Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke pakt de 3 punten in topper tegen SV Ingelmunster!

11/10/2021

Geschreven door Gaël Agneray

Na een zéér bewogen week begonnen onze Blauwe Uilen aan de voorbereiding van de topper tegen leider SV Ingelmunster. Een tactisch plan werd neergelegd en er werd ook op getraind op donderdag met de hoop dat de spelers dit konden uitvoeren. Dat deden ze met verve. Een mooier eerbetoon aan Nicolas Dumortier kon onze ploeg niet geven. 2-0 aan de rust en uiteindelijk 3-1 Full time. Aalbeke klimt zo naar de 1ste plaats terwijl Ingelmunster de 2de stek neemt voor buren KRC Bissegem, KFC Marke & mede titelfavoriet Dosko Beveren.

De geladen wedstrijd begint als een speer voor onze Blauwe Uilen. Op corner van Sven Loosvelt staat verrassend genoeg Lorenzo Mauceri helemaal alleen in de eerste zone en wordt verrast door de bal en kan niet koppen. Jammer want dit kon meteen de 1-0 worden. Aan de overkant bewijst Ingelmunster dat het kwaliteit in de rangen heeft en probeert met de voetballende oplossing tot kansen te bekomen. Die renderen want in de dertiende minuut komt de snelle & technisch vernufd 11 Quentin Vaneeckhoute oog in oog met onze doelman Delaere die alert blijft bij zijn schot. Opnieuw diezelfde Vaneeckhoute komt op te zitten aan de linkerkant en kan de bal achteruit spelen op de ingelopen kapitein Debeuf die staalhard uithaalt op Delaere. Nog steeds 0-0 op het half uur maar je voelt de druk met de minuut toenemen.

Taybi Bensalem met een loeier voor de 1-0

Na een kleine dominantie op het middenveld door Ingelmunster kan Aalbeke zich opnieuw in de wedstrijd knokken. Mauceri verliest eerst de bal maar na een mooie inspanning en sliding richting de bal kan hij onze 19 Taybi Bensalem de bal toedienen. Die kapt zijn man netjes uit en beslist om op zowat 25 meter uit te halen met een ware loeier in het dak van het doel. 1-0, wat een goal! En als dat niet genoeg is, bekomen we via de rechterzijde een vrije trap. Specialist Simen Demeyere gaat achter de bal staan en dropt de bal in de eerste zone, Cedric Cappelaere komt ingevlogen en kopt de bal voorbij doelman Thiemen. 2-0 aan de rust, onze Blauwe Uilen brengen gevarieerd & volwassen voetbal.

Aalbeke sterk uit de kleedkamers

Ingelmunster moet komen en dat weet Aalbeke, je voelt dat via Seys & Vaneeckhoute de meeste kansen komen. Toch creeërt Aalbeke de betere kansen met Demeyere die hoog over schiet, Mauceri net naast in de 50ste minuut. Sabri Bensalem via vrije trop. Toch is het verschieten ook wanneer Seys op vrije trap op de lat trapt. We zijn gewaarschuwd en moeten dat derde doelpunt zien te verzilveren. Opnieuw Seys die uit de 2de lijn schiet voor Ingelmunster, Cappelaere kan ontzetten. Ons duo Cappelaere/ Vanhuyse spelen een dijk van een wedstrijd.

Op corner krijgt Sabri Bensalem de bal van Loosvelt en met een harde pass over de grond vindt het de voeten van onze spits Mauceri. Die controleert de bal en schiet het leer in de korte hoek voorbij doelman Thiemen. 3-0, wie had dit gedacht tegen de ongeslagen leider?

Beter nog, Aalbeke krijgt dé kans om de wedstrijd helemaal in een plooi te leggen. Braem bedient Loosvelt en die kan alleen naar doel. Zijn poging gaat op de keeper, geen 4-0. Integendeel, in het slotoffensief van Ingelmunster krijgen ze toch nog een eerredder via corner van Seys wordt de bal in de eerste zone binnen gekopt door Vens. 3-1 met nog enkele minuten te spelen. De ingevallen Agneray krijgt op counter nog de kans om Mauceri te bedienen, helaas ziet hij zijn pass onderschept worden door de verdediging. Scheidsrechter Libbrecht maakt kort daarna er een einde aan.

Aalbeke Sport staat zo op de eerste plaats op 1 punt van Ingelmunster en 3 punten van buren Bissegem & Marke. Een puike wedstrijd met als inzet volgende week tegen de 3de in de stand Bissegem de mogelijkheid om verder uit te diepen. Bissegem heeft de beste aanval terwijl Aalbeke de beste verdediging heeft van deze competitie. Afspraak op zondag 17 oktober om 15u00 in Bissegem!