top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Alle info rond onze #charitygame aanstaande zaterdag & United Spurs Awards!

11-11-2023

Geschreven door Gael Agneray & Tom Bekaert


EEN STUKJE GESCHIEDENIS (SINDS 2018)


Naar jaarlijkse traditie organiseert KFC Aalbeke Sport haar #charitygame die het ontstaan ervan vond in 2018 met als eerste goed doel Pulmonale Hypertensie. Onze toenmalige voorzitster Mia Messely kampt tot op de dag van vandaag nog steeds met deze ziekte. Na een eerste keer proberen en €1000 geschonken te hebben zijn we doorgegaan met andere goede doelen. Ook de Warmste week van Studio Brussel kwam aan bod waar we met G-voetbal Kortrijk ons steentje hebben willen bijdragen. Er werd toen ook een privé-optreden van Charmezanger Jenss geveild! Er volgden nog actie voor de MUCO, Leo's uit Moeskroen. Er werden kledijpakketten verstuurd naar Gambia, Oekraïne en recentelijk ook naar Marokko met niet enkel kledij maar ook tenten, medicijnen, noem maar op.

DIT JAAR: HET INTERNAAT VAN DON BOSCO & KINDERLAND


Dit jaar kiezen we voor een goed doel die veel dichter bij ons gelegen is met name Het internaat van Don Bosco & Kinderland. Tom Bekaert, directeur maar ook jeugdtrainer bij onze Jonge Uilen kwam met dit voorstel en we kregen er de volgende motivatie bij:


"Graag stel ik de Don Bosco internaten voor als goed doel dat KFC Aalbeke kan steunen.

Bij de term internaten wordt vaak, ten onrechte, gedacht dat dit voor welgestelde en elitaire kinderen is. De realiteit ligt bij onze internaten helemaal anders.


Momenteel verblijven er 106 kinderen jongeren in onze internaten.

  • 67 in internaat Kinderland (kleuters en lagere school).

  • 39 in internaat Don Bosco 2.0 (secundair).

Van deze 106 internen zijn er 58 met een tussenkomst via jongerenwelzijn. Deze tussenkomst houdt in dat deze kinderen opgevolgd worden door één of meerdere diensten (OCMW, CAW, Jeugdrechtbank, CLB, ...).


Door hen de kans te bieden in onze internaten te verblijven krijgen ze de kans om hun schoolse vaardigheden te ontwikkelen, maar ook hun sociale en emotionele interacties te stimuleren en verder te ontwikkelen. Dit alles gebeurt in een goede samenwerking met hun ouder(s).


Vele kinderen hebben het niet breed in hun thuissituatie en het internaat biedt voor hen dan rust, veiligheid en structuur tijdens de week.


Gezien de periode van het jaar (sint nadert) zou het leuk zijn om de internen een extraatje te kunnen bieden. We zouden met het ingezamelde geld wat nieuw speelgoed, nieuwe (gezelschaps)spelletjes en sportmateriaal kunnen aankopen."


Met deze motivatie zijn we er dus van overtuigd dat we iets kunnen terugdoen voor die kinderen. Alle inkomgeld van aanstaande zaterdag 11-11-2023 zal integraal geschonken worden en hiervoor hebben we dus jullie steun nodig! Zak massaal af naar onze 056 Arena voor de partij Aalbeke Sport - RFC Mandel United om 18:30 en zorg voor een maximum bedrag samen met ons.


UNITED SPURS AWARDS


Daarnaast kunnen we ook met trots mededelen dat we een nominatie in de wacht hebben gesleept voor de United Spurs Awards in het onderdeel Social Spur. Onze community is vereerd om genomineerd te zijn maar winnen is nog mooier uiteraard. Ook hier kunnen jullie ons helpen! Stem via deze link op ons als Social Spur of the year! Link: https://www.kortrijk.be/verkiezing-united-spurs-awards-2023

Ten slotte kan je de awards & afterparty GRATIS bijwonen. Op 15 december zijn jullie allemaal welkom in zaal Depart op het Nelson Mandelaplein vlakbij het LAGO zwembad. Het event is gratis maar je moet wel registreren via deze link: https://www.kortrijk.be/inschrijving2023


Dit is alvast het programma met DJ SANDER (niemand minder dan de zoon van Stephan Vandendriessche die je vaak bij ons op de club tegenkomt en ook ex-speler van de Blauwe Uilen) :

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page