• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Eerste trainingsweek achter de rug!

20-07-2020

Geschreven door Gaël Agneray

De eerste week van onze voorbereiding zit erop, onze A-kern heeft ook meteen 2 wedstrijden achter de rug, eentje werd gewonnen de andere dan weer verloren. Deze week trainen onze Blauwe uilen 2 keer en spelen ze maar liefst 3 wedstrijden!

Na 2 keer trainen mochten onze blauwhemden de spits afbijten tegen SK Geluwe. Het kwam al vroeg op voorsprong dankzij een goeie voorzet van Thomas Kongolo die verlengd werd met het hoofd door Mehdi Verlinde. Verder bleef het een vrij gesloten 1ste helft waar SK Geluwe nog een uitstekende kans had om de bordjes op gelijke hoogte te brengen. De vrije trap van kapitein Cottenier werd makkelijk gestopt door doelman Bert.

In de 2de helft waren de eerste 20 minuten voor onze Blauwe Uilen, er hing een 2de doelpunt in de lucht maar die bleef echter uit. Doelman van de 2de helft Delaere kon vervolgens een strak schot van dichtbij redden. Zo bleef het 0-1 in het Eric Vandemoortele stadion.

Gisteren werd dan gespeeld tegen kersvers kampioen uit 4de provinciale, Sparta Kruiseke. De wedstrijd was opnieuw vrij gesloten, toch kon Kruiseke op voorsprong komen net voor de halve rust (drankpauze uit veiligheid & hitte). Aalbeke kreeg ook een aantal uitstekende kansen via Vansteenkiste & Vanneste. Echter bleef de 1-0 op het bord hangen.

In de 2de helft kreeg Kruiseke nog een penalty, die werd omgezet door Robbe Ghesquiere.

Aalbeke kon de aansluitingstreffer niet maken en zo bleef het 2-0 op het veld van Racing Lauwe.

Deze week gaat Aalbeke Sport 3 maal op bezoek. Donderdag verdelen we de kern en gaat een ploeg naar Rekkem Sport, de anderen gaan dan weer naar Dadizele. Zondag staat er een mooie affiche op de planning. Dan gaan onze Blauwe Uilen op bezoek bij kampioen KSV Moorsele, de aftrap is voorzien om 16u & kaartjes zijn beperkt!