top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Eerste 3 punten van 2024 in Oostrozebeke!

8-1-2024

Geschreven door Gael Agneray


De eerste 3 punten van het jaar zijn binnen na een felbevochten zege op een zwaar veld in Oostrozebeke. Eerder die week kregen we al enkele beelden binnen van de ondergelopen voetbalveld die ons toch deed twijfelen als de partij zou doorgaan of niet op zaterdag. Eens aangekomen in Oostrozebeke bleek het veld enkel er zwaar bij te liggen en drassig. Maar spelen was sowieso het geval. In de eerste helft was er weinig animo van beide ploegen terwijl we meer spektakel kregen in de tweede helft. We winnen met het kleinste verschil en zetten het jaar dus goed in! SC Oostrozebeke - Aalbeke Sport, 1-2!Aalbeke met het balbezit en 1 doelpunt kleuren de eerste helft


De eerste minuten van de partij gaan door als een volledige studieronde. We krijgen zelf een corner en zien Lorenzo Mauceri in de 7de minuut uitvallen. Pas terug uit kwetsuur komt Aymeric Cottenceau het veld op. Oostrozebeke krijgt van Aalbeke enkele kansen via 2 vrije trappen op de zijkant van het veld maar telkens kan Thijs Debuyck mooi vangen. Het eerste schot van de partij komt uit de voeten van Mathias Deveugele na een gemiste controle van Aymeric Cottenceau. Enkele minuten later opnieuw Deveugele maar voorlangs via een bal in de ruimte gelegd door Arno Leman die meest bedrijvende man op het veld het eerste half uur.


Zelf geven we weinig weg, een corner via ontzetten van Vanhove en we krijgen zelf een vrije trap waar Melvin Neves een schot van ver probeert zonder succes. De eerste kans van SCOR komt in de 28ste minuut uit de voeten van Ragolle zonder gevaar voor Debuyck. 2 minuten later is het dan toch prijs en kunnen we de ban breken. Neves speelt Cottenceau in met een diepe bal, Cottenceau legt af in een tijd en Mathias Deveugele kan rustig het leer voorbij doelman Vancauwenberghe wegleggen. 0-1 en intussen het 14de doelpunt van Deveugele dit seizoen!


3 minuten later krijgt SCOR een vrije trap aan de rand van de 16 maar opnieuw geen gevaar. Net voor de rust krijgt Cedric Cappelaere zijn 3de geel van het seizoen en krijgen we opnieuw een vrije trap tegen. Het schot van Maelfait kan echter doelman Debuyck niet verrassen. Zo gaan we dus rusten met een kleine 0-1 voorsprong op toch een heel moeilijk te bespelen veld.


Aalbeke met tal van kansen, in het slot 2 doelpunten en 2 rode kaarten


Na de rust proberen onze Blauwe Uilen het hef in eigen handen te nemen. Taybi Bensalem vuurt als eerste een schot richting Vancauwenberghe die naast gaat. In de 53ste minuut krijgen we de kans om uit te lopen wanneer Neves profiteert van het balverlies achterin van Dwight Neve, Mathias Deveugele kan afdrukken maar ziet zijn kans nipt voorlangs gaan. Ook Leman probeert het even uit de tweede lijn op het uur, ook zijn kans gaat over.


Daarna gaan we wisselen en krijgen we Simon Leroy terug uit kwetsuur alsook Matthieu Demeyere respectievelijk voor Mathias Deveugele en Jan De Winter. Oostrozebeke krijgt in de 79ste minuut hun eerste kans en het is meteen ook een vrij grote wanneer Debuyck in 2 keer het leer moet redden net voor Ragole kan binnentikken. We zijn gewaarschuwd en krijgen dan toch pijnlijk de 1-1 rond de oren. Debuyck staat bij een hoge bal niet goed op te letten en zit er volledig naast waardoor kapitein Vanhouteghem de 1-1 kan binnenleggen. Alles te herdoen in 10 minuten wat een vrij zware opdracht is voor onze Blauwe Uilen. Toch krijgen we ook van de SCOR een vrije trap op de zijkant. Simon Leroy trapt die het pak in waar de bal blijft ronddraaien tot Cedric Cappelaere het leer voorbij Vancauwenberghe kan trappen. 1-2 met nog enkele minuten te gaan. Sabri Bensalem probeert nog tot slot met links de voorsprong uit te breiden maar zijn kans gaat over.


Zo winnen we met het kleinste verschil van Oostrozebeke. Echter vallen er nog 2 rode kaarten na afluiten van de partij. Elk een kaart na een akkefietje tussen kapitein Vanhouteghem en Taybi Bensalem.Verder zijn de 3 punten het belangrijkste en kunnen we komend weekend uitkijken naar onze nieuwjaarsreceptie op zaterdag 13 januari. Aansluitend is er om 18u30 de wedstrijd tegen Hulste Sportief. We hopen samen met jullie het nieuwe jaar in te zetten met een glaasje bubbels. Wees dus massaal aanwezig!


Doelpunten:

31'0-1 7. Deveugele (A: 99. Cottenceau)

80' 1-1 11. Vanhouteghem

87'1-2 4. Cappelaere


164 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page