top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

2-2 gelijkspel in Helkijn.

13-02-2023

Geschreven door Gael Agneray


Schaamrood en het gevoel van een nederlaag na onze prestatie tegen de laatste in de stand Jong Helkijn. Dat gevoel heerst er, toch bij ons, het bestuur van de club. Helkijn was zelf de betere in de tweede helft terwijl onze Blauwe Uilen de match konden beslissen in de 1ste helft. Otegem komt zo op 3 punten van ons en de rest sluit ook netjes aan. Intussen ons 3de gelijkspel uit 5 wedstrijden. Wel een positief punt, we verloren in 2023 nog niet!

Op een toch behoorlijk mooie grasmat gaan we afgelopen zaterdagavond op bezoek bij Jong Helkijn, laatste in de stand met amper 9 punten. Toch zijn we gewaarschuwd, op een natuurlijke grasmat zijn we werkelijk nergens statisch gezien. Met die ingesteldheid beginnen we fel aan de partij met na 30 seconden al meteen de eerste, toch vrij grote kans op de rechterkant met een scherpe center van Lecrenier die net niet kan binnengetikt worden door Martin Huys. Daarna volgen 7 minuten die zorgen voor een studieronde van beide ploegen. De volgende kans is voor Helkijn die via Santele een eerste schot afvuurt op onze doelman Debuyck, 1 minuut later op corner opnieuw Helkijn waar Simen Demeyere dicht bij doel het leer kan verwerken. De 2de waarschuwing op evenveel minuten tijd van Helkijn.


Daarna volgt een resem van kansen en ook de eerste is meteen raak! Via de rechterkant wordt Mateo Lecrenier aangespeeld in de ruimte en hij zet proper voor aan de eerste paal waar Melvin Neves overhoeks de 0-1 scoort na 10 minuten spelen. We zijn vertrokken! Lang duurt het niet voor de volgende kans komt, letterlijk geen 60 seconden later krijgt Nolan de Lefebvre de kans om de 0-2 te maken. 2 minuten later opnieuw Lefebvre met een lob over de keeper, maar naast het doel. We spelen dan net geen 20 minuten. Kort daarna valt het opnieuw stil tot 7 minuten voor rust. Via de linkerzijde krijgen we een fraaie combinatie te zien via Cossart, De Winter en nadien een hakje van Yanis Khefif waardoor De Winter vrij kan voorzetten. Lefebvre mist uiteindelijk net in de korte hoek. We krijgen na 20 minuten domineren een antwoord van Helkijn via Vanneste gaat zijn schot net over het doel van Debuyck. Kort voor de rust krijgen we nog 2 mooie kansen. Eerst op vrije trap maar de poging van De Winter kan doelman Steurbaut niet verrassen. De laatste kans komt uit de voeten van Lefebvre die dan net niet Martin Huys kan bereiken aan de tweede paal. Een voorsprong dus aan de rust maar met het kleinste verschil, 0-1.


Flauwe start van de tweede helft, Aansluitingstreffer valt te laat


We komen uit de kleedkamers met het gevoel dat het wel zal lukken maar het is Helkijn die furieus opent. Met een mooie actie kan Ghisquiere zijn 4de van het seizoen scoren op aangeven van Vandepapelière via een korte voorzet in de rechterhoek. Ghisquiere schiet staalhard in de korte bovenhoek binnnen. 1-1 en alles te herdoen dus. Tot overmaat van de ramp gaan we nog dieper, in de 51ste minuut probeert Debuyck de bal te onderscheppen een 8-tal meter uit de 16 maar wordt verrast door de bots van de bal. Hij kan de bal niet goed wegwerken en die komt in de voeten van Quinten Santele. Je hoeft hem dit niet te geven, koelbloedig schiet hij het leer vanop een 23-tal meter rollend voorbij alles en iedereen in doel. 2-1 voor Helkijn. 3 minuten later opnieuw Helkijn, deze keer met een schot van Lecroart.


We moeten wachten de 65ste minuut om een antwoord te krijgen. Die komt uit de rechtervoet van Lecrenier maar gaat net over. 2 minuten later de kans om gelijk te maken via een ingestudeerd nummer op corner komt de ingevallen Taybi Bensalem voor zijn linker en schiet staalhard het leer voorbij alles in iedereen maar zijn schot spat op de lat en in de rebound over in corner. 3 minuten later stuurt De Winter, Nolan Lefebvre alleen op doel, hij kiest voor de lob maar zijn poging wordt nog net weggewerkt in corner.


We blijven drukken met de ploeg en proberen een antwoord te vinden. Uit de 2de lijn gaat het schot van Neves over. We zijn gevoelig op de counter maar gelukkig kan Debuyck ons net vergoeden van de 3-1. En dan komt nog een stukje genie uit de voeten van de ingevallen Lorenzo Mauceri. Een vintage Mauceri doelpunt van uit de goede oude dagen, via een voorzet van Neves komt de bal op halve hoogte voor de neus van Mauceri, hij pakt de bal vol op de slof en schiet de bal mooi in het dak van het doel binnen. 2-2 met nog 7 minuten en extra tijd te spelen.


Uiteindelijk komt er geen slotoffensief meer, een kans voor beide ploegen. Bij ons Lefebvre die net voorlangs schiet op voorzet van Sabri Bensalem. Bij Helkijn nog een counter die Santele uit vermoeidheid wellicht niet kan kadreren.

We eindigen met een 2-2 gelijkspel. De 3de al intussen in 2023, positief punt we verloren nog niet dit jaar. Otegem komt dichterbij, we zullen alle supporters nodig hebben op zaterdag 25 februari. De eerste tegen de tweede, een onvervalste topper! We zullen ook dan een eerbetoon doen voor Arne Espeel, doelman van Winkel B die afgelopen zaterdagavond door een hartstilstand overleed op het veld tijdens de thuiswedstrijd tegen SK Westrozebeke. We zullen voor de 25-jarige, een minuut applaudisseren.


Daarnaast zullen we ook opnieuw wat standjes hebben met Hamburgers, verse Luikse Wafels, jenever en pintjes. Dit om onze jeugd te steunen en onze reserven voor een verrassingsreis na het seizoen.

Ten slotte moeten we onze Reserven in de schijnwerpers plaatsen. Het gebeurt niet vaak dat een team 30/30 pakt. 10 overwinningen op rij voor de mannen van Jonas Houthaeve. Het werd 5-2 thuis tegen Westrozebeke. De titel zal moeilijk worden door het grote succes van Moorslede maar de tweede plaats moet zeker kunnen. Volgend seizoen kijken we al uit naar de prestaties in 4de provinciale! Ethan Ridelle, 17 jaar mocht trouwens voor het eest opkomen bij de reserven. Eigen jeugd die begint door te stromen, een mooie mijlpaal voor onze jeugdwerking en kleine club!


216 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page