top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Eerste thuisnederlaag van het seizoen is een feit.

20/12/2021

Geschreven door Gaël Agneray


Alle ingrediënten waren er zaterdagavond om er een mooi feest van te maken en 2021 in schoonheid af te sluiten. Een kerstmarkt met partners uit het dorp & fusem een minionderneming van de Vives hogeschool Kortrijk, onze ambassadeur Charmezanger Jenss & wat voor een sfeer met ons eigen jeugd die mee oploopt met hun lokale helden. Helaas konden we er geen overwinning aan breien. Misschien wel onze slechtste eerste helft van het seizoen deed ons de das om tegen een gemotiveerd & gefocussed Mandel Utd B. Het werd 1-3 uiteindelijk voor de Izegemnaren.

Was dit de slechtste eerste helft van ons dit seizoen?


Na een studieronde van wellicht een dik kwartier waarbij amper een schietkans die ver naast gaat van Perneel (Mandel) de enige kans was komen zelf voor een eerste keer voor doel. Taybi Bensalem kan mooi openen op Léo Vandenboucke die voor kan geven. Helaas kan onze "Lorre" net niet bij de bal. We spelen dan al 19 minuten. Ook bij corners zijn we niet attent en scherp en dit levert alleen maar fouten op in ons nadeel. Thomas Kongolo probeert in de 24ste minuut uit de 2de lijn na afleggen van Sven Loosvelt.


Bijna op het halfuur valt het eerste tegendoelpunt via de rechterkant voor Mandel. Plots staat Olivier Pype moederziel alleen vlak uit de 16, hij kan de bal aannemen en de bal mooi gekruist Bram Bataillie voorbij schieten, onze doelman is kansloos, ons middenveld & verdediging staat erbij en kijkt ernaar. Vlak na het doelpunt zijn we weer niet goed wakker, het is nochtans zaterdagavond & iedereen zal het geweten hebben. Opnieuw Pype maar deze keer naast. Wij proberen het nog eens van ver maar de poging van Taybi Bensalem gaat opnieuw over. Tot ergenis komt het nog erger wanneer Van Collie vrij kan koppen op de lat en in de rebound in allerijl Léo de bal ontzet. Perneel probeert nog eens van ver maar de bal kan met klem genomen worden door Bataillie.


Onze enige "echte" kans is vervolgens via de rechterkant waar Samuel Provoost goed kan opschuiven, hij wil de bal scherp & hard centeren maar zijn poging botst op de lat. Met wat geluk kon dit de gelijkmaker worden. Maar integendeel, we zakken helemaal in wanneer er opnieuw via de rechterkant kan doorgeduwd worden. En opnieuw Pype deze keer voor zijn 2de van de avond. We gaan met donkerrode kaken de rust in.Betere 2de helft met penaltydoelpunt Mauceri & kansen die op de lat stranden.


Er valt in het eerste kwartier weinig te zeggen van de 2de helft, we zien een ander Aalbeke die de wedstrijd wilt domineren zonder echte kansen helaas. De intussen ingevallen Cossart & Mathieu Heugebaert na maandenlange blessureleed nemen de leiding om de scheve situatie recht te zetten. Er komt meer initiatief maar na onderandere een goede center van Kongolo kan Mauceri net niet binnen koppen. Toch voel je ergens dat een doelpunt van onze Blauwe Uilen niet veraf is. Op het uur schuift Taybi Bensalem de 16 binnen en wordt foutief afgestraft door Grymonprez. De bal gaat voor de eerste keer op de stip dit seizoen bij Aalbeke. Onze topschutter neemt zijn verantwoordelijkheid en knalt de bal in de rechterbenedenhoek binnen. Mauceri met zijn tiende van het seizoen!


We voelen aan alles dat Mandel begint te bezwijken onder de druk. We versieren kansen, spelen een stuk hoger dan de eerste helft maar onze pogingen gaan net naast of opnieuw via Heugebaert deze keer op de lat. De lat zal onze tegenstander blijven tot 3 maal in totaal in deze partij maar het mag geen excuus vormen. Mandel speelt het spelletje slim en laat de wedstrijd doodbloeden met enkele wissels. De onze brengen geen meerwaarde en wanneer we in het slot helemaal risico nemen moet Bram Bataillie noodgedwongen op de noodrem drukken. We krijgen zelf nog een penalty tegen. Deze keer gaat kapitein van Mandel, Tallieu achter de bal staan en knalt de bal voorbij Bataillie om de 1-3 eindstand vast te leggen.

Een frustrerende avond voor onze spelers & staf die toch hadden gehoopt op een overwinning. Toch moeten we trots zijn op 2021 waar we 2de eindigen vlak achter Dosko Beveren die vleugels heeft gevonden na de eerste periode. De top 3 sluit zich af met de buren van KFC Marke met dezelfde aantal punten. We hebben tijd nu om te herbronnen & ons te motiveren voor 2022! Het belooft een spannend seizoen te worden dat kan je nu al zien met zeker 5 titelkandidaten. Wie het meeste erin gelooft zal dit ook over de streep halen.


Wij nodigen jullie alvast uit op zondag 9 januari 2022, dit voor onze nieuwjaarsreceptie aansluitend met een vriendschappelijke wedstrijd tegen de leider uit 4de C namelijk Jong Helkijn!


Tot dan, fijne feestdagen, geniet van de dagen en tot volgend jaar!


249 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page