top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

3 Comebacks!

06-06-2023

Geschreven door Gael Agneray


Maar liefst 3 oud-spelers keren volgend seizoen terug naar het Uilennest. De ene bleef langer weg dan de andere maar met genoegen ontvangen wij Diego Vercruysse, Tobias Polfliet & Jordy Marlier terug in de 056 Arena voor ons B- elftal in 4de provinciale. Aan kwaliteit en sfeer dus geen gebruik in het tweede elftal van de Blauwe Uilen!


De eerste in de rij Diego Vercruysse is inmiddels 32 jaar geworden en heeft er een sabatjaar op zitten na een seizoen gespeeld te hebben bij KFC Marke in 2021-2022. Hij verliet Aalbeke na het Coronajaar na het behoud in 3de provinciale tijdens het seizoen 2019-2020. Diego is een pure linksachter of "5" die o.a. ook de heropstart heeft meegemaakt en de promotie in het seizoen 2018-2019. Welkom terug Diego!

De tweede "verloren zoon" is Jordy Marlier. Net zoals Diego is Jordy vertrokken in het seizoen 2020-2021 richting KDNS Heule waar hij er 2 seizoenen zou vertoeven. Jordy heeft het meerendeel van zijn voetbalcarriere wel bij de Blauwe Uilen achter de rug. Hij zat ook in de ploeg die promotie heeft gemaakt in 2019 richting 3de provinciale. Jordy kan uitgespeeld worden op verschillende posities centraal achterin en op het middenveld. Het is hoe dan ook weer fijn om Jordy terug te halen!

De laatste in de rij heeft ook dezelfde beweging gemaakt als de eerste Diego Vercruysse. Tobias Polfliet verliet een jaartje later Aalbeke Sport om naar KFC Marke te trekken. Hij was bij de Blauwe Uilen actief in het seizoen 2021-2022. Tobi kan vooral op rechtsachter uitgespeeld worden alhoewel hij ook vaak rechts in de ruit stond of rechtsmidden voor zijn vertrek. Blij je erbij te hebben bij onze 4de provincialer Tobias!

Zo is het elftal voltallig voor de troepen van Jonas Houthaeve. We wisselen ervaring af met jonge spelers, een perfecte combo om strijdvaardig dit verhaal te schrijven in 4de provinciale. Wat de outcome zal worden is voor ons ook een vraagteken maar zo hoog mogelijk eindigen met mooi voetbal mag het doel worden!476 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page