• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Afwezige Blauwe Uilen de boot in op Mandel

27-03-2023

Geschreven door Gael Agneray

Je hebt wel eens van die dagen waar niets lukt. Wel dit was er een collectief voor onze Blauwe Uilen op het veld van Mandel B. De bal ging er bij ons niet in terwijl een jong, gretig Mandel daar gebruik van maakte. Met een prachtige volley en nadien een 2-0 stonden onze spelers met verbazing te kijken hoe ze opzij werden geschoven. Kansen waren er zeker maar succes in de afwerking niet. We scoren pas voor de tweede keer niet dit seizoen in een nieuw dieptepunt die ons wakker moet schudden voor de laatste 4 wedstrijden van het seizoen & wellicht nog een eindronde.

Flauwe eerste helft met logische brilscore

De wedstrijd begint meteen fel wanneer Bamba al na een minuut spelen Evert Dejans neer torpedeert. Daarna valt het stil en zit er vooral veel afval in de passing van beide ploegen. Een eerste kans komt uit de voeten van Taybi Bensalem op afstand zonder gevaar. We spelen dan net geen 12 minuten. Hetzelfde voor Yanis Khefif die in de 16 zijn poging ziet gaan in corner. We scoren voor het eerst na 19 minuten spelen. Taybi Bensalem kan Nolan Lefebvre bedienen in de 16, hij scoort maar de vlag gaat de lucht in, offside. Alhoewel we niet denderend spelen hebben we wel controle over de partij. Yanis Khefif krijgt de kans op de 0-1 wanneer Jan De Winter de bal dropt op zijn hoofd. Hij kopt over.

In de 27de minuut krijgen we opnieuw een corner en schiet Neves de bal in de 16. Een speler van Mandel valt op de bal met zijn arm, hands denken we dan op de bank maar niets is minder waar. De scheids fluit niet! Net voorbij het halfuur alweer een kans voor Aalbeke via Taybi Bensalem maar zijn schot met rechts kan de Mandelse keeper niet verbazen.

Het is 35 minuten wachten op een kans van Mandel en die komt er ook via de voeten van Perneel. De enige gevaarlijke man bij Mandel. Zijn eerste schot pakt Debuyck zonder verrassingen, een minuut later wel een stuk gevaarlijker zoeft de bal rechts naast het doel. Een tweede waarschuwing dus! Wij antwoorden via Nolan Lefebvre die een schot lost die net over gaat. De laatste kans komt via het hoofd van Khefif opnieuw op vrije trap van De Winter. Hij kopt opnieuw over.

Slechte start van tweede helft, ongelukkig in de kansen.

De tweede helft begint niet slecht wanneer we een dot van een kans krijgen in de 16 van Mandel. Khefif moet veel sneller afleggen waardoor Neves zijn schot afgeblokt ziet gaan. Een zonde van hier niet de 0-1 te scoren. Integendeel, Neves wordt op een goal off side afgefloten, moeten we nog kansen krijgen?

Het antwoord is neen, we krijgen een serieuze opdoffer wanneer Perneel de bal in volley prachtig overhoeks binnenschiet uit de 16. Debuyck is kansloos en zo staan we ook 1-0 achter. Veel tijd krijgen we niet om te bekomen van deze goal wanneer Kentie op counter de 2-0 kan binnenschieten in het zijnet. We zijn dan 59 minuten bezig. Tot overmaat van de ramp schiet Mandel zelf de 3-0 binnen maar die wordt afgevlagd voor buitenspel en kunnen we eens diep in & uit ademen na de pletwals van de Izegemnaren.

Wij kunnen aanvallend niet veel brengen en beslist T1 Derycke samen met zijn assistent Wim Acke om de boel op te schudden. Sabri Bensalem komt op het uur ten koste van Martin Huys. Dit resulteert tot meer afstandsschoten maar telkens zit er een been tussen of staat keeper Dere goed te keepen of gaan de pogingen naast. 20 minuten voor tijd dan de dubbele wissel, verloren zonen Souhail & Agneray worden in de strijd gegooid & dit heeft een positief signaal ergens. Souhail kan de bal goed vasthouden en Agneray zorgt via een voorzet laag aan de 1ste paal bijna voor de 2-1. Lefebvre mist onbegrijpelijk en schiet de bal nog over op 2 meter van de doellijn. Daarna volgt nog een laatste aanvalspoging maar de poging van Neves gaat in corner. Op voorzet van Loosvelt gaat de bal een 2de keer in corner maar niets is gevaarlijk genoeg. De slotpoging op vrije trap van Taybi Bensalem gaat via de muur ook nog in corner maar geen doelpunt voor onze Blauwe Uilen.

Dit nog maar voor de tweede keer dit seizoen. Een bijzonder efficiënt Mandel kan de punten thuishouden terwijl onze Blauwe Uilen dringend punten moeten pakken in de race voor de titel. De kentering moet komend weekend volgen op ons vertrouwd veld in Aalbeke tegen RC Waregem B. De aftrap is zaterdag om 18u30!

Supporters op post om ons voor een voorlaatste keer thuis te steunen dit seizoen!

Reserven verslaan toekomstige kampioen in een geweldige wedstrijd

Eerder vorig weekend kenden onze reserven wel een groot succes. Het versloeg in eigen huis SV Moorslede die ervoor maar 1x verloren had met 4-2. In de eerste helft tegen de wind in scoorde Taha Souhail een fenomenaal doelpunt net uit de 16 vol op de slof overhoeks binnen op aangeven van Agneray. Diezelfde Agneray verdubbelde de score net voor rust op aangeven van Souhail nadat de Reserven net de 1-1 kregen.

In de tweede helft was het quasi eenrichtingsverkeer met een kopbaldoelpunt van Agneray op aangeven van Loosvelt aan de linkerzijde. De genadeschot kwam van Souhail met zijn tweede van de avond net over het uur opnieuw op aangeven van Agneray.

4-2 was het eindresultaat, onze reserven gaan nu vol voor de tweede plaats om dit mooi seizoen met schoonheid af te sluiten!