top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

3-0 overwinning voor Aalbeke tegen Anzegem B!

24-03-2019

Aalbeke wint nog eens op eigen veld! Het was inmiddels al van 13-01 geleden tegen Mandel United dat onze eerste ploeg kon winnen op de Garenwinder. Lees alles over de wedstrijd hier onderaan!

Een zonnige zondagmiddag start meteen scherp voor onze blauw-witten. Er waren al meteen kansen voor Vanraes & Braem in de 5 eerste minuten van de partij. Helaas kon geen van beide meteen een benutten. Op corner van 77. Braem in de 12de minuut werd de wedstrijd dan toch opengebroken. Vanraes kwam in aan de eerste paal en kon zo Aalbeke op rozen brengen. 1-0! Aalbeke voetbalde ondanks de staat van het veld vlot en kon de ruimtes goed benutten. Daar kwamen weliswaar geen doelpunten van. Domper op de feestvreugde. Bij een lange bal botste onze spits Vanraes tegen de bezoekende keeper Bekaert, resultaat: bij de landing een gebroken arm en dus einde wedstrijd voor de doelpuntenmaker Vanraes. Nog net voor de rust kon onze nummer 6 Dewulf deze keer mooi inkoppen aan de 2de paal op corner van 77.Braem en zo de score verdubbelen net voor de rust. Ideaal voor Aalbeke die toch vlot voetbalde in die eerste helft.

Na de rust kwam 10. Loosvelt onze nummer 27. Bogaert vervangen. Ook opnieuw was het eenrichtingsverkeer. De kansen bleven zich opstapelen voor onze kerels, er kwamen kansen via onze kapitein 8. Viane, Braem, Verhelst, Loosvelt & Agneray. Enkel die laatste kon nog in de slotminuut van de partij de 3-0 cijfers vastleggen. Delaere trapte ver uit en Viane kon de bal goed doorkoppen en 13. Agneray vrij naar doel leiden. Die twijfelde niet en scoorde via de paal de 3-0 binnen. Dit betekende ook het einde van de wedstrijd.

Aalbeke weet weer wat winnen is en kan zich stillaan opmaken voor de eindspurt. Er wachten ons nog 3 wedstrijden, uit tegen Desselgem komende zondag, op zaterdag 6 april mogen we dan onze buren KFC Marke ontvangen en ten slotte sluiten we de reguliere competitie af met een uitwedstrijd in Wielsbeke op zaterdag 13 april aftrap om 18u! Bij positieve resultaten gaan we de eindronde in. Kom onze fanion steunen naar verschillende overwinningen en wie weet zien we jullie komend seizoen terug in 3de provinciale!