top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Bedankt & tot ziens 2020!

28-12-2020

Geschreven door Gaël Agneray


Zondag 13 januari 2020, voor de epidemie start en we geen flauw idee hebben van wat er komen zal heeft onze fanion van Aalbeke Sport maar een opdracht in 2020, dat is zich handhaven in 3de provinciale na een fantastisch seizoen 2018-2019 die de promotie afdwong.


De eerste horde is KSV Kortrijk, op dat moment 3de in de stand lijkt een harde noot om te kraken maar onze Blauwe Uilen spelen een ijzersterke wedstrijd, Kjell Braem schiet ons op voorsprong maar we verliezen Kjell met een kruisbandblessure nog in dezelfde eerste helft. Het is ten slotte onze vice kapitein Jim Bogaert die de eindstand vastlegt. Onze Blauw witten gaan voort op dat elan en de sterkhouders van dit seizoen bevestigen hun vorm. In Heule wint Aalbeke met 0-3, opnieuw Bogaert aan het kanon maar ook Deneve & Vinquier pikken hun doelpunt mee. In Gits spelen onze Blauwe Uilen een ware thriller, Bogaert & Agneray zorgen respectievelijk voor de overwinning. Het is vervolgens in de voorlaatste wedstrijd dat het seizoen bepaald wordt, thuis tegen Olympic Ledegem wordt het 5-1 en stuurt Aalbeke, Ledegem naar 4de provinciale. Dekens eist de hoofdrol op met 2 doelpunten en een assist in die wedstrijd. Het seizoen 2019-2020 zal ten einde gebracht worden na een 2-0 nederlaag tegen Dosko Beveren.


De opdracht voor het seizoen 2020-2021 is om duidelijk beter te doen voor de manschappen van onze T1 Piet Timmerman, er wordt hevig getransfereerd, maar liefst 17 spelers worden aangetrokken met enkele grote namen. De bedoeling is om zeker de linkerkolom te halen zoniet het laatste eindronde ticket te veroveren. In de voorbereiding speelt Aalbeke mooi voetbal met frivoliteit en creativiteit. Het wint o.a. van Geluwe, Dadizele B, Rekkem Sport, KSV Moorsele, Dikkebus, Stasegem,... Het lijkt hét seizoen te worden van Aalbeke Sport. Echter, start die in mineur, op de openingspeeldag lijken onze Blauwe Uilen verstijfd en gaat het de boot in met 1-0 in Heule. "Thuis" op de jeugdacademie van KV Kortrijk ontvangen we SV Ingelmunster, de kersverse kampioen uit 4de provinciale. In een spannende aantrekkelijke wedstrijd gaat Aalbeke opnieuw de boot in met 3-4. De start lijkt gemist. De eerste 3 punten worden behaald in Wevelgem, daar lijkt onze ploeg eindelijk vorm te krijgen. Dit wordt meteen weggedrukt met een lamentabele prestatie op eigen veld tegen KFC Marke. Ten slotte ronden we 2020 af met een gelijkspel tegen St. Eloois Winkel Sport B na een late treffer van onze nummer 10 Sven Loosvelt.


2020 betekent ook voor onze jeugd een moeizaam jaar ondanks de geleverde inspanningen op verschillende kanalen. Anthony Byttebier versterkt het team als TVJO. Onze U7 krijgt een record aan inschrijvingen en zo bouwen we stelselmatig aan de toekomst. Met onze #buildingthefuture afleveringen nemen wij jullie mee naar onze staf, medewerkers & spelertjes van Aalbeke Sport, wat de club voor hen betekent en hoe we de toekomst zien als club.


2020 zal ook het jaar worden van creatieve acties met o.a. onze samenwerking met Crombé Wines & Heat. En ook de nodige persaandacht via Sport Voetbalmagazine, Het Nieuwsblad of nog Pitch'd groundhopping die begin 2021 een stuk zal publiceren over ons Garenwinderstadion & de geschiedenis van Aalbeke Sport.


Bedankt & tot ziens 2020!

175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page