• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

2de periodetitel binnen na winst in Moorsele!

6-02-2023

Geschreven door Gael Agneray

Onverhoopt en eigenlijk niet belangrijk momenteel maar we halen ook de 2de periode titel binnen met 23/30. Ingelmunster liet belangrijke punten liggen in Ledegem (1-0) en zo konden onze Blauwe Uilen alsnog feest vieren gisteren. Dat deden ze 24u eerder ook op het veld van Moorsele na (0-2) winst bij de roodhemden. Na 20 speeldagen tellen we 46 punten en zijn we dus op titelkoers. Maar er rest nog ons 10 mooie finales. Eerst genieten van afgelopen weekend waar we tal van kansen hadden maar de score toch beperkt bleef!

0-0 aan de helft ondanks een hele reeks aan kansen

De titel belooft weinig goeds maar desondanks kregen we een boeiende eerste helft te zien aan de Secretaris Vanmarckelaan. Onze Blauwe Uilen startten furieus alhoewel Moorsele toch in de eerste minuut de eerste corner van de partij kreeg. Daarna volgen er in zowat 22 minuten tijd 12 kansen voor Aalbeke maar zoals reeds gekend zonder succes, we sommen ze toch eens op.

Na 120 seconden spelen valt de eerste kans voor Khefif via Neves gaat de bal nadien in corner. 2 minuten later diezelfde Neves die vanop een 23-tal meter hard in de handen schiet van doelman Beyens. In de 6de minuut probeert Khefif van op afstand, de rebound is net niet voor de gevolgde Neves. Lefebvre krijgt dan 2 kansen en we spelen nog geen 10 minuten, de eerste gaat overhoeks naast met een schot en de andere wordt verwerkt in corner. Op diezelfde corner proberen onze Blauwe Uilen een ingestudeerd nummertje. Simen Demeyere kan op de hoek van de 16 staalhard uithalen maar zijn poging wordt weggebokst. We krijgen ook nog 2 corners waarvan eentje door Mateo Lecrenier over wordt gekopt. Op het kwartier dan opnieuw Neves via een combinatie met Lefebvre maar geen doelpunt.

De eerste actie van Moorsele noteren we in de 18de minuut met een poging van Jens Goverde, de kapitein probeert te stiften naar Dzico Jacobs maar Thijs Debuyck staat attent te keepen en onderschept. Onze verdediging kan vrijuit gaan voetballen en krijgt amper gevaar tegen. In de 19de minuut zitten we al aan onze 5de corner, helaas schiet Demeyere een plukballetje voor Beyens. 1 minuut later opnieuw onze nummer 18 met een voorzet maar Khefif beslist in de handen van de Moorseelse keeper. Ook onze verdediging neemt offensieve verantwoordelijkheden om de brilscore te laten verdwijnen van het scorebord. Robbert Vanhuyse stuurt Khefif met een lange bal maar zijn schot spat op Beyens. De laatste kans uit de reeks is voor Jan De Winter die doelman Beyens ver uit doel ziet staan, met een stifter probeert hij de doelman te verschalken maar zijn poging valt op het dak van het doel.

Er volgen dan 10 flauwe minuten van beide ploegen. Aalbeke heeft intussen al heel wat kansen gecreeerd, voor de opleidingsploeg van Moorsele is het vooral verdedigen en proberen er snel uit te komen. Op het half uur krijgt Moorsele een vrije trap maar zonder gevaar. Het leer gaat hoog over het doel van Debuyck. Ook Neyrinck probeert het eens van op afstand maar weer niet op kader. Het is wachten op reele kans tot in de 39ste minuut voor Moorsele maar scheids beslist off-side, twijfelachtig weliswaar maar Slosse probeert toch te scoren uit die situatie voor het fluitsignaal klinkt. Debuyck pareert maar uiteindelijk nergens voor nodig wegens buitenspel. We krijgen nog een corner net voor de rust via Neves maar kunnen er geen voordeel uit halen.

0-0 is het verdict na een boeiende eerste helft van onze Blauwe Uilen die gewoon vergeten te scoren!

Lefebvre breekt de ban vanop de stip, Huys met de kers op de taart

We komen gretig uit de kleedkamers met de 3 punten voor ogen. Neves is de eerste om te anticiperen met een schot die over gaat. 3 minuten later Simen Demeyere vanop de linkerkant met een voorzet die net langs doelman Beyens zwaait. In de 52ste minuut opnieuw Aalbeke maar op counter via het tandem Neves - Lefebvre wordt de counter eruitgehaald net op tijd. 1 minuut later dan weer Lefebvre met een schot die net over gaat. Net voor het uur probeert Sabri Bensalem de hoofdrol op te eisen maar ook zijn schot gaat deze keer voorlangs. Het is werkelijk de ene kans na de andere maar we krijgen de bal er niet in.

Via de rechterkant probeert Lecrenier het dan eens in de 64ste minuut, zijn voorzet gaat voorlangs. Een minuut later beslist T1 voor de avond Wim Acke om een dubbele wissel door te voeren. En het zal baten, jawel! 1 minuut later krijgt Lefebvre de kans van de avond vanop stip op een fout op hemzelf. Hij jaagt de bal in het linkerzijnet, Beyens kan net niet wegduwen, 0-1 voor Aalbeke! 5 minuten later opnieuw bingo, de ingevallen Martin Huys kan via een combinatie met Lefebvre rechts voor doel komen en jaagt het leer in de korte kruising voorbij Beyens. Een mooi doelpunt en antwoord van de 20-jarige Huys.

70 minuten gespeeld en 0-2 voor Aalbeke maar we zijn nog altijd hongerig. Vooral Lefebvre probeert te ondernemen met een schot met links maar gered door Beyens. In de 77ste minuut krijgt Moorsele dan een zeldzame kans die ver naast gaat door Alessio Jacobs. Dan gaat de storm wat rusten en krijgen we nog 1 kans via de ingevallen Taybi Bensalem die net Arno Verhelst niet kan bereiken met een pas over de verdediging.

Een volwassen pot voetbal met 2 doelpunten, het hadden er meer kunnen zijn maar we gaan met de 3 punten naar Bar Lionel en Aalbeke. Door het verlies van Ingelmunster pakken we verrassend genoeg nog de 2de periode en zitten we reeds aan 46 punten. Dit zijn er 5 meer dan achtervolger Otegem die net verder kwam dan 1-1 op het veld van Heule. Mog 1 ronde, 10 wedstrijden of finales en dan weten we het verdict van dit seizoen 2022-2023 die voorbij raast!

27/27 voor onze Reserven maar nog geen record!

We schenken ook de nodige aandacht aan onze Reserven die bezig zijn aan een reeks van je welste. De jongens van Jonas Houthaeve konden afgelopen vrijdag ook op het 2de veld van Proven winnen. Het werd 1-2 op een moeilijk te bespelen grasmat en met 12 tegen 11. De reserven winnen zo hun 9de opeenvolgende wedstrijd en kunnen eventueel nog jagen op een nieuw record. Die dateert uit vorig seizoen met 11 opeenvolgende overwinningen. Intussen staan ze ook puik 2de in de stand na SV Moorslede die al gans het seizoen alleen leider is. Maar wie weet, in het voetbal ben je pas zeker bij het eindsignaal van de laatste speeldag!