top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aymeric Cottenceau vervoegt offensieve linie van KFCA!

19-06-2023

Geschreven door Gael Agneray


In onze zoektocht naar meer concurrentie in onze aanvalslinie hebben we een akkoord bereikt met voormalige spits van RDS Dottignies Sport, Aymeric Cottenceau die goed was voor 14 goals bij de kampioen van 2de provinciale. De club was nog absoluut op zoek naar een spits met oog op volgend seizoen en kan met Aymeric rekenen op een ervaren speler. Bienvenue Aymeric, Welkom Aymeric!

Aymeric, 35 jaar is een rasechte 9 die op 4 jarige leeftijd is begonnen met voetballen in Frankrijk. Langsgekomen bij clubs als Tourcoing, Lille OSC & Wasquehal ontdekt hij afgelopen seizoen het Belgische voetbal bij 2de provincialer RDS Dottignies Sport waar onze kersverse Sportieve manager Hicham Zahid hem binnenhaalt. Niet onopgemerkt want Aymeric kan het seizoen afronden met 14 goals op de teller en RDS wint het kampioenschap en promoveert dus naar 1ste Provinciale.


Echter eindigt het verhaal bij de Geel-Blauwen in mineur want de club aast op een nieuw project waarin veel spelers forfait geven voor volgend seizoen. Hierdoor was Aymeric op zoek naar een nieuw project en was hij bijzonder gecharmeerd in het onze.


Aymeric zegt "Wanneer ik in Aalbeke kwam en ervan hoorde via Hicham was ik meteen verkocht, het is een ambitieus maar realistisch project die ze binnen de club hebben. Ik hoop met mijn ervaring de ploeg te kunnen helpen en af en toe een goal scoren kan hier ook bij toe behoren. Ik heb er zeel veel zin in!"


Gael Agneray zegt "Het is de eerste speler die Hicham brengt binnenin de club, hij had een duidelijk misie, het vinden van extra offensief geweld en dat lijkt ook te lukken. Ik ben bijzonder benieuwd om zelf Aymeric aan de slag te zien maar bij het polsen van het profiel van speler bij verschillende clubs die er tegen hadden gespeeld had ik wel meteen door dat het gezochte profiel voor onze neus lag. Ik denk dat de club in het algemeen zijn batterijen heeft opgeladen en dat we er ongelofelijk veel zin in hebben. Het is nu kwestie van die voorbereiding voorzichtig aan te vatten en ons te focussen op de toekomst."


459 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page