top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

3 Jeugdspelers tekenen eerste contract bij de bovenbouw!

8-02-2023

Geschreven door Gael Agneray


Wat de ultieme droom was van de clubambities neergeschreven in 2018 bij de heropbouw van de club komt stilaan in werkelijkheid. De jeugd opnieuw bouwen van praktisch nergens heeft ons geleid naar dit seizoen waarin we in iedere mogelijke leeftijdscategorie aanwezig zijn met minstens 1 ploeg. Bij de U15 tellen we zelf 2 ploegen en kunnen we dus kijken naar de toekomst. Vandaag ook met 3 nieuwe contracten voor onze jeugdspelers die een introductie krijgen bij de bovenbouw. Volgend seizoen is het dan aan hen om te bewijzen in welke ploeg ze terecht komen. Proficiat Aurel, Louis & Ethan!

Beginnen doen we met de kleinste van de 3 en ook meteen de jongste. Aurel Pillyser is wordt over 2 weken pas 16 maar speelde al gans zijn jeugd minstens 1 jaar hoger. Aurel is een echte Aalbekenaar in hart en nieren en heeft voor geen enkele andere club gespeeld. Hij begon op 8-jarige leeftijd bij de Blauwe Uilen en heeft zich ontpopt tot een van de smaakmakers bij de U17. Hard werken wordt beloond dus met een plaats bij de bovenbouw volgend seizoen. Zijn favoriete posities zijn de 10 en beide flanken door zijn snelheid en goeie dribbel.

De tweede in de rij is Ethan Ridelle. Ook maar 16 (van het geboortejaar 2006) staat Ethan nu het meeste op het middenveld alhoewel zijn gestalte eerder doet denken dat hij een uitstekende spits zou kunnen zijn. Net zoals Aurel begon Ethan op 8-jarige leeftijd met voetballen maar bij de buren van RDS Dottignies Sport tot zijn 13 om nadien de Jonge Uilen te vervoegen.

Ten slotte verbinden we ook Louis Deweer officieel een seizoen langer aan ons. Louis tekent zijn eerste contract op 17-jarige leeftijd (is van 2005) en is zo de 3de speler die we toevoegen aan de kern voor de bovenbouw volgend seizoen. Louis speelt het beste op positie 10 maar kan ook op de 8 uit de voeten. Hij begon net zoals Ethan op 8-jarige leeftijd bij RDS Dottignies Sport en maakte samen met Ethan de overstap naar de Jonge Uilen.


"We zijn enorm tevreden over het werk van onze jeugdafdeling, het feit dat we de eerste jeugdspelers kunnen laten doorstromen vertelt ons dat we op de goede weg zijn. Met de opstart van onze opleidingsploeg die in het begin geleid zal worden door ervaren spelers met een mix van jongeren zal ervoor zorgen dat die jonge spelers zich verder kunnen ontwikkelen en eventueel aanspraak maken op de 1ste ploeg. Met onzeTVJO Anthony Byttebier en Alexander Delaere kijken we om enkel gediplomeerde trainers aan de haak te slaan en zo de continuïteit te garanderen." zegt Gael Agneray.271 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page