• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Draw in Winkel voor onze Fanion, Opnieuw winst voor onze reserven!

12-10-2020

Geschreven door Gaël Agneray

Zaterdagavond maakten onze Blauwe Uilen de verplaatsing naar promovendus Sint-Eloois Winkel B die dus overkwam van 4de provinciale D. De rood zwarten hadden vorige week een puike wedstrijd erop zitten tegen KRC Bissegem, het won er met 3-5 cijfers. Aalbeke had weer wat recht te zetten na de blamage tegen KFC Marke (1-3) en kon zich geen 4de nederlaag veroorloven. Hierbij de samenvatting van de wedstrijd!

In een vernieuwd Ter Scheuren stadion waar er hedendaags kunstgras ligt starten onze Blauwe Uilen met een doorheen geschudde ploeg aan de wedstrijd. Onze T1 Piet Timmerman was duidelijk niet tevreden van het optreden vorige week en bracht 4 nieuwe namen aan de aftrap met een eerste basisplaats voor Brent Vanhoutte, Jelle Hugelier & Enzo Vanneste.

Het openingskwartier verliep zeer evenwichtig met aan beide kanten weinig kansen te noteren. De eerste kans was voor de thuisploeg die met snelle flanken aan doelman Bataillie kwamen. De poging ging in corner. 3 minuten daarna was het aan Aalbeke, via een goed doorgezette Hugelier komt de bal in de 16, Vanneste kan weliswaar het leer niet tegen de netten schieten. Kort daarna gaat de bal in corner, opnieuw kan de Aalbeke de voorsprong niet afdwingen. Winkel is een aantal keren zelf gevaarlijk vooral op de counter maar de verdediging kan goed stand houden. Bij een Aalbeekse aanval in de laatste minuut van de eerste helft gaat Winkelse doelman Espeel in de fout bij het uitkomen, Mehdi Verlinde twijfelt geen seconde en maakt gebruik van die fout om Aalbeke de voorsprong te geven net voor de rust. 0-1!

In de 2de helft begint Winkel meer te drukken, zonder echt meteen gevaarlijk te zijn. Rond het uur verliezen onze Blauwe Uilen de scherpte en via penalty kan Winkel op gelijke stand komen. Janssens duwt de bal met overtuiging rechts in het doel voorbij onze keeper Bataillie. Tot overmaat van de ramp gaat Winkel zelf nog verder op dit elan, deze keer is het Cools die opnieuw op een standaardfase Winkel op voorsprong kopt aan de 2de paal. 2-1 met nog 25 minuten te spelen gooit onze coach Vinquier het veld op in de plaats van Verlinde. Met nog 20 minuten te spelen valt Hugelier slecht en moet hij noodgedwongen naar de kant, Loosvelt neemt zijn plaats in. Hetzelfde voor onze nummer 6 Cossart, die valt ook geblesseerd uit en wordt vervangen door Vandenbroucke. Aalbeke begint te drukken om de aansluitingstreffer te vinden. Via een prima actie op de linkerkant kan Diego Vercruysse zich fraai doorzetten en bedient hij met buitenkant links de ingeschoven Kjell Braem, die dribbelt zich los en zet de bal voor aan de 2de paal waar Loosvelt de bal in volley voorbij Espeel binnenschiet, een mooie actie beloond met een fraaie afwerking, 2-2 met nog enkele minuten te gaan. In dit enthousiasme pakt Braem helaas zijn 2de geel door een fout op het middenveld. Aalbeke moet de laatste 5 minuten verder met 10. Winkel probeert nog maar is niet echt meer gevaarlijk. Scheidsrechter Vandenhoeke fluit de wedstrijd af, 2-2 in Winkel, Aalbeke behaalt zo 1 punt.

Met 4/15 staat Aalbeke nu 12 gedeeld met 5 andere ploegen, Racing Waregem B is laatste met 0 punten. Het is niet de start waarover we gedroomd hebben maar nu moeten we als team hier uit zien te komen. Er is voldoende kwaliteit in deze groep om beter te doen, startend met de wedstrijd uit in Bissegem komende zondag om 15u00. Vandaar ook een oproep naar onze supporters om zich massaal naar Bissegem te verplaatsen (op een veilige manier) en zo onze Blauwe Uilen naar de overwinning te schreeuwen. Samen sterker!

Ten slotte gaat het bij onze reserven voortreffelijk, op het terrein van Bellegem werd het zondagochtend 1-3 in het voordeel van Aalbeke na doelpunten van Goemaere, Sabri Bensalem & Taybi Bensalem. Aalbeke staat 3de met een speeldag minder en telt 10/12. Aanstaande vrijdag is er de derby KFC Marke - Aalbeke Sport om 19u30. Tot dan!