top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aanvallende transfer voor onze Blauwe Uilen!

22-06-2023

Geschreven door Gael Agneray


Dat het een bewogen mercato is geworden voor de Blauwe Uilen is meer dan duidelijk. Met enkele verrassende vertrekkers toch nog blijven we als club & staff het hoofd koel te houden. Soms valt een transfer mee en dan weer tegen. Maar vandaag zit het dus mee want we kunnen met trots Mathias Deveugele (31) aankondigen die overkomt van Zwevegem Sport! Matti voor de vrienden is een aanvallend ingestelde speler met een fijne techniek & een gouden linkervoet. Welkom bij de Blauwe Uilen Mathias!


Mathias begon te voetballen in zijn geboortedorp met name Kuurne op 4-jarige leeftijd. Hij zou er blijven tot bij de miniemen (12 jaar) om naar het Elite voetbal te verhuizen eerst bij SV Zulte-Waregem van zijn 12 tot 18 jaar en nadien bij de U19 & beloften van KV Kortrijk. De flankspeler krijgt voor het eerst te maken met herenvoetbal bij het eerste elftal van KVK in de voorbereiding om nadien naar 3de Klasser KFC Izegem te trekken (waar Mathias samen met Aurelien Verzele heeft gespeeld).


In de zomer van 2015 kiest Mathias vervolgens voor KSC Wielsbeke voor de komende 2 seizoenen op hetzelfde niveau de toenmalige 3de amateur. Op 25-jarige leeftijd beslist Mathias om de kleuren te verdedigen van Racing Waregem die tussen nationaal voetbal en 1ste provinciale speelt. Dit voor uiteindelijk 3 seizoenen en naar Zwevegem Sport te trekken actief in 2de provinciale.


We nemen dus Mathias over van de rood witten na 3 seizoenen gevoetbald te hebben bij Zwevegem Sport. Mathias is een polyvalente aanvallende speler die zowel op beide flanken als op "10" kan opereren. Mathias beschikt over veel volume in zijn spel met veel actie & het uitschakelen van een speler in zijn spel met een goeie center via zijn linkervoet.


Gael Agneray, General Manager zegt: "Om iemand met dergelijke techniek te kunnen toevoegen aan onze kern is bijzonder. Mathias ken ik via via en ik weet dat het een speler is met flitsen, flitsen die we goed kunnen gebruiken om een gesloten wedstrijd te doen keren bijvoorbeeld. Aanvallend waren we tot voor kort dun gezaaid maar met de komst van Aymeric & Mathias zie ik het wel goedkomen. Het barst van het talent in deze kern. Een kleine kern (20 spelers waarvan 2 keepers) weliswaar maar gelukkig kunnen we ook rekenen op spelers uit onze 4de provincialer. Ik wil ook via deze weg de spelers bedanken die wel in ons project nog geloven en aan boord zijn gebleven. We zullen de last minute vertrekkers zeker tonen dat ze verkeerd waren in hun beslising. De motivatie is heel groot met deze groep & staff, ik kijk er bijzonder naar uit om het seizoen aan te vatten begin september."

400 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page