Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke wint tweeluik tegen Winkel B en speelt de finale van de eindronde tegen KFC Marke!

Na een vlekkeloze heen -en terugwedstrijd tegen St. Eloois Winkel B heeft Aalbeke Sport zich verzekerd voor de finale van de eindronde in 4de provinciale C. Het won thuis met 3-0 & gisteren viel het verdict met een uit overwinning op het veld van Winkel met 0-1.

Lees alles over beide wedstrijd hier onderaan!

1 mei 2019, het is al een hele eind geleden dat Aalbeke nog eens vocht voor de promotie, een nieuw project, "Project 2020" werd in het leven geblazen om binnen de 2 seizoenen te promoveren naar 3de provinciale. Daar staat onze 1ste ploeg dan op een zucht van dit te bereiken na amper 10 maanden samen spelen.

De wedstrijd op de Dag van de Arbeid start heel fel. Al een eerste kans kunnen we noteren na amper één minuut spelen, Hugelier gooit ver uit, Viane verlengt en Verhelst kan alleen koppen. Helaas bij zijn 1ste kopkans beslist hij net over. Geen probleem denken we dan, 2 minuten later, dezelfde fase.. Deze keer is het raak en opent Verhelst de score na amper 3 minuten spelen. Aalbeke domineert continu, Winkel is een beetje van slag. Kansen blijven komen via uitstekende pogingen van Provoost & Viane. Het is uiteindelijk op het half uur Hugelier die zijn 12de van het seizoen binnenknalt op aangeven van opnieuw Viane. Aalbeke staat op rozen. Maar het blijft doordrukken en deze keer na een uitstekende uithaal van Hugelier kan Bogaert zich doorzetten aan de 2de paal en zet zo de 3-0 om. Dit is meteen ook de score bij de helft!

De 2de helft beslist Aalbeke zijn voorsprong niet uit handen te geven, Winkel drukt continu door maar kan na enkele pogingen toch geen doelpunt maken. Aalbeke werkt hard voor iedere meter en dit resulteerd uiteindelijk naar een prachtige 3-0 overwinning in deze heenwedstrijd van de eindronde. Dit mogen we niet meer uit handen geven!

Doelpunten:

'3 88. Verhelst (A: 8. Viane)

'29 59. Hugelier (A: 8. Viane)

'35 27. Bogaert (A: 59. Hugelier)

5 mei 2019

Winkel B - Aalbeke Sport

Na een fantastische vlekkeloze heenwedstrijd maakt onze fanion zich op voor de uitwedstrijd op een moeilijk veld van Winkel B. De bedoeling? Zo goed mogelijk onze 3-0 voorsprong verdedigen en snel eruit komen. Onze 11 lopen iedere meter vast om de tegenstander geen ruimte te geven. Op het kwartier kan Provoost na aangeven van Agneray alleen voor doel komen, de keeper haalt met een beenveeg het geplaatste schot van Provoost uiteindelijk uit doel. Winkel krijgt schaarse kansen vooral op stilstaande fases, maar deze benutten ze niet. Bij Aalbeke kunnen we nog een schot op doel noteren van Agneray, verder geraakt onze 1ste ploeg niet in deze 1ste helft, 0-0 aan de rust en we smaken al onze plaatsing voor de finale van de eindronde.

Winkel begint opnieuw fel aan de 2de helft en neemt vooral aanvallend veel risico's. Het krijgt kansen maar een sterk keepende Delaere samen met zijn verdediging zorgen ervoor dat er geen enkel doelpunt binnen gaat. Aalbeke krijgt nog een aantal kansen, Viane probeert met een schot uit de 2de lijn, op vrije trap van Agneray kopt Dewulf net over. Aalbeke wordt uiteindelijk beloond voor zijn harde werk. De Ingevallen Loosvelt brengt Valentim alleen voor doel en die twijfelt niet en zet de 0-1 eindstand vast.

Een fantastische teamprestatie, niet meteen groots voetbal maar vooral goed georganiseerd en met de over mijn lijk mentaliteit. Aalbeke speelt de finale van de eindronde op zondag 12 & 19 mei tegen de buren van KFC Marke. Een mooie en wellicht onverwachte finale.

Wij van Aalbeke Sport nodigen jullie van harte uit om dit samen mee te maken. Aalbeke opent op 12 mei thuis en zorgt voor een DJ, mooi weer & een cocktailbar.