• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke wint overtuigend en klimt naar de 3de plaats op 3 punten van de leider KZ Dentergem!

Logische overwinning voor onze blauw-witten die meteen scherp begonnen aan de partij, amper na 3 minuten kan onze 11. Vercruysse de bal mooi overhoeks binnentrappen op een assist van 77. Braem. Toch bleef Aalbeke niet lang op voorsprong want enkele minuten later was Clarysse van Mandel de doelpuntenmaker, hij schoot van dichtbij hard binnen 1-1 na 10 minuten! Kansen bleven komen en op een individuele actie van onze nummer 10. Loosvelt kan Hugelier de afvallende bal binnentrappen om Aalbeke weer op voorsprong te schieten. Marlier (18.) trof nog de lat op een fantastisch afstandschot. 2-1 was dan ook de rustand.

De 2de helft begon net iets rustiger langs beide zijdes, er waren enkele kansjes via Vanraes, Hugelier en Braem. Die laatste bekroonde zijn puike wedstrijd nog met een doelpunt vanuit een scherpe hoek op aangeven van 59. Hugelier in de '70 minuut. In de slotseconden kon ten slotte de ingevallen Valentim (49.) zijn eerste doelpunt van het seizoen noteren. Op aangeven van 13. Agneray kon hij van dichtbij binnentrappen en zo de eindscore vastleggen.

4-1 Aalbeke Sport - Mandel United B.

Volgend weekend wacht onze fanion de loodzware verplaatsing naar de leider KZ Dentergem. Bij een positief resultaat kan Aalbeke zowaar leider worden in de reeks.

Supporters op post voor KZ Dentergem - Aalbeke Sport op zondag 20 januari, aftrap om 14u30!