• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke sluit bekercampagne af met overwinning!

16/08/2021

Geschreven door Gaël Agneray

De Beker van West-Vlaanderen zit er (eindelijk) op. Geen focus voor onze Blauwe Uilen maar goed om een aantal wedstrijden af te werken tegen onbekende tegenstanders. Aalbeke pakte gisteren de 3 punten op het veld van KSV Moorsele B. Dit met een overtuigende 1-4 overwinning met een Kjell Braem die de hoofdrol opeiste.

De wedstrijd was amper op gang gefloten door de scheidsrechter of Aalbeke kwam meteen in de problemen via miscommunicatie in de verdediging komt Jacobs oog en oog met Delaere en schiet de bal voorbij in de korte hoek, 1-0 voor Moorsele na 2 minuten spelen. Gelukkig bleef deze score niet lang aanhouden, ons spitsenduo met Ergo & Braem hebben een aantal uitstekende kansen naar aanleiding van het doelpunt. Uiteindelijk valt de gelijkmaker in de 10de minuut wanneer Ergo op doelman Beyens besluit, eindelijk lost Beyens de harde trap van Ergo net voor de voeten van Braem. De bordjes weer gelijk.

5 minuten na de gelijkmaker is er na snel combinatiewerk ruimte voor Braem om de bal voor doel te brengen. Een perfecte "KDB" pass zorgt ervoor dat Ergo alleen voor doel komt te staan, die twijfelt niet en schiet het leer voorbij Beyens. Het is de ene kans na de andere voor Aalbeke met afstandsschoten van Kongolo, de Bensalem broeders maar toch is het opnieuw Braem die in de 19de minuut opnieuw doelman Beyens verschalkt. 1-3 is dan meteen ook de ruststand. We noteren ook het uitvallen van Leo Vandenbroucke & Cossart aan de rust. Hiervoor werden Loosvelt & Bulcaen gebracht.

Na de rust start Aalbeke opnieuw zoals het de eerste helft verliet. Tal van kansen en veel ruimte zorgen ervoor dat Kjell Braem zijn hattrick compleet maakt. De Lauwenaar heeft na 49 minuten 3 doelpunten en een assist op zijn teller. Aalbeke controleert de wedstrijd, doelman Delaere heeft weinig werk. De Blauwe Uilen beheersen het spel met combinatievoetbal echter is het laatste halfuur iets te overbodig en vallen er nog wel kansen zonder doelpunten.

Goed om het juiste gevoel te pakken 3 weken voor de competitiestart. Donderdag 19 augustus krijgen we 2de provincialer Zwevegem Sport over de vloer, dit om 19u30!

Vergeet ook onze BBQ happening niet met wedstrijden tegen KSV Moorsele A, KOG Stasegem. Onze Legends tegen Stad Kortrijk en uiteraard tal van wedstrijden voor onze jeugd! Inschrijven kan via: https://forms.gle/D7Qe1HiCTZJtYUGS6