top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke wint op Wikings Kortrijk dankzij een sterke 2de helft!

Na de nederlaag thuis tegen Winkel had onze fanion iets rechts te zetten. Onze blauw-witte gingen vorige zaterdag op bezoek bij Wikings Kortrijk op het kunstgras van de jeugdacademie van KV Kortrijk. Einduitslag was 1-3 na een moeizame eerste helft!

Zaterdag 23 februari 2019

Een zonnige namiddag op het kunstgras van KV Kortrijk, beter kan het niet worden denk je voor een voetballende ploeg als Aalbeke. Niettemin was er van het voetballende gedeelte weinig aan te merken in de 1ste helft. Wikings stond goed georganiseerd en Aalbeke vond geen oplossingen. In tegendeel, het kwam van kwaad na erger wanneer Pieter-Jan Denutte de 1-0 maakte in het voordeel van de Wikings. Er kwamen weinig tot geen kansen en er werd te veel voor de lange bal geopteerd. 1-0 was dan ook de ruststand, veel werk aan de winkel dus voor de troepen van Piet Timmerman.

Aalbeke kwam gretig uit te kleedkamers en beloonde dit met snel, goed voetbal en accurate passing. Op het uur werden we dan ook beloond. Vanraes (25) kon vrij inkoppen op een strakke corner van Loosvelt (10) waardoor de bordjes terug in evenwicht kwamen. Aalbeke was eindelijk vertrokken en op een goeie actie van Braem (77) kon Loosvelt alleen voor de keeper komen. Die twijfelde niet en schoot Aalbeke op voorsprong. Kansen bleven komen en Aalbeke was aardig op dreef. We noteren nog kansen van Vanraes, Hugelier en Braem. Die laatste kon zijn sterke 2de helft bekronen met een mooi kopbaldoelpunt na een fantastische combinatie. Provoost kon zich doorzetten op de rechterflank en Braem kopte staalhard binnen aan de eerste paal. 1-3! Dit werd dan ook de eindstand van een interessante 2de helft. Een wedstrijd duurt 90 minuten weliswaar en onze fanion zal moeten bij de pinken blijven de komende wedstrijden. Er wacht ons een zwaar programma met 2 thuiswedstrijden o.a. tegen Ledegem B & Jong Vijve. Nog 7 finales te gaan voor onze fanion!