• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

6/6 na derbywinst tegen NS Heule!

12-9-2022

Geschreven door Gael Agneray

We winnen de eerste Kortrijkse derby. En in principe ook niet echt meer dan dat. Onze Blauwe Uilen hadden het bijzonder moeizaam tegen een goed Heulse blok en kon weinig openingen vinden om tot hun spel te komen. Een gesloten eerste helft en dan een iets meer bewogen tweede helft zorgen niet voor champagnevoetbal maar een realistisch resultaat. 2-1 met doelpunten van de gebroeders Bensalem zorgen voor een 6/6 en dus een goede start in de competitie.

De wedstrijd is op slot tijdens de openingsfase waardoor we de eerste kans maar kunnen noteren in de 7de minuut met een afstandsschot van Cedric Cappelaere op eigen helft na hij kon vastleggen dat de doelman iets wat uit doel was. Compernolle kan nog net de bal verwerken in corner. Enkele minuten later is het de beurt aan Heule, Kenneth Gillebert kan op onze doelman Debuyck afgaan maar met een beenveeg gaat de bal in corner.

Op het kwartier dan krijgt Aalbeke zijn 2de corner van de namiddag. Met een hakje probeert De Winter de doelman te verschalken echter is de poging iets te zacht en dus niet gevaarlijk. Een eerste schot komt enkele minuten later vanuit de rechtervoet van Sabri Bensalem na combinatiewerk van Mauceri & Huys. Kort daarna opnieuw Sabri Bensalem met de actie aan de linkerzijde maar Mauceri kan enkel afdrukken op de Heulse doelman. We noteren nog kansen van Huys met een halve ommehaal naast doel, een schot van Neves die overgaat en een kopbal van Cappelaere die net naast gaat op vrije trap van De Winter. Zoals jullie zelf kunnen lezen overal dus net niet en een onmondig Heule die gaat rusten met een kans.

Betere 2de helft van beide partijen met onze Uilen als winnaars

Opnieuw is de start van de 2de helft weinig belovend en zeer moeizaam. Het is Aalbeke die het eerste gevaar creëert na een combinatie tussen Robbert Vanhuyse, Sabri Bensalem en ten slotte Mauceri die opnieuw tegen de keeper botst. Op corner kan De Winter koppen maar ook nu staat Compernolle in de weg. Heule kan in de 54ste minuut nog eens tegenprikken met een actie van Cedric Moerkerke maar Debuyck kan in de korte hoek uithalen en in corner verwerken. Zo zijn we ook gewaarschuwd dat het doelpunt aan de andere kant kan vallen.

Op het uur gaat Martin Huys naar de kant en komt Mathieu Heugebaert in zijn plaats. Het zal echter een korte invalbeurt worden wanneer Mathieu slecht draait in duel en gaat liggen met een knieblessure. Intussen kan bij Heule een nieuwe poging genoteerd worden wanneer de ingevallen Desmet op Debuyck schiet. 0-0 op het uur met een aantal kleine kansjes. Daarna volgen 10 lange minuten met vooral veel middenveldsvoetbal en geen enkele kans aan beide kanten. Het is uiteindelijk in de 75ste minuut dat we de verlossing krijgen wanneer Melvin Neves zich kan doorzetten aan de rechterkant en de bal kan spelen bij de opgeschoven Taybi Bensalem, hij twijfelt niet en schiet het leer tegen de touwen. 1-0, eindelijk beleving! En die beleving zal niet ophouden, neen, want geen 60 seconden later staan we te slapen op corner aan de tweede paal waar kapitein Verschoore kan binnenkoppen. 1-1 en de bordjes weer gelijk.

Het is een zenuwslopend slot met kansen van Taybi Bensalem met een afstansschot en ook een poging van de ingevallen Evert Dejans die over gaat. We voelen de bui al hangen en het eventuele eerste puntenverlies maar in de 89ste minuut krijgt Taybi Bensalem de bal aan de rechterkant en kan zijn broer vinden in de kleine rechthoek. Sabri duwt de bal dicht bij doel binnen 2-1, wedstrijd bijna gespeeld! In de toegevoegde tijd krijgt nog Neves een laatste kans maar 2-1 is het verdict van een gesloten wedstrijd met een goed verdedigend Heule en een vrij onmondig Aalbeke die dan toch de 3 punten kan thuis houden.

Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij de Panda's van Otegem. Otegem speelde de topper tegen Marke afgelopen zondag en verloor met 5-2 cijfers. Ze zullen er dus zeker op gebrand staan een goede prestatie af te leveren thuis. De aftrap wordt gegeven om 18u00!

Wie voetbal wilt zien in de 056 Arena kan terecht op vrijdagavond, dan spelen onze reserven thuis tegen De Ruiter om 20u00. De troepen van Jonas Houthaeve zijn met 4/6 puik gestart aan de competitie en hopen dit verder te kunnen zetten!