top of page
Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Een oude bekende als 4de versterking voor onze Blauwe Uilen!

20-02-2024

Geschreven door Gael Agneray


Na een korte break zijn we terug met onze inmiddels 4de versterking naar volgend seizoen toe. Achter de schermen zijn de meeste inkomende transfers achter de rug en zullen we die kenbaar maken met tijd. Vandaag is het de tijd om een oude bekende aan jullie terug voor te stellen. Een speler die effectief uit eigen jeugd is ontwikkeld en ook enkele seizoenen in de fanion speelde van de Blauwe Uilen in een eerdere periode. Welkom terug, Lucas Vantieghem!



Lucas begon op 6-jarige leeftijd effectief te voetballen bij het toenmalige KFC VAR bij de duiveltjes en klom zo tot op 16-jarige leeftijd richting het eerste elftal van Aalbeke Sport. Hij zou er blijven tot zijn 20ste en nadien verkassen naar de buren van KFC Marke voor een eerste keer. Bij Marke staat Lucas in 4de provinciale voornamelijk op het middenveld, op de 6 en speelt hij er 5 seizoenen. Nadien volgt een aanbod van Heule een reeks hoger in 3de provinciale. Daar komt hij terecht in een stabiele 3de provincialer waar hij een reeks hoger ervaring kan op doen.



Ten slotte keert Lucas terug in 2022 richting Marke die zijn opmars verderzet. Ze promoveren ook via de eindronde naar 2de provinciale en ook i dat seizoen brengt Lucas zijn steentje bij zowel op rechtsachter als centraal in de verdediging.



Na 10 jaar komt Lucas dus terug in ons Uilennest. "Het is fijn om een bekend gezicht terug te zien komen" zegt algemeen manager Gael Agneray. We zijn hoe dan ook overtuigd dat het zal klikken met de huidige spelerskern en dat Lucas zijn ervaring door de jaren heen zal kunnen gebruiken binnen onze kern.



"Het feit dat Aalbeke zich zo goed heeft verder ontwikkeld en beschikt over een goed georganiseerde omkadering gaf het doorslag. Daarnaast is het ook vlakbij mijn woning. "zegt Lucas Vantieghem. "Verder wil ik mijn steentje bijdragen aan deze groep volgend seizoen, hopelijk uiteraard in 2de provinciale."


Welkom (terug) Lucas!


413 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page