top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

3de versterking is een feit!

27/01/2021


Geschreven door Gaël Agneray


Onze derde transfer naar volgend seizoen toe is een feit. We halen bij Royal Excel Mouscron, Matéo Lecrenier die momenteel bij de nationale U18 speelt van “Les Hurlus”. Matéo blijkt ook geen onbekende te zijn wanneer we vragen naar zijn prille carrière verloop. Matéo speelde bij ons aan de Garenwinder bij de duiveltjes vooraleer hij vertrok naar Luingne. Hij zou er blijven tot zijn elfde om dan de stap te zetten naar het Elite voetbal. Hij komt terecht op 12 jarige leeftijd bij Royal Excel Mouscron, toen nog Royal Mouscron-Péruwelz. Hij doorloopt dan alle jeugdreeksen om dus volgend seizoen bij ons aan te treden als een eerste ervaring bij de eerste ploeg.


“Matéo is een moderne rechtsachter die ook een rijtje hoger kan spelen. Hij is jong maar geniet van een goede eerste controle en natuurlijk snelheid van uitvoering. Daarnaast is hij ook snel en technisch vernuft.” Besluit onze T1 Rodrigue Derycke.

“Het is de bedoeling om Matéo de kans te geven zich te ontplooien en ontwikkelen bij Aalbeke en te zien wanneer hij rijp genoeg is om zijn eerste minuten te maken bij ons eerste elftal . We zijn in ieder geval opgetogen om spelers van dit kaliber naar Aalbeke te halen. Het is niet altijd evident om spelers te halen die een elite opleiding hebben gekregen” zegt Algemeen Manager Gaël Agneray.


Bienvenue Matéo!


361 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page