top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke met 1 stap in 3de provinciale na zuinige zege tegen Marke!

12 -05 - 2019


In een zonovergoten Aalbeke strijden 2 buren voor het zelfde doel, een ticket naar 3de provinciale. Voor beide ploegen al een heel eind geleden, de spanning is te snijden, 2 ambitieuze teams die het beste van zichzelf nog willen geven voor dit razend spannende tweeluik. Aalbeke mag als eerste thuis spelen na een mooie campagne tegen Winkel B. Marke schakelt de favoriet van deze eindronde uit op hun veld nl. Dentergem.


Aalbeke Sport - KFC Marke 1-0!


Aalbeke, zondag 15u, het was alweer even geleden dat er zoveel volk kwam opdagen op de Garenwinder. We tellen een 200-tal supporters van beide ploegen. Onder de beats van onze local DJ Ralph Peignoir gaan beide ploegen op het veld met 1 doel: een zo goed mogelijke uitgangspositie creeëren voor de terugwedstrijd. Eerst nemen we nog afscheid van 2 fantastische persoonlijkheden, onze T2 Christ Claerhout die een bewogen seizoen meemaakte met 2 verschillende T1's en ook voor een korte periode onze T1 werd en daarnaast onze T3 Jurgen Secember een man met het hart op de juiste plaats. Aalbeke verliest ook in zijn 1ste seizoen sinds de opmars zijn geliefde mascotte Basje. Toch een dieptepunt op deze zonnige zondag die belooft razend spannend te zijn. Na de foto's is het tijd om de wedstrijd te starten!


Aalbeke start fel aan de wedstrijd en is erg bedrijvig via de flanken. Schoten komen en corners worden verzilverd. Op corner van onze vice-kapitein Jim Bogaert wordt de bal door Marke weggewerkt in de voeten van Agneray, die beslist uit te halen maar de bal kaatst door in de voeten van onze kapitein Simon Viane die Aalbeke op rozen brengt na amper 10 minuten spelen, wat een start! Marke toont zich voetballend heel sterk in de combinatie en individueel. Thomas Menghis zet zowaar 5 Aalbeke spelers in de wind maar is ongelukkig in de afwerking mede door het slechte veld. Aalbeke is dan weer sterker op stilstaande fases waar het uitstekende kansen krijgt via Dewulf of nog Viane. Op corner krijgt Viane uiteindelijk een onterechte gele kaart na het vragen door wie de fout werd begaan. Een streep door de rekening van onze T1 Piet Timmerman die niet op zijn kapitein kan rekenen voor de laatste wedstrijd wegens schorsing. Agneray haalt net voor de rust nog eens hard overhoeks uit maar Spillier haalt goed uit en verwerkt de bal in corner. Langs de andere kant gaat coach Vercruysse meteen ingrijpen bij de rust, hij brengt Beeuwsaert in de plaats van Feys.


De 2de helft start iets rustiger dan de 1ste, beide ploegen zijn op hun hoede. Het is even wachten op de eerste kans en die komt er voor Marke. Galid, Nicolai de nummer 6 van Marke ziet zijn kopbal stranden op de lat, waar een attente Delaere staat te keepen.

Daarnaast kan ex speler van Aalbeke Jonas D'Halluin flink uithalen maar onze nummer 1 Alexander Delaere kan zijn poging nog net met een armveeg wegwerken. Verder staat Aalbeke goed te verdedigen, de topschutter van onze competitie Brice Noah krijgt amper de kans om zich in schietpositie te plaatsen. Het is voor Aalbeke dan wachten tot de 82ste minuut, de ingevallen Loosvelt haalt uit uit de 2de lijn, zijn poging strand op de paal en in de rebound beslist Agneray met zijn rechtervoet onbegrijpelijk boven. Dé kans om 2-0 te maken. Diezelfde Agneray krijgt nog 2 mooie kansen, de ene weliswaar via voorzet op Braem maar offside. En ten slotte nog een hard schot over. 1-0 is de eindstand, een zege, een zuinige zege die wellicht niet voldoende is om Aalbeke te verzekeren van 3de provinciale voetbal volgend seizoen.


Daarom, AFSPRAAK AAN HET OLYMPIADEPLEIN KOMENDE ZONDAG AFTRAP OM 15U!

Kom onze blauw-witten steunen, in passende kledij, eventueel al bij aanvang van de opwarming!Op naar 3de!
201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page