• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke wint & start zijn terugronde vlekkeloos! Aalbeke - Stasegem 4-2

16-12-2018

Het beloofde op voorhand al een felle wedstrijd te zijn gezien de geschiedenis van de trainer van Stasegem & onze club Aalbeke. De spelers waren gemotiveerd om Stasegem meteen bij de keel te grijpen en het verschil te maken. Dat gebeurde ook effectief. Na'2 mocht onze neo-spits Jelle Hugelier (59.) de bal op de stip plaatsen, een corner van Loosvelt (10.) kwam op het hoofd terecht van Vanraes (25.) die devieerde op de handen van een Stasegem speler. Hugelier twijfelde niet en knalde Aalbeke op voorsprong! Het 2de doelpunt kwam opnieuw op een standaardfase. Op corner van Bogaert (27.) wordt de bal opnieuw door Vanraes ingekopt en binnengetrapt dan via Hugelier (59.) die zijn 2de van de middag maakte na amper 20 minuten spelen. Aalbeke bleef doordrukken en opnieuw op corner van Bogaert (27.) kan deze keer Vanraes (25.) wel zelf de bal in doel verwerken, het staat 3-0 na 25 minuten spelen. Aalbeke stond in vuur & vlam zowel op als naast het veld!

Net voor de rust werd de score verminderd door de kapitein van Stasegem Allegaert vanop de stip na een handsfout.

Kort na de rust werd het nog opletten geblazen voor onze blauw-witten, Vandenbogaerde reduceerde de score tot 3-2 van dichtbij verschalkte hij onze nummer één, Delaere. Op het uur werd de wedstrijd uiteindelijk beslist. Op een uitvallende corner kan Vanraes (25.) zich alsnog doorzetten via de flank e Braem (77.) bedienen. 4-2 na 60 minuten spelen, onze supporters krijgen waar voor hun geld. De sfeer was oppermachtig, bengaals vuur werd aangestoken en Aalbeke bleef kansen afdwingen. Helaas kon de score niet verder uitlopen maar het is toch alweer een puike overwinning voor onze fanion. Bedankt aan onze wedstrijdsponsor Lunette Soup&Salad voor de heerlijke broodjes en steun!

Niet meer verloren sinds 20/10 in Winkel dat zijn 7 wedstrijden ongeslagen en hopelijk kunnen we dit nog verderzetten in Jong Vijve komende zaterdag 22/12. Een klein beetje kerstvoetbal voor Aalbeke die bij winst gewoon weg als leider de winterstop ingaat! Wie had dit gedacht voor aanvang van het seizoen en met alle tegenslagen, blessures, noem maar op.

Nog een keer de volle buit nemen zaterdag en dan gaat onze fanion een welverdiende winterstop in! Bedankt aan alle supporters voor hun aanwezigheid, de sfeer was nog nooit zo intens in de Garenwinder.

Tot in 2019, save the date 13/01 Aalbeke Sport vs FC Mandel United om 14u30!