top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

2022, het jaar van net wel & net niet, vol overwinningen & verdriet

2-1-2023


Geschreven door Gael Agneray


Het nieuwe jaar is begonnen maar toch keren we traditioneel nog even terug naar het afgelopen jaar. We blikken terug op een algemeen succesvol jaar bij de Blauwe Uilen waar we de Garenwinder ingeruild hebben voor de 056 Arena. Maar ook waarin we 4de worden en net niet in 2de provinciale voetballen. Het jaar van de reserven die kampioen worden of nog de heropstart van de jeugd met nog nooit zoveel inschrijvingen. Een jaar waarin een boegbeeld verdwijnt na 25 jaar en we op zoek moeten gaan naar een nieuwe voorzitter. Dit is ons overzicht van 2022, het jaar van net wel of net niet, het jaar vol overwinningen maar ergens ook verdriet.

The Future is now


De kogel is door de kerk, midden in het seizoen beslist onze doelman Alexander Delaere om de handschoenen aan de haak te hangen en zich voortaan te engageren als keepertrainer van de jeugd en bovenbouw en ook mee aan de bestuurstafel komt zitten. Enkele dagen daarna is onze eerste transfer ook een feit. Doelman Thijs Debuyck ruilt Geluwe in voor Aalbeke Sport. Raar maar waar, 2023 start ook met een eerste transfer en het is opnieuw een doelman met Axel Lavaert. De versterkingen lopen binnen maar we voetballen nog niet in januari. Covid blijft ons teisteren met het Omikron variant. Hierdoor spelen we enkele oefenwedstrijden en daarbij blijft het. Ook de ploeg wordt geteisterd door tal van blessures.

Intussen zijn we al eind januari en moeten we op bezoek bij Winkel Sport B. Met heel wat nieuwe namen beginnen we aan het tweede luik van het seizoen. De vele blessures zorgen ervoor dat we ook bij de reserven spelers moeten gaan recupereren om met het genoeg spelers naar Winkel te trekken. In Ter Scheuren wordt het 1-3, een mirakel luidt. Matchwinnaars zijn dan Kjell Braem met het eerste doelpunt van 2022, Gael Agneray op aangeven van Simen Demeyere. Zou het dan toch lukken?


Moeilijkste periode van het jaar


We zweven zeker niet wanneer we 2 punten weggeven aan SC Oostrozebeke thuis in ons Garenwinderstadion. We komen gemakkelijk voor maar geven ook te gemakkelijk weer doelpunten weg. Met de verplaatsing naar titelkandidaat Ingelmunster nadien is de opdracht er niet eenvoudiger op geworden, het is ook op 5 februari dat we de leidersplaats afgeven aan Dosko Beveren die nadien een reeks neerzet van je welste en kampioen wordt. In Ingelmunster gaan we voor het eerst ook de boot in & starten we aan onze negatieve reeks.


We verliezen onze kapitein en de 3 punten in het Mirakelstadion van Waregem (ons zwart beest blijkt) & verliezen tegen de toekomstige promovendus Bissegem thuis tijdens een succesvolle Kaas & wijnavond/weekend. De dinsdag daarop komen we ook samen en kunnen we concluderen dat de titel verloren is. Dosko Beveren staat dan 12 punten voor op onze Blauwe Uilen en verpulveren hun eigen record week na week.


Sensationele derbywinsten, een nieuw bestuurslid & kampioen met de Reserven!


7 maart 2022, Mia Messely onze voorzitster vertelt aan de spelersgroep, de club dat ze na 25 jaar trouwe dienst ermee ophoudt op het einde van het seizoen. Ons jeugdtornooi, de Sjouwer Cup zal het laatste worden waar Mia aan deelneemt als actief lid van onze club. Later komt ze hier wel op terug om nog bij de jeugd steun toe te dienen waar nodig voor TVJO Anthony Byttebier.

Een week later wacht ons de derby tegen KFC Marke thuis. In de heenronde verloren we in Marke met 2-0 met een ziekenboeg en spelers die aan de helft niet verder kunnen. We hebben dus iets recht te zetten tegen onze buren. We beginnen de partij goed met ook loon naar werken wanneer Kjell Braem 7 minuten voor de rust ons op voorsprong schiet. Marke komt nog terug maar met een perfecte counter kan Gael Agneray de 2-1 overhoeks voorbij Vervaeck binnenschieten op aangeven van Sven Loosvelt. Zo blijven de 3 punten nog eens in Aalbeke en krijgt onze ploeg het nodige vertrouwen om alsnog dat eindronde ticket te behalen.

Op zaterdag 19 maart moeten we naar de onbetwiste leider Dosko Beveren. Tijdens het schrijven heb ik hier zelf nog een zuur gevoel aan overgehouden. We spelen een degelijke partij maar vangen telkens voor het einde van een helft een doelpunt. 2-0 in Beveren en intussen kunnen ze de champagne koud steken daar. Wij daarentegen moeten dan nog vechten voor wat we waard zijn om alsnog die eindronde te halen.


In de week van onze derby thuis tegen KSV Kortrijk hebben we ook opnieuw extra-sportief nieuws. Speler van KSV Kortrijk, Steve Dewitte hangt de voetbalschoenen aan de haak en komt ons team naast het veld versterken als Commercieel manager van de club. Hiermee hebben we naast Alexander nog een verse kracht om het nieuwe seizoen aan te gaan. Intussen is het snel al zaterdag en hebben we onze 2de Kortrijkse derby van het jaar. SV Kortrijk strijdt met ons voor de laatste eindronde tickets en de winnaar kan eigenlijk naar boven toe kijken. Na 15 minuten spelen is het 2-0 voor onze Blauwe Uilen dankzij doelpunten van Evert Dejans & Robin Ergo. De wedstrijd is nog niet gespeeld want Kortrijk komt nog terug maar met het doelpunt van Taha Souhail hebben we voldoende marge en houden we de 3 punten thuis.

In dat zelfde weekend kunnen onze reserven ook fiest vieren. Ze gaan met 1-4 gaan winnen bij de 2de in de stand KRC Bissegem en kunnen zo uitkijken naar het eerste kampioenschap in vele jaren bij Aalbeke Sport. Een week later is het dan zover. Dottignies wordt verslagen met 3-2 en de champagne mag opengedaan worden met het nodige vuurwerk en T-shirts. In dat seizoen zullen onze reserven 1 keer verliezen & 3 keer gelijk spelen. Voor de rest werd alles gewonnen, puik werk van Jonas Houthaeve en zijn spelers!


Met 10/12 verzekeren we ons van de eindronde en nemen we afscheid van Mia na 25 jaar


Terwijl onze Reserven feest kunnen vieren is het voor onze fanion alle hens aan dek. De volgende verplaatsing is alweer cruciaal voor het kampioenschap en onze eindronde kansen. Er volgt een drieluik startend in Lendelede dan thuis tegen Wevelgem en in De Ruiter. We slagen erin om dat 3-luik met 7/9 af te ronden. Arno Verhelst schiet ons in Lendelede naar de 3 punten terwijl degradant Wevelgem geen gevaar bracht. Na de 6/6 kwam er een soort relaxte sfeer en konden onze Blauwe Uilen niet verder geraken dan een gelijkspel in De Ruiter.

De eindronde halen moet dus gebeuren in de laatste 2 wedstrijden van het seizoen. Tegenstanders dan zijn Ingooigem en Hooglede, ook een kandidaat voor de eindronde. Op zondag 24 april verlost Sven Loosvelt ons van de eindronde zorgen. In een zandbak bij Ingooigem winnen we met 0-1 in een wedstrijd met veel middenveldsvoetbal. De last is weg van de schouders, we vieren feest.


Uiteindelijk kunnen we rustig Hooglede in de ogen kijken. We nemen afscheid van Mia na 25 jaar en van Alexander Delaere als speler. De partij eindigt op 1-1, een vriendschappelijke wedstrijd ondanks dat Hooglede met dat punt niet zeker was van de eindronde.


Enkele dagen nadien loten we Sint-Eloois Winkel B voor het tweeluik in de eindronde. De winnaar gaat naar 2de provinciale. Dit is de inzet en we beginnen uit in Winkel waar we goede herinneringen houden. Desondanks die goede herinneringen zijn we nergens in die 1ste wedstrijd. Onmachtig en inspiratieloos gaan we met 2-0 de boot in. Alles te doen dus in de terugwedstrijd in Aalbeke. We vinden daar opnieuw hoop na een vroege 1-0. We lopen zelf uit tot 2-0 en maken kans om de 3-0 te maken. We gaan de verlengingen in en na een lang seizoen, met tal van blessures moeten we genoegen nemen met een gelijkspel. Het wordt uiteindelijk 3-3 in een knotsgek laatste half uur van onze Blauwe Uilen. We vechten moedig maar moeten tevreden terugblikken op een 4de plaats en een eindrondeticket.


22 juni begint de voorbereiding, met voor het eerst een stage & onze 056 Arena by DL Groupe als nieuwe stadionnaam


Met veel ambitie en moed starten we op zondag 20 juni aan het nieuwe seizoen. De intussen traditionele persuitnodiging gaat door in de nieuwe 056 Arena by DL Groupe. De vastgoedgigant uit Moeskroen, Kortrijk & Doornik verbindt zijn naam aan de onze tot 2025. We stellen ook onze versterkingen voor die bedoeld waren voor 2de provinciale en willen ook meteen aantonen dat we in 2022-2023 zeker de Top 3 willen halen en promoveren. Hiervoor schakelen we alle middelen in en doen we een voorbereiding in 2 luiken met een stage midden augustus als teambuilding.


We oefenen tegen het nieuwe Stade Mouscronnois, KSK Geluwe, RFC Molenbaix, KFC Moen, Zwevegem Sport, RUS Herseautoise om ons seizoen voor te bereiden. Met als kers op de taart ons BBQ weekend net voor de competitiestart.

12/12 bij competitiestart, 2 nederlagen & leider in 2022!


Stilaan komen we aan het slot van ons jaaroverzicht. De competitiestart betekent meteen de eerste druk. Je eerste match winnen is nooit gemakkelijk. We gaan op bezoek bij Olympic Ledegem, kampioen van 4de provinciale op de openingsspeeldag. Dankzij goals van Nolan Lefebvre, Melvin Neves en Martin Huys gaan we met de 3 punten naar Aalbeke of beter gezegd Bar Lionel toen. Nadien volgen zeges tegen Heule thuis en Otegem uit met 10 man. Daarmee is de toon gezet en pakken we ook nog eens de 3 punten thuis tegen de Groene Duivels uit Ingooigem.

We morsen ook met de punten, op bezoek bij Stasegem (1-1) en verliezen voor het eerst uit op het veld van Ingelmunster. We blijven van begin tot dan aan de leiding.


Richting de eindspurt van 2022 met een knotsgekke derby en een mooie reeks


Oostrozebeke is de eerste tegenstander thuis die we snel over de knie leggen met een knappe 4-1 overwinning. De week nadien volgt KSV Moorsele B, promovendus in 4de provinciale na Ledegem. Met een goed blok en jeugdig enthousiasme moeten we alle middelen bovenhalen om de overwinning alsnog te pakken. Nolan Lefebvre maakt dan het verlossende doelpunt. De wedstrijd is ook in teken van een goed doel. Dit jaar gaat er €1000 naar de Lions Club uit Moeskroen voor de organisatie L'Escabelle die jongeren begeleiden en leuke activiteiten laten meepikken doorheen een moeilijke jeugd.

Intussen is ook onze jeugd razend ambitieus en rijst de vraag om een internationaal tornooi mee te maken voor de U15 en U17. Tijdens deze wedstrijd werden er ook hamburgers en tombola's verkocht om die droom te helpen waarmaken. Het tornooi gaat door in regio Dortmund in april 2023. We maken dan ook al reclame voor de volgende evenementen waar ze aanwezig zullen zijn met name op 14 januari tijdens de thuiswedstrijd tegen SV Ingelmunster (aftrap om 18u30).

Op 12 november wacht ons dan eindelijke die eerste topper op eigen veld. We ontvangen KFC Marke en strijden om de leidersplaats. Goed genoeg dus om een eerste footlunch te organiseren met Heat en zo 80 eters te ontvangen. De sfeer is zoals ze zeggen uit de oude dagen we hebben 350-400 supporters in onze 056 Arena voor deze klepper. En de supporters kregen waar voor hun geld, een knotsgekke derby met maar liefst 2 rode kaarten en in totaal 7 doelpunten. De aftrap wordt gegeven door onze afscheidnemende Kjell Braem, die door verschillende knieblessures niet meer op een voetbalveld kan komen. We huldigen hem voor 4 fantastische jaren bij onze Blauwe Uilen.

We krijgen vervolgens een evenwichtige 1ste helft met de betere kansen voor Marke maar wel met 2 rode kaarten. Aan de rust herleid tot 9 man vechten onze Blauwe Uilen zich in de wedstrijd met als gevolg een spannend laatste kwartier waarin we zelf 3 keer scoren maar net een doelpunt te weinig maken om een gelijkspel uit de brand te slepen. Marke gaat lopen met de winst en ook de leidersplaats..


Als leider 2022 afronden, dat hebben we nog gezien?

We zijn intussen eind november en onze Blauwe Uilen doen het geweldig. De 1ste ploeg staat aan kop, onze reserven vinden hun weg een reeks hoger bij de bijzondere reeks en onze U17 en U15 staan op een 2de & 3de plek. We houden ook onze eerste business club van het seizoen traditioneel gezien in St. Cornil en 't Beenhouwerrijtje. Daarin onderstrepen we ook onze ambities voor de komende jaren en starten we onze 4de provinciale voetbalploeg op volgend seizoen.Intussen blijven we overwinning na overwinning koppelen en nemen we al snel de leidersplaats terug in, namelijk na een speeldag. Titelkandidaat Lendelede wordt thuis verslagen met 3-2 dankzij een ontkentende Mateo Lecrenier met 2 fantastische doelpunten. Half december kondigen we dan aan dat we verdergaan met onze sportieve staf, enkel Wim Acke twijfelt nog voor persoonlijke redenen. We verlengen ook 11 spelers en halen 2 nieuwe aanwinsten waarvan eentje nog niet gekend is. Ook voor onze tweede ploeg versterken we ons meteen met 3 aanwinsten uit Kuurne.


Om mee te eindigen willen we namens de club, ikzelf iedereen bedanken die zich inzet binnen de club. We tellen nooit de uren, zijn er van 's morgens vroeg tot 's avonds laat om deze club draaiende te houden en zoveel mogelijk comfort te geven, en plezier te laten beleven. Dit voor onze leden, medewerkers, staf & sponsors. 2022 was een geweldig jaar met veel emoties. We lieten mooie dingen tonen en moeten onszelf nu zien te belonen van bij onze U6/pluimpjes tot aan onze 1ste ploeg. Laat ons van voetbal een feest maken en hopelijk vieren we samen met jullie in april voor onze pomotie/titel. Tot zaterdag 14 januari voor onze eerste clash van 2023, meteen tegen een titelkanditaat SV Ingelmunster.


174 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page