top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Eerste 6 spelers met een verlengd verblijf in Aalbeke Sport!

14-12-2022

Geschreven door Gael Agneray


Na het heugelijke nieuws gisteren dat we onze staf hebben kunnen verlengen met uitsluiting van Wim Acke (momenteel) kunnen we opnieuw meedelen dat 6 spelers bij de A-kern een verlengd verblijf hebben getekend in de 056 Arena. Daarnaast kunnen we ook 3 versterkingen aankondigen bij onze 4de provincialers die geleid zal worden door Jonas Houthaeve.

Beginnen doen we logischerwijs in doel. Daar kwam Thijs Debuyck voor in de plaats van afscheidnemende doelman Alexander Delaere die nu momenteel de post bekleed van keeperstrainer en een zitje heeft binnen ons bestuur. Thijs overtuigde al snel ondanks zijn jonge leeftijd met het nodige charisma, leiderschap en honger om te winnen.


Embleem intussen van ons voetbal en ook met een zak ervaring in het West-Vlaamse provinciaal voetbal zijn we bijzonder tevreden om Jordan Cossart, onze nummer 6 volgend seizoen aan ons te verbinden. Jordan bewees in verschillende ploegen (Bissegem, Zwevegem, Avelgem, etc.) een van de beste defensieve middenvelders te zijn van zijn reeks. Ook dit seizoen na zijn kwetsuur is hij een onbetwiste basisspeler. Voor een andere middenvelder is dan weer een ongelukkig seizoen. Vorig jaar kapitein in de terugronde bewees Sabri Bensalem dat hij een belangrijke pion is op het middenveld van T1 Derycke. Sabri blijft nog steeds van een hele grote waarde binnen ons elftal en zal dus ook volgend seizoen terug te vinden zijn op het voetbalveld van de 056 Arena! Nu we toch op het middenveld zijn doen we door met onze nummer 12, Martin Huys die vorig seizoen overkwam van Union Tournai. Een uniek profiel bleek met zijn grinta et veroveringsspel. Hij groeide intussen nog meer en gezien zijn jonge leeftijd kan hij nog zeker stappen zetten.

Ten slotte verlengen we ook 2 spitsen binnen onze ploeg. Lorenzo Mauceri die intussen 3 jaar in Aalbeke vertoeft na zijn topschutters titel met Moorsele in 2019-2020 (30 doelpunten in 26 wedstrijden), zal ook te vinden zijn op Aalbeke. Dit seizoen iets ongelukkiger in de afwerking maar steeds van grote waarde binnen de ploeg (4 doelpunten, 2 assists). Daarnaast ook zijn keeperstalent ondervonden tijdens de derby tegen Marke!


Afsluiten doen we met onze topschutter momenteel, Nolan Lefebvre, goed voor 7 doelpunten en 4 assists in 14 gespeelde wedstrijden kwam vorig jaar over van RUS Herseautoise, na aanbiedingen om terug te keren naar Wallonie beslist Nolan om er een tweede seizoen bij te doen bij de Blauwe Uilen. Goed nieuws dus voor ons.


Wat de 3 spelers betreffen voor onze nieuwe ploeg in 4de provinciale brengen we dit nieuws op vrijdag uit respect voor de clubs waarin ze evolueren en de spelers zelf. In totaal rekenen we op 6 tot 7 versterkingen voor die ploeg om een goed evenwicht te hebben tussen ervaring en jeugd.


"Hiermee zetten we de eerste stappen naar volgend seizoen toe. We spreken onze spelers vandaag, morgen donderdag 15 december en volgende week dinsdag 20 december. Hiermee hopen we ons huiswerk af te ronden voor de feestdagen en de nieuwe versterkingen binnen die periode ook aan te kondigen." zegt Gael Agneray.


377 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page