top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke verliest in Dottignies en de titel.

Onze blauw-witten hebben een moedige strijd achter de rug bij de 1ste in de stand Dottignies B. Het verloor met 2-1 cijfers door een doelpunt in de slotminuten. Veel goede wil maar de bal wou er niet in.

Dottignies B - Aalbeke 2-1!


Na de serieuze uitslipper tegen Ledegem vorige week had onze 1ste ploeg van Aalbeke heel wat goed te maken. Dit moest dan gebeuren bij de leider nl. Dottignies B. Dottignies op weg naar de titel had nog enkele struikelblokken met Aalbeke, Winkel B & Jong Vijve te gaan. Onze fanion moest dan ook winnen op hun veld om nog aanspraak te maken op de titel. Het draaide uit op een teleurstelling alhoewel we een moedig Aalbeke zagen.


De eerste helft startte enorm fel. Ons team stond goed en voetbalde uitstekende kansen bij elkaar. Agneray trof na 10 minuten spelen de paal en kon een aantal keer voorzetten zonder resultaat. Het was wachten tot op het kwartier om het eerste doelpunt van de partij te zien. De doelman van Dottignies Renotte verwerkte de bal in de voeten van Vanraes die niet twijfelde en alleen naar doel kon gaan. 0-1 voor Aalbeke op het kwartier! Dit bleef echter niet lang stand houden. Op corner kon Desloovere alleen inkoppen aan de 2de paal. Zo stonden de bordjes opnieuw gelijk na 18 minuten spelen. Het spel ging voortaan goed op & neer en kansen kwamen langs beide zijden. Aalbeke had het beste spel in de eerste helft zonder daar effectief voordeel uit te halen. 1-1 was dan ook de ruststand.


De 2de helft was iets evenwichtiger. Met beide ploegen die zochten naar de overwinning. Er kwamen kansen via Braem & Vanraes. Deze vonden helaas de weg naar de netten niet. In tegendeel in de slotfase kreeg Aalbeke een koude douche. In de 90ste minuut kon Hinnekens binnentikken dichtbij doel en zo de overwinning schenken aan Dottignies. Aalbeke trachtte nog een slotoffensief te brengen door prima kansen van Provoost en Cedric Demaitre die zijn schot net gered zag. 2-1 was de eindstand. Nu kan men zeggen dat de titel voor Dottignies zal worden.


Aalbeke focust zich voortaan op de eindronde om zo de weg naar 3de provinciale te vinden.


Doelpunten:

'15 25. Vanraes

'18 10. Desloovere

'90 7. Hinnekens


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page