• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

3-0 winst tegen RC Waregem B & €1000 #voormuco!

25-10-2021

Geschreven door Gaël Agneray

In de afgelopen weken kregen jullie het nieuws te horen dat we dit jaar gekozen hebben om de AMCM te steunen die zich inzet voor het verzamelen van financiële hulp naar onderzoek voor de muco. We hoopten massaal aanwezig te zijn voor dit event om zo een mooie cheque uit te schrijven naar hen. Er werd in totaal €1000 geschonken mede door entreegelden maar ook door giften uit beide elftallen waarvoor we Racing Waregem met name willen bedanken! De wedstrijd verliep vrij stug, het duurde toch een twintig tal minuten voor we een antwoord vonden tegen een goed spelend Racing Waregem B die zonder twijfel uit de gevarenzone zal komen met het gebrachte voetbal.

2-0 aan de rust, spelbeeld toch net iets anders

Voor de wedstrijd hadden wij het genoegen kersvers Schepen van Sport, Wouter Allijns te ontvangen voor een eerste ontmoeting. Meteen goed om de aftrap te geven aan de zijde van onze voorzitster Mia Messely die aan haar zijde Clemence Vandermeersch had, dochter van Alexandre Vandermeersch uit de organisatie AMCM. Clemence lijdt ook aan muco zelf waar het initiatief ook uit ontstaan is. Eens de nodige foto's genomen werden was het tijd voor het echte werk van onze Blauwe Uilen. Racing Waregem 15de in de stand mocht geen probleem vormen maar dit jonge team kon toch de laatste weken resultaten boeken met o.a. een gelijkspel tegen Hooglede.

Na 2 minuten noteren we al de eerste kans van Aalbeke via een corner van Mauceri. In de rebound beslist Taha Souhail net naast. Daarna is het echt een kwartier zoeken voor beide ploegen zonder echt kansen te noteren. Waregem probeert telkens te voetballen en hun spitsen aan te spelen op de flanken zonder meteen resultaat. Aan onze kant zoeken we de nodige rust om ons spel te proberen spelen. De hoge druk van Waregem zorgt voor moeizaam voetbal maar toch krijgen we in de 17de minuut een opening via de linkerzijde van Simen Demeyere, die speelt Mauceri aan in de ruimte maar zijn schot is te centraal en zo kan de keeper makkelijk redden. Aan de overzijde kan Waregem voor de eerste keer aanvallen, het komt via Vandeputte aan een eerste kans maar zijn lob gaat over. Opnieuw Aalbeke meteen daarna met Souhail die bij zijn 2de poging hard uithaalt maar opnieuw kan doelman Allemeersch redden.

1 minuut later dan toch prijs! Mauceri met een voorzet/schot en 1-0 voor onze Blauwe Uilen. De machine lijkt na 23 minuten aan te liggen en plots gaat het zeer snel. Op voorzet van Kongolo kan Souhail de 2-0 maken, zijn eerste basisplaats alsook zijn eerste doelpunt. Wanneer Waregem zijn 2de kans waagt zijn we al 36 minuten bezig maar een attente Delaere zorgt dat opnieuw Vandeputte niet kan scoren. Dit is ook meteen de laatste kans, 2-0 aan de rust en wedstrijd onder controle.

Mauceri met zijn 7de dit seizoen, veel kansen aan beide zijdes

De 2de helft start net iets vinniger uit de kant van Waregem met meteen 2 kansen voor nummer 10 Elshani. Opnieuw kan Delaere goed tussenkomen en de aansluitingstreffer vermijden. Rond de 50ste minuut opnieuw Waregem via spits Vandeputte maar zonder doelpunt. Op het uur verliezen we dan kapitein Cappelaere aan een blessure. In zijn plaats komt Loosvelt. Ook Waregem probeert met een aantal wissels het tij te keren maar dit kan echter niet baten. Het is aan de overzijde na een resem kansen van Bensalem, Mauceri & Braem dat onze topschutter zijn 7de van het seizoen kan netten. Bij een doorgebroken actie aan de linker zijde via Loosvelt & Demeyere komt Mauceri in de 16 samen met Agneray aan de 2de paal. Mauceri beslist om doelman Allemeersch in de korte hoek te verschalken. 3-0 met nog 10 minuten op de teller. Wedstrijd is gespeeld.

Toch komt Delaere nog enkele keren tussenbeide, Waregem zoekt de eerredder maar zal uiteindelijk niet beloond worden. Aan de overzijde kan Mauceri op het einde nog Loosvelt of Agneray bedienen voor de 4-0 maar zijn voorzet strandt tussen de benen van de verdediging.

Komend weekend is het dé derby uit tegen KFC Marke. Marke 5de in de stand op 5 punten van ons is een niet te onderschatten ploeg. Ze hebben de op een na beste verdediging na ons en konden thuis maar 5 punten pakken momenteel. We zullen een gemotiveerd Marke zien en voor ons kan winst eventueel het eerste eindrondeticket betekenen als Ingelmunster (2de in stand met gelijke punten) verliest thuis tegen Winkel B (3de in de stand). We proberen nog niet te veel vooruit te blikken en eerst komende zondag tot een goed einde te brengen. Supporters op post?