top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

2021, een half jaar zonder & een half jaar mét voetbal. Ons jaaroverzicht!

21/12/2021

Geschreven door Gaël Agneray


2021, het jaar waar er veel beloftes werden gemaakt. Het jaar van de vrijheid, het heropstarten van ons welbekende samenleving zoals ze hoort te zijn. Niet zonder drempels zijn we er toch in geslaagd in ons klein Aalbeke dit te doen slagen. Dit is een overzicht die ons kenmerkt, de veranderingen, de transfers, de blijvers alles wat Aalbeke Sport of de Blauwe Uilen typeert. Met de nodige wilskracht & overtuiging om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Niet altijd competitief, maar wel telkens met oog voor amusement, het samenbrengen van mensen & vooral sfeer. Wat écht om dit spelletje draait op ons niveau. Van afscheid nemen tot het verwelkomen van nieuwe jonge uiltjes. 2021, wellicht opnieuw een jaar om nooit meer te vergeten.


EEN VOORJAAR MET VOORAL WERKEN & ACTIE


3 januari 2021, het jaar is nog maar net begonnen of ons bestuur moet al meteen beslissingen nemen over de club en de toekomst. We beslissen samen met de spelersraad & bestuursleden Mia Messely, Ignace Delbeke & Gaël Agneray om het contract van de huidige staf onder leiding van Piet Timmerman niet te verlengen. Na een succesverhaal & formule van 2018 tot dan met een promotie daartussenin is het tijd voor een nieuwe aanpak. Als dit geslaagd zal zijn weet men pas achteraf maar toen was de nood er en hebben wij als bestuur onze verantwoordelijkheid genomen.


Intussen verlengen we maar liefst 15 kernspelers die nog niet weten wie er aan het roer zal staan voor het seizoen 2021-2022. We krijgen het vertrouwen en ook onze jeugdwerking staat niet stil, snel verlengt jeugd coördinator Anthony Byttebier en vervolgens ook de jeugdtrainers. In tussentijd beginnen de gesprekken met de geïnteresseerde trainers. Er is veel interesse voor het project & ook wijzelf doen ons huiswerk met verkennende gesprekken.

Op 14 januari is de kogel door de kerk. Rodrigue Derycke komt over van Whitestar Lauwe en brengt op 19 januari ook zijn assistent mee. De naam luidt naar Wim Acke die als eerste ervaring als T2 kiest voor het Aalbeeks avontuur.


Een week later zijn we ook rond met onze beloftentrainer, geen onbekende, neen we kiezen voor een familair gezicht binnen de club. Jonas Houthaeve, ooit nog speler van Aalbeke Sport zal de leiding nemen van onze beloften of beter gezegd reserven. Dat horen ze namelijk liever. Op 28 januari kennen we al onze vertrekkers en kunnen we ons focussen op het rekruteren van nieuwe spelers.


Op 5 maart kunnen we met trots onze nieuwe kleedkamers tonen. Spelers van Aalbeke zelf hebben het hef in handen genomen om de kleedkamer te verven en te innoveren met led verlichting, tv's, een koelkast noem maar op. Deze spelers verdienen dan ook zeker en vast een vermelding in ons jaaroverzicht, bedankt aan Sven Loosvelt, Kjell Braem, Samuel Provoost & Gauthier Goemaere (intussen vertrokken naar KSV Kortrijk). Ook bedankt aan Michael Verhaege die verantwoordelijk was voor de elektriciteitswerken!


In tussentijd staat General Manager Gaël Agneray niet stil en kan hij met trots de nieuwe mascotte voorstellen aan het publiek. De Blauwe Uil wordt officieel geadopteerd als mascotte van de club en embleem. Een embleem die vooral dient om de jeugd aan te trekken naar ons Garenwinderstadion. Ook daartussen zal de laatste versterking erbij komen met Cedric Cappelaere op 25 mei 2021.


EINDELIJK, HET VOETBAL KAN WEER BEGINNEN!


Eindelijk... Na maandenlange werken aan de kleedkamers, tribune, transfers & het vormen van een staf kunnen we de mensen ontvangen om alles uit de doeken te doen. Met onze persvoorstelling willen we iedereen informeren over wat te gebeuren zal tijdens het seizoen 2021-2022. Dit evenement is druk bevolkt en we kunnen genieten van een overgoten zomerdag met frisse hapjes van onze partner Heat. Puur genieten wanneer ook onze ambassadeurs Jens Deltour gekend als Charmezanger Jens & Miss België Kedist Deltour ook van de partij zijn.

Ook onze partners laten ons niet in de steek, op 2 na kunnen we alles verlengen en zo de continuïteit van de club garanderen voor het komend seizoen. Dat onze aanpak anders is op gebied van communicatie of nog sponsoring zorgt ervoor dat we ook enkele nieuwe partners mogen verwelkomen zoals Technys, Liams, Michelle's Pub of nog een Golden Vegas.


Vervolgens starten de trainingen en al snel volgt ook een oefenwedstrijd tegen 1ste provincialer RFC Molenbaix. Die staan momenteel aan kop van de reeks om naar de amateurreeksen te stijgen trouwens. Het is nog vooral kennismaken en dé wedstrijd voorbereiden tegen Royal Excel Mouscron op 3 juli.


Zaterdag 3 juli 2021 tekent de ambitie & wilskracht van Aalbeke Sport door een 1B club te ontvangen in ons Garenwinderstadion. De buren van Moeskroen zijn aanwezig en in totaal ontvangen wij 550 bezoekers voor deze wedstrijd. Het hoogst genoteerd aantal in ons klein clubje. Er zijn heel wat festiviteiten, met DJ's, Charmezanger Jenss, Kedist Deltour aan de aftrap met onze hoofdsponsor Ripal. Aan de helft is 0-3 voor "Les Hurlus" maar we kunnen terugblikken op een mooie tweede helft waarin we 1-1 gelijkspelen. Eindstand is 1-4 maar dit is bijzaak. Vooral een eer om nationale helden als Enzo Scifo, de broers Mpenza of nog Laurent Dauwe ontvangen te hebben in ons klein Aalbeke.


De voorbereiding begint officieel 18 juli na een rustperiode voor onze Blauwe Uilen. Die voorbereiding is vooral moeizaam. Het is zoeken naar een juist systeem, de tegenstanders zijn zeer afwisselend met Rekkem Sport of Dadizele B op het programma maar ook KFC Moen of nog een RFC Luingne die soms een maatje te groot zijn voor ons. We kampen ook met veel blessures en zijn onzeker voor de competitiestart. Onze reserven tonen daarentegen wel kwaliteit en plaatsen zich zelf voor de halve finale van de MLS Cup. Helaas gaan ze er kopje onder in Wevelgem. Het BBQ weekend moet het slot van de zomervakantie betekenen. Een geslaagde editie opnieuw met meer dan 300 eters op 2 dagen!


Sterke competitiestart met amper één nederlaag thuis!


Zaterdag 3 september is het zover, in de Skyline Arena te Izegem starten we aan de langverwachte competitie. De goesting is er, de vraagtekens ook. De voorbereiding gaf onze Blauwe Uilen niet écht dat goed gevoel dus moest dit komen in de competitie. Voorafgaand tekenen we voor een 5de plaats en eventueel een eindrondeticket. Deze ploeg is nog niet klaar voor het kampioenschap luidt het in de wandelgangen.


RFC Mandel Utd B is de eerste tegenstander van Aalbeke. In eigen stadion kunnen ze ook rekenen op een aantal A-kern spelers. Doch moet dit geen probleem vormen voor onze ervaren ploeg. Amper de wedstrijd gestart verliezen we meteen een van die ervaren spelers Mathieu Heugebaert die aan de kant zal blijven tot afgelopen weekend 18/12. Het eerste doelpunt komt van Kjell Braem in samenspel met spitsbroeder Lorenzo Mauceri & Kevin Dekens bezorgt onze Blauwe Uilen de overwinning. Een zeer belangrijke om meteen de vorm te nemen & aan kop te staan. We winnen daaropvolgend ook thuis tegen Heule & uit in Wevelgem met 0-7, een geslaagde start!


De nacht van woensdag 29 september op donderdag 30 september zal er een worden dat voor velen van ons betekent dat we een goede vriend kwijt zijn geraakt. Nicolas Dumortier amper 28 jaar komt om het leven na een verkeersongeval. 2 dagen later moeten onze spelers het veld op in Oostrozebeke met hun gedachten elders. Toch trekken we dit miraculeus over de streep in toegevoegde tijd en kunnen we ode brengen aan onze vriend "Dumo" of "Snico", iedereen had wel een bijnaam voor de goede vriend en ondernemer die ook sponsors was bij onze club. Het zal een lange week worden nadien met veel verdriet en aandacht voor Nicolas. Toch proberen we de wedstrijd tegen leider Ingelmunster goed voor te bereiden.


Op zaterdag 9 oktober komen de geel roden op bezoek in Aalbeke en dat zullen we geweten hebben. Ook mede door de ode die we brengen net voor de aftrap voor Nicolas zorgt het ervoor dat meer dan 350 supporters de weg vinden naar het stadion. We spelen er wellicht onze beste eerste helft met doelpunt van de heenronde gebracht door Taybi Bensalem met als kers op de taart doelpunten van Cedric Cappelaere & Lorenzo Mauceri. We winnen de partij met 3-1!


Een week later meteen met de voetjes terug op de grond wanneer we naar Bissegem trekken. Een eerste helft niet om aan te zien brengt ons meteen op achterstand en we keren ook niet meer terug. Racing Waregem B komt dan op bezoek, we winnen die partij met 3-0 & nadien verspelen we in Marke ons eindrondeticket met een 2-0 nederlaag waar we een complete off day hebben. De match tegen Dosko Beveren eindigt 1-1 en zo eindigen we 2de tijdens de eerste ronde. Niet slecht!

De tweede ronde start meteen met een thriller in SV Kortrijk. We winnen er met 10 man, 1-2. Daarna koppelen we overwinning na overwinning met succesverhalen tegen Lendelede (4-0), De Ruiter (1-2) & Ingooigem (4-0). Na die laatste wedstrijd openen we de gesprekken met de huidige staf om aan boord te blijven tot juni 2023. Ze gaan er ook mee akkoord en zo kunnen we ons terug focussen op dit seizoen en de spelers overtuigen voor volgend seizoen. In Hooglede wacht ons de laatste partij van de heenronde. Op een akker proberen we te voetballen en wordt het een waar spektakelstuk met maar liefst 3 doelpunten in de slotminuten. Het eindigt op een billijk gelijkspel, 3-3!


Afsluiten doen we met afgelopen weekend, met een positieve & negatieve nooit. Die laatste zorgt voor de eerste thuisnederlaag van dit seizoen tegen een jeugdig en ethousiast Mandel Utd B (1-3) & positief sluiten we af met een sfeervolle kerstmarkt waar we de handen in elkaar staken met de Chiro, Wielerclub & Fusem!Een jaar vol beweging en waar met spanning toekijken wat de rest van de competitie zal brengen. Onze reserven staan mooi op kop & onze eerste ploeg staat puik tweede. Wie had dit gedacht bij aanvang van het seizoen? Wij in ieder geval niet. Geniet van de feestdagen, geniet van de content die nog gebracht zal worden de komende dagen met verlengers, wie weet transfers of andere nieuwtjes?


Ik zeg jullie tot binnenkort of tot volgend jaar voor anderen.


Cheers op 2021, Cheers op een nog beter 2022!


Gaël Agneray

In naam van Aalbeke Sport.230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page