• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke wint in Wielsbeke en verzekert zich van de eindronde!

13-04-2019

Noteer die datum ergens want Aalbeke plaatst zich voor het eerst in 25 jaar voor de eindronde. Dankzij een kopbaldoelpunt van onze nummer 6 Dewulf die afscheid van ons neemt dit seizoen en dan een fantastische vrije trap van onze nummer 43 Uleyn!

Wielsbeke B - Aalbeke Sport FT 1-2!

Aalbeke begon gretig aan de wedstrijd en al na 4 minuten kon het op voorsprong komen. Echter door een speler van Wielsbeke zelf die bijna zijn keeper versloeg. Een minuut daarna kon Dewulf vrijestaand koppen, zijn poging ging net over de lat. 2 minuten later was opnieuw Aalbeke daar met deze keer Bogaert. Hij zag zijn afstandsschot net naast de kruising gaan. Wat een gesloten wedstrijd werd in de heenronde werd nu een open wedstrijd met vrank en vrij voetbal. Deze wedstrijd kan niet op 0-0 eindigen. Bij de eerste kans van Wielsbeke was het bijna meteen prijs. Tillieu haalt de spits van Wielsbeke onderruit in de 16 en penalty. Hoofdrol voor deze penalty was voor onze doelman Delaere. Hij pakt de poging van de spits Bryan Maes op sublieme wijze. Zo staan de bordjes nog steeds in evenwicht na een bewogen eerste kwartier. We zijn intussen 41 minuten verder wanneer er weer een uitstekende mogelijkheid is om op voorsprong te komen. Bogaert steeks Provoost in het straatje maar die besluit op de keeper. 0-0 aan de pauze!

De 2de helft start meer in evenwicht en we moeten wachten tot de 60ste minuut vooraleer we een eerste kans kunnen noteren van onze blauw-witten. Bogaert gaat op vrije trap achter de bal staan en kan het hoofd van Dewulf vinden die overhoeks netjes binnenkopt. Aalbeke op voorsprong, de eindronde lonkt! Aalbeke controleert de wedstrijd maar een doelpunt is niet voldoende om de overwinning veilig te stellen dacht Tjorven UIeyn die net 10 minuten eerder ingevallen was. Bij een vrije trap neemt hij zijn verantwoordelijkheid en schiet de bal in de korte hoek net onder de kruising binnen. Fantastisch gevoel voor Aalbeke die de eindronde alsmaar dichterbij ziet komen! Het wordt uiteindelijk nog bibberen wanneer Emile A. nog van dichtbij de aansluitingstreffer kan binnenkoppen. In extremis haalt Viane nog op corner van Wielsbeke de bal van de lijn. Een aantal momenten later klinkt het eindsignaal in Wielsbeke. Aalbeke overtreft iedereen en gaat de eindronde in voor de eerste keer in 25 jaar.

Een mooi moment voor het harde werk van zowel de spelers als staf, supporters, vrijwilligers en bestuursleden. Ook moeten we alle sponsors bedanken die in ons project geloven. We zullen in de einronde Dentergem, Winkel B of Marke treffen. Wat er ook gebeurt, ons seizoen is geslaagd maar als kers op de taart de promotie afdwingen, dat zou pas straf zijn voor deze nieuwe kern!

Straks nemen we ook afscheid van onze nummer 6 Gwenn Dewulf, dit willen we uiteraard doen op uitzonderlijke wijze!