• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Dubbele samenvatting met 2x winst!

2-11-2022

Geschreven door Steve Dewitte & Gael Agneray

Na een week waarin de succesvolle 1ste editie van de Blauwe Uilen Quiz en de Charity game in samenwerking met Leo Club Mouscron tvv hun sociaal project L’Escabelle hadden jullie nog enkele wedstrijdverslagen van ons te goed. We bundelen daarom ons verslag van de 2 opeenvolgende thuiswedstrijden respectievelijk tegen KSC Oostrozebeke op 23/10 en KSV Moorsele B op 29/10 samen. Voor dit tweeluik thuis wisten onze manschappen wat te doen. 6 op 6 betekende meteen een eerste prijs dit seizoen onder de vorm van de 1ste periode titel. Dat we deze klus in 2 opeenvolgende thuismatchen konden klaren waarin we tal van evenementen organiseerden kwam des te beter uit.

Coach Rodrigue Derycke en T2 Wim Acke zetten de jongens op scherp om deze uitgelezen kans om geschiedenis te schrijven niet te laten voorbij gaan. De eerste hindernis onder de vorm van KSC Oostrozebeke werd door de Blauwe Uilen niet onderschat. Tot voor hun bezoek aan de 056 Arena had SCOR nog maar 7 tegentreffers in 7 wedstrijden.

Duidelijk het signaal voor de blauwhemden van Aalbeke om vanaf de start furieus het gaspedaal in te drukken en de tegenstander meteen bij de keel te grijpen. Het regent kansen in de openingsfase. Maar een alerte Vancauwenberghe toonde zich meteen een betrouwbaar sluitstuk. Hij werd ook wel geholpen toen hij na 6’ op diepe bal van Dewinter de snelheid van Mauceri verkeerd inschatte en hem als laatste op weg naar een leeg doel onderuit haalde. Geel en vrije trap was een milde straf. De Blauwe Uilen bleven druk uitoefenen en een bedrijvige Mauceri vond alweer Vancauwenberghe op zijn weg. Ook Loosvelt en Huys zagen hun schoten gered of net het doelkader missen. In de 20ste minuut was het dan toch eindelijk prijs. Na een mooie combinatie op links hield Lefebvre met de rug naar doel goed zijn rechtstreekse tegenstander af en bediende op het goede moment Loosvelt. Deze maal was Vancauwenberghe geklopt door het harde lage schot van binnen de 16m. De verdiende 1-0 eindelijk op het bord. Ie dacht dat Aalbeke nu wat gas zou terug nemen vergiste zich want het bleef kansen regenen en Vancauwenberghe hield zijn ploeg een paar keer in de wedstrijd. De aanhoudende druk van Aalbeke resulteerde in een hoekschop die Kort genomen werd en via Bensalem werd Demeyere in stelling gebracht. Zijn schot ging door een bos van benen precies via de paal binnen. 2-0 en niemand die kon zeggen dat dit niet verdiend was.

De Blauwe Uilen domineren de wedstrijd volledig wat hier en daar leidt tot concentratie verlies. Zo noteren we na het halfuur een eerste keer gevaar voor Oostrozebeke. Nonchalant balverlies centraal op het middenveld ligt aan de basis van een eerste tegenprik. Demeyere kan echter in extremis voorkomen dat de vrijgespeelde Arslijder kan afwerken met een ultieme tackle. Even later haalt Debuyck een afgeweken schot van onder zijn lat en daarmee hebben we het gevaar langs Oostrozebeekse kant gehad in de eerste helft. Aalbeke zelf kan nog dreigen vanop afstand via Huys. Ook een scherpe tegenaanval via een sterk spelende Lefebvre verdiende meer maar Loosvelt talmt te lang om af te drukken. Net voor het rustsignaal is Mauceri nog dichtbij zijn treffer maar zijn puntertje gaat nipt naast. 2-0 aan de rust na een sterke eerste helft waarin Aalbeke zichzelf te weinig beloonde in vergelijking met het aantal kansen dat afgedwongen werd.

De tweede helft kent een rustig begin met balbezit voor de Blauwe Uilen zonder echt gevaarlijk te zijn. De eerste keer dat we aan het doel van Oostrozebeke komen is wel meteen erg gevaarlijk. Na een sterke individuele actie van Lefebvre trapt Loosvelt onbegrijpelijk op de laatste verdediger in het voor de rest lege doel. Enkele minuten later mist ook Bensalem oog in oog met Vancauwenberge. De verdiende 3-0 laat no even op zich wachten.

Uiteindelijk is het in de 56ste minuut toch raak. Bensalem speelt slim Mauceri vrij in de 2e zonde die zijn verdiende treffer beheerst binnen legt. De wedstrijd lijkt gespeeld en we merken dat de drang naar voor bij Aalbeke plaats maakt om wat meer op balbezit te spelen. Plots acht Demeyere zijn kans schoon om met een minivoetbal dribbel uit te pakken in de 16m. Zijn aansluitend schot gaat hard tegen de paal en verdiende wel meer. Daarna toont Vancauwenberghe nog eens zijn talent door Lefebvre met een beenveeg van een verdiende treffer te houden.

Aalbeke lijkt de wedstrijd makkelijk uit te spelen tot kapitein Cappelaere 4 minuten voor tijd balverlies lijdt centraal achterin. Oostrozebeke speelt het daarna beheerst uit en zo kan Van Assche de eer redden. Doelman Debuyck baalt als een stekker dat hij de nul niet kan houden. Aalbeke trekt in het slot nog eens naar voor. Eerst lukt het Khefif niet om een voorzet van Demeyere binnen te trappen. In de 2e zone zijn de invallers Lecrenier en Provoost wel alert en zo kan die laatste de 4-1 eindstand op het bord zetten.

1ste opdracht van het tweeluik met verve volbracht.

Een week nadien ontvangen de Blauwe Uilen streekgenoot KSV Moorsele B.

Is het de stress dat we de 1ste periode titel kunnen binnenhalen of ligt het aan de stugge tegenstander uit Moorsele. Het zal een combinatie van beiden zijn want waar Aalbeke een week eerder vlot Oostrozebeke met lege handen huiswaarts stuurde, hebben de Blauwe Uilen het nu erg lastig om tegen een goed georganiseerd Moorsele kansen te versieren.

Na een hele lange studieronde waarin Aalbeke de bal opeist zonder gevaar te creëren moeten we al wachten tot 23ste minuut om van een kans te spreken. Mauceri zijn schot wordt echter in hoekschop geblokt. Nadien speelt Aalbeke te traag en stereotiep om Moorsele uit verband te spelen. Wanneer Moorsele in balbezit komt, breken ze en zo zijn ze toch nog de meest gevaarlijke ploeg in de 1ste helft. Al kunnen we ook voor hen niet echt van kansen spreken. 1minuut voor de rust wordt de grootste mogelijkheid voor Moorsele net in hoekschop gewerkt door Demeyere voor Jacobs kon aanleggen.

Hopen op beterschap in de 2e helft, maar het wedstrijdbeeld blijft hetzelfde. Aalbeke het balbezit en Moorsele goed in organisatie zonder veel kansen weg te geven of te creëren.

Dan ben ik door gegaan, aldus Steve. (met familiale verplichtingen).

(Onze U15 & U17 die hamburgers & tombola's verkopen ten voordele van hun droomtornooi in april 2023 in Dortmund).

De Tweede helft reflecteert opnieuw hetzelfde als de eerste met vooral veel dominantie van onze Blauwe Uilen. Ze hebben het balbezit maar zijn niet echt gevaarlijk. Of toch niet om meteen op te schrijven. Kansjes voor onze spitsen Lefebvre en Mauceri maar niet echt noemenswaardig. Het is echt wachten tot het slotkwartier vooraleer we animatie zien.

Moorsele krijgt een enorme kans op de counter maar verprutst die zelf in het nemen van keuzes. Aan onze kant komt de verlossing diep in de 79ste minuut wanneer Yanis Khefif voor het eerst kan afdrukken. Doelman pakt maar in de herneming komt die grote verlossing uit de voeten van Nolan Lefebvre. Boeken toe denk je dan maar het is zwoegen tot het fluitsignaal van Heidi Vanhaverbeke. 1-0, met de hakken over de sloot maar de periodetitel is een feit. We pakken uit met 22/27 en kunnen volgende week op Waregem een puike 25/30 noteren bij eventuele winst. Dat eindronde ticket kunnen ze ons al niet afpakken. Het is uitkijken naar de toekomst!

De avond blijkt nog mooier te worden wanneer we nog eens een cheque van 1000€ kunnen schenken aan de Leo Club uit Moeskroen. Dankzij de massale opkomst kunnen we dit waarmaken en de kinderen van L'Escabelle een fijne dag bezorgen binnenkort.

Via deze weg maken wij jullie ook graag warm voor ons volgende evenement. Die komt er snel want DE Derby van het jaar in onze 056 Arena komt eraan. Op zondag 13 november ontvangen wij KFC Marke om 14u30. We organiseren ook een Footlunch voor deze wedstrijd met onze partner Heat. Voor amper 22€ per persoon zorgen we voor een aperitiefje en een hapje, nadien kan je aanschuiven voor een heerlijke Bol-au-Vent met Pommes duchesses & groentjes. Aan de rust is er dan nog ruimte voor koffie en een stukje taart. Inschrijven kan via: https://forms.gle/jKt14T1z8Qsiyhdo9