• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Eerste puntenverlies voor onze Blauwe Uilen.

25-09-2023

Geschreven door Gael Agneray

Het eerste puntenverlies is een feit. Onze Blauwe Uilen lieten 2 waardevolle punten liggen in de laatste seconden van de derby tegen SV Kortrijk. Een Kortrijk die zwak aan de partij begon maar zich herpakte terwijl Aalbeke dacht comfortabel te zijn met een 2-0 voorsprong. Niet dus. Het werd een aangename partij op scherpst van de snee met 2 ploegen die een resultaat wouden boeken. Voor Kortrijk in de laatste seconden van de wedstrijd een punt pakken voelde als een overwinning terwijl het voor onze Blauwe Uilen zure 2 punten kost. Aalbeke Sport - KSV Kortrijk, 3-3!

20 goeie minuten en 2 doelpunten voor Aalbeke, nadien windstil

Onze U9 tonen alvast net voor de wedstrijd van de eerste ploeg hoe het moet. De troepen van Dieter Zutterman winnen de oefenwedstrijd met 25-2 van de buren van KSV Kortrijk voor ze mogen oplopen met hun helden. Het levert fantastische beelden op & de eerste supporters voor die partij? Onze eerste ploeg zelf!

De partij was nog maar net op gang gefloten of het eerste doelpunt werd een feit. Sabri Bensalem kan via de rechterkant de bal klaarleggen voor Deveugele die netjes voor doel moederziel alleen kan binnentikken. 1-0 na 3 minuten spelen. Toch is Kortrijk niet meteen van slag want enkele minuten later probeert het tegen te prikken via Delacluse die zijn schot naast ziet vliegen. Nog geen 10 minuten bezig en de 2-0 hangt tegen de touwen wanneer Quentin Samain zich kan doorzetten op de flank. Aymeric Cottenceau staat goed gepositioneerd en schiet netjes voorbij doelman Holvoet. KSV Kortrijk is nu duidelijk van slag en moet herbronnen als het nog iets wil betekenen in de partij.

Op het kwartier kan Deveugele ook 2 keer afvuren maar Holvoet pakt. Aan de overkant noteren we een schot die over gaat van Deboiserie en een vrije trap waar Debuyck pakt met een parade en in corner. Op diezelfde corner kan Delacluse schieten en via Taillieu gaat het leer boven het doel van Debuyck. Nog geen 30 seconden later hangt de 2-1 nu wel in de touwen op corner van Delacluse waar Taillieu alleen kan binnenkoppen. Kortrijk heeft een momentum terwijl Aalbeke eigenlijk gewoon weg in slaap valt en denkt dat de partij al beslecht is. Het produceert voor de rust niets meer terwijl Kortrijk tot tweemaal toe met Seys probeert gelijk te komen. Eerst kan Debuyck ontzetten met een beenveeg en nadien pakt hij een schot na een corner. 2-1 is de ruststand met een boeiende 45 minuten nog te gaan!

Kansen genoeg om uit te lopen & vrije trap magistraal binnen in "dying seconds"

De tweede helft begint iets voorzichtiger en het duurt 5 minuten om een eerste kans te noteren. Deveugele die zich kan doorzetten maar hij ziet zijn voorzet in corner weggewerkt worden door Goemaere via de achterlijn. In diezelfde corner meteen gevaar wanneer Vanhove net over kopt. Enkele minuten later is het dan wel prijs. Arno Leman levert zijn eerste assist af van het seizoen en zet Deveugele op rozen. Hij scoort zijn 4de van het seizoen in evenveel wedstrijden.

Daarna gaat het goed op en neer en probeert Kortrijk een vuist te maken. Sabri Bensalem probeert uit de tweede lijn doelman Holvoet te verrassen maar zijn schot wordt gepakt. Op corner kopt Cappelaere net over terwijl Haffner via Musliu zelf zijn kans gaat en naast schiet. In de 65ste minuut kan de wedstrijd beslist worden, de 4-1 hangt aan de voeten van Cottenceau maar zijn chip gaat net naast. 20 minuten voor tijd probeert Deveugele ook van op afstand maar zijn poging pakt Holvoet zonder enig probleem.

Enkele minuten later is het dan toch prijs wanneer Tailleu zijn tweede van de avond maakt in volley, we spelen dan nog 15 minuten waar we zelf nog een kans creeeren. De ingevallen Neves schiet hard in het zijnet met links in de 87ste minuut. In extra tijd kopt Haffner over en dan gaan we nog enkele minuten verder voetballen waar we in de 94ste minuut een duel verliezen op het middenveld en Nollet alleen naar doel kunnen laten gaan. Cappelaere drukt op de noodrem en pakt rood voor het team. Er volgt een vrije trap in de 97ste minuut en dan kunt u het al raden. Delacluse schiet het leer overhoeks keihard in de bovenhoek binnen, Debuyck is geklopt maar kan niets doen.

Uiteindelijk is een gelijkspel logisch. Aalbeke had de wedstrijd kunnen beslissen in het eerste half uur en dat geldt ook nog tot minuut 65. Kortrijk kwam moedig terug en had de honger om tot een gelijkspel te komen. 3-3 een mooie spektakelstuk voor onze supporters en propaganda voor het Kortrijkse voetbal!

3-3 10. Delacluse

Komende zaterdag is er meteen nog een thuiswedstrijd en dan ontvangen we de Groene Duivels uit Ingooigem om 18:30u! Ingooigem won afgelopen weekend van VV Emelgem-Kachtem thuis met 2-1 en staat momenteel elfde. Afspraak dus in onze 056 Arena nu zaterdag!