• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Eerste 3 punten binnen tegen SV Wevelgem City B!

28-09-2020

Geschreven door Gaël Agneray

Op een gietende zaterdagavond in Wevelgem konden onze Blauwe Uilen de eerste overwinning van dit seizoen boeken. Dit in en tegen het jeugdige SV Wevelgem City B. Het werd uiteindelijk 2-4 in het voordeel van Aalbeke, een eerste overwinning dit seizoen!

Naar aanloop van de wedstrijd was er veel druk voor onze Blauw-witten. Na een 0 op 6 tegen Heule & Ingelmunster stonden de troepen van Piet Timmerman op scherp om na 2 speeldagen de eerste punten te pakken en zo aansluiting te vinden bij de middenmoot. Er werden ook wat wijzigingen doorgevoerd en zo kreeg Kjell Braem o.a. zijn kans om in de basis te starten op het kunstgrasveld van Wevelgem.

In de eerste helft eiste Aalbeke de bal op en probeerde het vooral via de flanken gevaarlijk te zijn. Dit resulteerde niet meteen naar concrete kansen integendeel het waren de jongens van David Decock die de leiding namen via een doelpunt van Vandenberghe in de 36ste minuut. Opnieuw een achterstand voor onze Blauwe Uilen na een moeizaam eerste half uur. 2 minuten later krijgt Aalbeke een vrije trap centraal op de helft van Wevelgem. De bal van Thomas Kongolo vond het hoofd van Evert Dejans die mooi overhoeks in het zijnet de gelijkmaker binnenkopt. 1-1 is dan ook de stand aan de rust.

Na de rust ging de geblesseerde Diego Vercruysse naar de kant en kwam Enzo Vanneste, ex-speler van Wevelgem op het veld voor zijn eerste minuten van het seizoen. Aalbeke begon stukker beter aan de 2de helft en vond sneller oplossingen. Dit resulteerde ook meteen in een voorsprong via een center van Thomas Kongolo dat mooi binnen werd verwerkt door Mehdi Verlinde. Goed voor zijn 2de van het seizoen. Daarmee was het nog niet gedaan, Verlinde scoort zijn 2de van de avond op afstand via Vinquier komt de bal bij Verlinde die niet twijfelt en het leer voorbij Mispaelere schiet. 1-3 na 70minuten spelen. Het werd echter nog warm voor het doel van Bataillie. Via hands kreeg Wevelgem de kans om zich weer in de wedstrijd te knokken. Delefortrie koos de linkerhoek en schoot puik de 2-3 binnen voorbij doelman Bataillie. Diezelfde Batallie moet nog enkele malen goed uitkomen om zijn ploeg op voorsprong te houden. In het slot van de wedstrijd krijgt onze kapitein Robbert Vanhuyse onterecht zijn 2de geel van de avond. Wevelgem kan nog enkele minuten drukken om een gelijkspel uit de brand te slepen, echter gaat de bal net bij Aalbeke binnen op counter. De ingevallen Enzo Vanneste kan aan de haal met de bal vanaf de middenlijn en spurt met de bal richting Mispelaere en legt het leer netjes voorbij de Wevelgemse keeper, 2-4 en de scheidsrechter beslist meteen om af te fluiten.

We onthouden vooral een sterke 2de helft van onze Blauwe Uilen met goede voorzetten en doelpunten die ons vertrouwen zou moeten geven voor de wedstrijd van komend weekend tegen de buren van KFC Marke. Marke die wellicht erop gebrand zal zijn om de 3 punten te nemen na het verloren eindronde duel van 2 seizoenen geleden. We zullen op scherp moeten staan dus!

Alle supporters welkom voor deze derby, opnieuw op de jeugdacademie van KV Kortrijk, voor een laatste keer. Aftrap aanstaande zondag 4 oktober om 15u00!

Ten slotte hebben onze Reserven ook gespeeld tegen Wevelgem op zondagochtend. Daar werd het op een moeilijk te bespelen veld 1-1. Aalbeke kwam op voorsprong via Jim Bogaert maar kon de score niet houden. Het werd vroeg 1-1 in de 2de helft. Beide ploegen kregen nog tal van kansen maar de bal wou er niet in. Komende vrijdag gaan onze reserven bezoek bij Kuurne, aftrap is om 19u00 op het eerste terrein.