uitstekende plaats om een technichien aan de bal te laten. Otegem heeft die ook in zijn rangen. Xander Verpoort haalt hard uit in de linkerbovenhoek maar met een parade kan Thijs Debuyck de bal in corner verwerken. Het had zomaar 0-1 kunnen zijn na een half uur domineren. Ons antwoord blijft enkele minuten uit, opnieuw Sabri Bensalem die van ver probeert zonder succes (voorlopig). Ook Lefebvre gaat zijn kans, opnieuw in corner weliswaar, de 6de van de partij. Otegem knokt zich terug en probeert vooral in de omschakeling ons pijn te doen. Dat zal uiteindelijk ook lukken wanneer Taybi Bensalem op de noodrem moet drukken, hij haalt de doorgebroken Jani Goethals onderuit, rood voor Taybi, Aalbeke verder met z'n 10'en en een vrije trap voor Otegem. En gelukkig maar, de poging van Smet is niet gevaarlijk voor Debuyck en Aalbeke smacht naar de rust.

Wat we dan krijgen is een beloning voor het harde werk en mooi spel van de eerste helft. Via combinatiespel van De Winter en Neves kan diezelfde Neves afdrukken net in de 16. Hij schiet overhoeks via de paal de bal binnen en het is 1-0 na een opgezette actie van de linkerkant via Simen Demeyere en Nolan Lefebvre.

45 lange minuten met een opdoffer na de rust & de verlossende 2-1 en organisatie van onze Blauwe Uilen

Tijdens de tweede helft proberen we de gemoederen te bedaren en uit organisatie snel eruit komen op de counter. Met 10 tegen 11 tegen de 2de in de stand standhouden zal geen gemakkelijke opdracht worden beseft iedereen. Otegem komt ook gretig uit de kleedkamers en probeert met aanvallend voetbal te starten aan de tweede helft. Dat lijkt ook meteen te gaan belonen wanneer het in de 51ste minuut met de eerste kans meteen prijs is. Lowie Smet kopt zijn 23ste van het seizoen binnen aan de tweede paal waar we kansloos zijn. 1-1 en alles te herdoen voor onze Blauwe Uilen.

Het is een opdoffer van formaat en het duurt ook wel een dikke 10 minuten voor we een antwoord vinden op de aanvallende kracht van Otegem vooral via Goethals en Smet. Toch kunnen we opnieuw juichen bij onze eerste kans in de 2de helft. De bal komt via de linkerzijde van Demeyere naar Nolan Lefebvre die centraal de vrijstaande Sabri Bensalem ziet. Sabri twijfelt niet en waagt zijn poging vanop een 23-tal meter. Zijn schot gaat accuraat binnen in het linkerzijnet. De Bosschere kansloos iets te ver uit zijn doel wellicht niet verwachtend dat er van daar zou geschoten worden. Het is 2-1, Otegem moet vol aan de bak en Aalbeke kan beginnen counteren. Dat doen we ook enkele minuten later door de wissel van Yanis Khefif met Lorenzo Mauceri en nadien ook met het inbrengen van Arno Verhelst voor doelpuntenmaker Sabri Bensalem, we zijn dan intussen een kwartier van het einde en Otegem krijgt de Aalbeekse defensie niet gesloopt. Wij krijgen nog een vrije trap maar Neves schiet over.

In de 86ste minuut krijgen we dan nog een slotoffensief van Otegem waarbij de bal tot tweemaal toe moet in corner verwerkt worden door Debuyck. Smet is bij de pinken en probeert alsnog een punt voor zijn Panda's mee te graaien maar het zal niet baten. We houden het vol en houden zo ook de 3 punten thuis en verstevigen zo onze leidersplaats in het klassement! Een fantastische overwinning met een goede mentaliteit die we niet meer hadden terug gezien sinds de wedstrijd tegen Ingelmunster.

Aanstaande zaterdag is het opnieuw van moeten. We gaan op bezoek bij de neo-2de in de stand Lendelede Sport. Door het verlies van Otegem en het winnen van Lendelede schuiven zij zo een plaats op. Het verlies van Ingelmunster en Marke is ook welkom, zo komen beide ploegen al over de 9 punten achter in het klassement. Afspraak dus in Steuren Ambacht te Lendelede, aftrap om 19u00!