top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

2 Inkomende transfers voor volgend seizoen!

17-01-2023

Geschreven door Gael Agneray


De transfermolen gaat de volle toer op en dat is ook niet anders voor Aalbeke Sport. Na de mooie overwinning van afgelopen weekend tegen SV Ingelmunster zetten we onze ambities nog kracht bij met 2 inkomende transfers en verheugen ons ook enorm met de 3 blijvers. Deze transferperiode met het oog op volgend seizoen is nog niet evident geweest maar onze doelgerichte profielen zijn stilletjes aan concreet aan het worden.


Vandaag stellen wij jullie voor aan Aurelien Verzele (39) uit Kortrijk. Aurelien momenteel actief bij KSKV Zwevezele is er kapitein en speelt voornamelijk op de flank. Hij begon zijn jonge speler carrière bij Moeskroen en Wasquehal in Frankrijk om terug in België terecht te komen bij KV Kortrijk en nadien Sint-Niklaas, SV Wevelgem City of nog RC Harelbeke in de toenmalige 3de klasse. Hij zou voor het eerst kampioen spelen bij KFC Izegem, 2x na elkaar en bij zijn andere 2 clubs ook met OMS Ingelmunster 1 keer en ten slotte bij zijn huidige club KSKV Zwevezele 2 keer van 1ste provinciale naar 3de amateur en nadien naar 2de amateur.

"Met Aurelien halen we een zeer ervaren speler binnen die het voetbal door en door kent. Hij heeft zowaar 5-6 kampioen gespeeld in de hogere reeksen en is toe aan zijn laatste rit. Dit wilt hij doen samen met ons, wat ons natuurlijk enorm verheugd. Aurelien kan een volledige flank bestrijken en kan zowel achterin als voorin het verschil maken. Zijn zoontje speelt ook bij de Blauwe Uilen en hij woont in Kortrijk, ideaal dus." zegt Gael Agneray


De tweede speler die we vandaag aankondigen is verdediger en ad-interim spits Xavier Berthe. Xavier is 29 en woont in Doornik. Coach Rodrigue Derycke kent Xavier door en door met zijn periode bij RDS Dottignies Sport waar ze elkaar leerden kennen. Zonder spits koos coach Derycke om Xavier te laten postvatten op de 9 met succes. Hij was goed voor 19 doelpunten dat seizoen. Vandaar onze referentie naar ad-interim spits. Xavier zelf kan het best uit de voeten centraal in de verdediging. Dit seizoen is hij bezig aan zijn 2de jaar bij Peruwelz FC in 1ste provinciale Henegouwen waar hij vaste waarde is. Voordien speelde hij voor KWSC Lauwe, FC Gullegem en dus RDS Dottignies Sport.

"Ik heb Xavier leren kennen in Dottignies, waar wij de laatste stonden toen ik overnam. Met de mentaliteit van o.a. Xavier en zijn ploegmaats hebben we het voortreffelijk gedaan waar hij zelf zijn huidige positie centraal achterin verliet om in de spits te spelen. En hij scoorde. Na 2 seizoenen verliet hij Dottignies om naar Gullegem te gaan om te spelen onder Pascal Devreese die helaas 3 weken later niet meer aan boord was van de club. Nadien volgde Lauwe en uiteindelijk Peruwelz. We zullen zeker Xavier zijn ervaring kunnen gebruiken op verschillende posities op het veld en ook erbuiten. "zegt T1 Rodrigue Derycke


1.035 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page