• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

13 geweldige minuten zorgen voor de overwinning tegen Jong Helkijn!

10-10-2022

Geschreven door Gael Agneray

Op een prachtige zaterdagavond met een Ladies Night in het zog ontvingen we Jong Helkijn, de laatste in de stand na 5 speeldagen. Het werd een wedstrijd met 2 gezichten. Een 1ste helft waar we een nieuw dieptepunt kenden en een wervelende 2de helft met kansen aan overvloed en 3 doelpunten die resulteerden in een overwinning. 16/18 na 6 gespeelde wedstrijden, we kunnen spreken van een geslaagde start. De periodetitel komt ook stilaan dichterbij en de focus voor de wedstrijd in Ingelmunster komende zaterdag is er ook al.

Scheidsrechter Boriau heeft amper nog maar de wedstrijd op gang gefloten of we krijgen meteen een dijk van een kans. Nolan Lefebvre kan de bal hoog recuperen en op de doel afgaan aan de linkerzijde. Hij kiest voor het collectief en legt de bal achter maar helaas is niemand van Aalbeke te vinden. Voor eigen succes gaan ging wellicht de oplossing geweest zijn. Jong Helkijn is wat geschrokken en moet even bekomen terwijl we in de 9de minuut opnieuw onze poging wagen. Ditmaal via Neves die een hard afstansschot lanceert richting doelman Siraux. Die lost maar Lorenzo Mauceri kan net niet bij de bal. Op het kwartier is het opnieuw Neves uit de 2de lijn die een afstandsschot lost, deze keer kan hij Siraux niet verrassen.

Jong Helkijn komt voor de eerste keer opzitten na 20 minuten voetballen, niet echt gevaarlijk want het schot van kapitein Delaval gaat hoog over. Enkele minuten later wel, opnieuw met een hard afstandsschot van Delaval moet Thijs Debuyck alles uit de kast halen en de bal verwerken in corner. Die corner blijkt zeer pijnlijk te zijn want op aangeven van Bryan Pardo kan Steven Declercq fraai binnenkoppen voorbij de eerste zone, overhoeks binnen, niets aan te doen. We zijn nog niet van slag want 2 minuten later doen we wellicht de mooiste combinatie van de 1se helft. De bal gaat vlotjes van voet naar voet waarbij de actie start bij Jan De Winter, die speelt in op Neves, die Martin Huys naar doel kan sturen vanop de rechterkant. Zijn poging wordt verwerkt in corner.

Net na het halfuur alweer combinatiespel nu via de linkerkant speelt Taybi Bensalem in op Lorenzo Mauceri en belandt de bal bij Sven Loosvelt, zijn poging gaat in corner. Het laatste wapenfeit van de 1ste helft is voor Jong Helkijn, Pardo schiet op Debuyck zonder gevaar. 5 kansen voor Aalbeke tegen 4 van Jong Helkijn, maar wel 0-1 aan de helft in een bijzonder slordige eerste helft van onze kant uit en een moeilijk te ontwrichten Jong Helkijn die alles gesloten probeert te houden. Ons herpakken is de boodschap!

Dag & nacht verschil in de tweede helft met 13 geweldige minuten!

We verliezen in de 1ste helft Melvin Neves door een Hamstringblessure en ook Kibonge Ndamununu blijft binnen voor een tactische wissel. De ploeg wordt omgegooid en het systeem ook om Helkijn meer fijn te kunnen doen. In het begin zien we daar niet veel van want het is opnieuw Helkijn die de eerste kans afdwingt via Delaval gaat de bal over.

Daarna gaan we richting middenveldsvoetbal, en proberen we controle te krijgen over de partij. In de 55ste minuut volgt de verlossing, letterlijk dan ook voor onze spitsen. Ze vinden elkaar voor het eerst sinds de 1ste speeldag wanneer we ons goed door kunnen zetten aan de rechterkant. Lorenzo Mauceri wordt door Sven Loosvelt bediend achter de verdediging en kan de bal bij Nolan Lefebvre deponeren in de 1ste zone. Die legt de bal binnen met een subliem hakje. 1-1 alles te herdoen voor Helkijn en de vertrouwens boost voor onze Blauwe Uilen!

Dat we een boost krijgen zal te zien zijn de komende dikke 10 minuten lang. De ene kans na de andere en wanneer Cappelaere de bal kan verlengen via een vrij trap kan Evert Dejans binnen duwen aan de tweede paal. 2-1 en de machine lijkt op gang te geraken. 2 minuten later opnieuw prijs, ditmaal kan Lorenzo Mauceri zijn vleugels ontbinden en zijn 2de van het seizoen binnen knallen. Geweldige acties in het meervoud jawel, een pletwals van 13 minuten lijkt de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Helkijn is onmondig en kan in de plaats van de waarheid niet meer gevaarlijk zijn. Santele probeert op zijn ervaring kansen te creëren maar zijn pogingen worden gered door Debuyck of gaan in corner. Zelf proberen we de wedstrijd te doden.

Agneray komt 10 minuten voor tijd nog eens in voor Mauceri. De 14 gekwetsten zijn een reden van zijn selectie. Intussen verliezen we opnieuw Neves maar komen enkele spelers volgende week terug. Een geweldige tweede helft van onze Blauwe Uilen, 3 punten en de leidersplaats waar we ons opnieuw in verstevigen. Lendelede volgt op 4 punten en Marke op 5 punten.

Aalbeke Sport - Jong Helkijn FT 3-1

'23 0-1 6. Steven Declercq (A: 10. Bryan Pardo)

'55 1-1 22. Nolan Lefebevre (A: 11. Lorenzo Mauceri)

'66 2-1 17. Evert Dejans (A: 4. Cedric Cappelaere)

'68 3-1 11. Lorenzo Mauceri

Komend weekend gaan we op bezoek bij SV Ingelmunster, op voorhand en op papier een titelfavoriet die het momenteel laat afweten. We zullen moeten op onze hoede zijn want de kenners weten hoe de sfeer kan zijn in Ingelmunster + we hebben nog iets goed te maken van onze nederlaag ginder vorig seizoen. Supporters op post, we hebben massaal jullie steun nodig!