Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

2de gelijkspel op rij voor onze Blauwe Uilen.

31-1-2023

Geschreven door Gael Agneray

2023 is dan toch anders gestart dan gedacht voor onze Blauwe Uilen. De mooie overwinning thuis tegen SV Ingelmunster werd uitgewist met 2 gelijke spelen tegen GD Ingooigem en thuis afgelopen weekend tegen OL. Ledegem. Een ploeg die niet te vergelijken valt met deze van de heenronde die ook op een mooie 7de plaats prijkt. Bij ons kan het veel beter, ons offensief spel komt er moeilijker uit alhoewel we nog veel kansen creëren. Aalbeke Sport - Ol. Ledegem werd 1-1 maar met veel stof om te schrijven en na te denken!

Daarnaast willen wij jullie warm maken om de petitie voor Olivier Vandecasteele te tekenen via: https://www.amnesty-international.be/ovdc

De wedstrijd komt zeer traag op gang. We moeten al richting de 9de minuut gaan om de eerste kans te noteren na een grondige studieronde van beide ploegen met middenveldsvoetbal. Of wat het ook betekent. De eerste kans komt uit de voeten van Ledegemnaar Arne Beerland met schot op onze doelman Thijs. Wij proberen daar binnen de 60 seconden antwoord op te geven maar Martin Huys kan net niet goed genoeg afdrukken. Kort daarna komt de tweede kans voor Ledegem via topschutter van de ploeg Wouter Vervaeke op een uitgespeelde counter. Opnieuw staat Debuyck bij ons attent te keepen en kan het gevaar neutraliseren.

Vreemde vrije trap situatie

In de 26ste minuut krijgen we dan op een interessante plaats een vrije trap. Jan De Winter gaat achter de bal staan. Via de muur gaat het leer weliswaar voorbij keeper Platteeuw in de rechterhoek. De scheids wijst naar de middenstip, 1-0! Of toch niet... Scheidsrechter Vanneste komt terug op zijn beslissing omdat verdediger Evert Dejans naast de muur staat. Dit betekent dan fout en vrije trap voor Ledegem maar toch krijgen wij een tweede kans om toe te slaan. Ergens een verrassende keuze wat hij kon Evert erop wijzen niet in de muur te staan of de fout mee te geven aan Ledegem. Niet dus. Bij de tweede poging gaat de bal over het doel. Weg gevaar, weg doelpunt. Net over het half uur probeert Neves zijn kans te gaan met een schot uit de tweede lijn, maar die poging verrast keeper Platteeuw niet. 1 minuut later opnieuw op counter komt Verheule met fraai schot tot een corner. Op diezelfde counter mist Dewerchin en zijn we duidelijk gewaarschuwd dat dit Ledegem op zoek is naar de voorsprong.

Wijzelf creëren nog 2 kansen in de eerste helft. De eerste komt op voorzet van Lecrenier dat Lefebvre in de handen van Platteeuw kopt. De laatste kans is dan weer op corner, Evert Dejans kopt staalhard naast, een mooie kans om de 1-0 op het scorebord te plaatsen maar helaas gaan we met een brilscore rusten.

Een verdiende voorsprong met een sterk eerste kwartier in de tweede helft

We komen samen met Ledegem uit de kleedkamers en beginnen opnieuw zoals we de wedstrijd aangevat hebben. Een studieronde van 10 minuten is weer van toepassing met geen kansen. De eerste noteren we in 55ste minuut met een schot van Neves die over gaat. Dat doet Lecrenier over een minuut later en onze spits Khefif ook net over in de 59ste minuut. De kansen beginnen te komen maar zonder gevaar wanneer je niet op doel trapt. In de 63ste minuut komt de bal via Huys terecht bij Khefif die net over schiet. Hij zal uiteindelijk succesvoller worden 5 minuten later wanneer hij uit de draai in het pak het leer voorbij Platteeuw kan schieten. 1-0 met nog 20 minuten te spelen!

Ledegem probeert meteen een antwoord te vinden door een minuut later een schot via Vervaeke af te vuren maar geen gevaar voor Debuyck en zijn verdediging. Wij krijgen nadien toch een zeer discutabele penaltyfase wanneer Lefebvre neergaat in de 16 met een duw in de rug. Dom zou je denken van de Ledegemse verdediger maar ref Vanneste geeft geen krimp toe. We blijven voetballen. Dat het niet mee zit wordt dan compleet. Via een afgeweken schot kan Mehdi Verlinde (in het seizoen 2020-2021 bij ons aan de slag) Ledegem op gelijke hoogte brengen met nog een kwartier te spelen. Ook Jitse Vandoorne gaat zijn kans met een schot die naast gaat.

Nadien begint een slotoffensief bij onze Blauwe Uilen die zo graag de 3 punten thuis houden. Een vrije trap van Simen Demeyere die ingevallen is voor Samuel Provoost gaat net over. Ook op voorzet van Demeyere gaat de kopbal van Arno Verhelst net over en 2 minuten voor tijd opnieuw op vrije trap gaat de laatste kans van de partij via het hoofd van Dejans over.

We zouden bijna in herhaling vallen als we zeggen dat we in deze partij 9 keer over hebben geschoten via een voet of hoofd van onze spelers. Uiteindelijk kregen we een interessante partij te zien met een herboren Ledegem die aanvallend en aantrekkelijk voetbal speelt. Voro onze Blauwe Uilen is het in de spiegel kijken na een 2/6. Herbronnen dus en de komende 2 uitwedstrijden de volle buit pakken is de boodschap. Afspraak komende zaterdag in Moorsele, aftrap om 19u30!

Ten slotte ook een klein beetje aandacht voor onze Reserven. De troepen van Jonas Houthaeve hebben hun 8ste zege op rij geboekt met een moeizame maar deugddoende zege tegen Beselare afgelopen vrijdag. Het werd 3-2 in de 056 Arena met doelpunten van Sabri Bensalem, Frederik Demaitre & Nicolas Arnaud. Ze staan momenteel puik 3de op 1 punt van Moorsele maar met een wedstrijd minder. Komende vrijdag spelen ze uit in Proven om 20u00!