• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke pakt 2 overwinningen en een nederlaag tijdens de 1ste week!

25/07/2021

Geschreven door Gaël Agneray

Een drukke afgelopen week werd met een nederlaag met het kleinste verschil afgerond gisteren tegen KZ Dentergem in de Beker van West-Vlaanderen. Eindstand werd 1-2 na een vroeg doelpunt van Gaël Agneray en 2 doelpunten van Dentergem in de slotminuten van de partij. Een goede les om mee te nemen naar volgende wedstrijden! Eerder werd deze week ook geofend tegen SK Roeselare Daisel B en vorige week zondag was Rekkem te gast! Lees alles hier over de afgelopen week!

Openingswedstrijd vlot gewonnen tegen Rekkem Sport

Op zondag 18 juli ontvingen onze Blauwe Uilen de buren van Rekkem Sport. Een traditie sinds 2018 om de voorbereiding te starten tegen de Groen witten. Met een zonovergoten Garenwinderstadion begon de wedstrijd wat moeizaam voor Aalbeke en was Rekkem de gevaarlijkste ploeg in de openings 10 minuten. Het eerste doelpunt viel ook te noteren bij Rekkem via Ryssaert. Daarna was het de beurt aan Aalbeke die via Thomas Kongolo die de bal trapt via buitenkant voet mooi over de keeper in doel verwerkt. Zo was de Aalbeekse machine opgestart. Diezelfde Kongolo verdubbelt de score vanop de stip na een penaltyfout op Loosvelt. Nog net voor de rust kan Vinquier zich doorzetten op rechts en ook zijn doelpuntje meepikken.

Na de rust bleef het erg zwoel en lastig voor beide teams, Rekkem kon even aansluiten met de 2-3 maar daarna bleef het eenrichtingsverkeer met maar liefst 4 doelpunten van Mauceri. Carlier kon tegen zijn ex-club ook prikken en Vinquier zorgde voor zijn 2de doelpunt van de namiddag. 9-2 was de einduitslag!

Stevige eerste helft tegen SK Roeselare Daisel B

Woensdag was het andere koek voor de Blauwe Uilen, dan kwamen de troepen van SK Roeselare Daisel B trainer Jan Lafaut op bezoek. Opnieuw was het zeer warm met temperaturen tot 27 graden op ons kunstgrasveld. Echter hadden onze spelers daar geen moeite mee. Aan de rust was het meteen 5-0 voor Aalbeke na doelpunten van Kongolo, Loosvelt, Mauceri (2x) & Cédric Cappelaere. Dit was dan ook de einduitslag in deze midweekmatch.

Kleine nederlaag tegen KZ Dentergem

Ten slotte ontvingen onze Blauwe Uilen voor de 3de keer thuis. Ditmaal KZ Dentergem voor de Beker van West-Vlaanderen. Na een goeie start met veel bedrijvigheid voorraan kwam Aalbeke op voorsprong via Agneray. Daarna bleven er tal van kansen komen maar kon de voorlinie in de 1ste helft de voorsprong niet verder laten uitlopen. Integendeel, Dentergem kwam goed opzitten en probeerde van op afstand gevaarlijk te zijn met o.a. een shot op de lat. Aalbeke zocht dat 2de doelpunt en vond de netten niet meer in de 2de helft. Cliché maar waar kwam Dentergem terug en nog straffer in het slot maakten de Zonnekloppers er 1-2 van. Met een scheve noot begonnen aan de beker maar uiteindelijk is het nog maar altijd voorbereiding. Een goeie leerschool!

Volgende week oefenen we donderdag tegen RFC Luigne om 19u00 en gaan we op bezoek bij Ichtegem voor de beker op zondag, aftrap om 17u00!