• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Eindronde binnen na 0-1 zege in Ingooigem!

25-4-2022

Geschreven voor Gael Agneray

Al weken aan een stuk werd er verteld aan onze Blauwe Uilen dat die specifieke partij de belangrijkste was dit seizoen. Deze keer was het voor echt bij aanvang van de moeilijk uitwedstrijd in Ingooigem. Door de onderlinge partijen wisten we dat bij winst de eindronde binnen zou zijn. Dat hebben we op een moeilijk te bespelen veld ook tot een goed einde gebracht dankzij een doelpunt van Loosvelt net over het kwartier. 0-1 is de eindstand. Ons doel voor dit seizoen is binnen!

Ik had beter een camera meegenomen om de hoofden te zien van de spelers wanneer ze vlak aan Molecule het stadion van de Groene Duivels binnentreden. Er wordt gelachen, de zon schijnt maar op een leuke voetbalmat spelen zit er vandaag niet in. De opwarming geeft ons meteen dat gevoel dat we vandaag beter bij de pinken zullen moeten zijn alsook de zomerse temperaturen een rol zullen spelen in de wedstrijd.

Loosvelt brengt KFCA op rozen ma pracht center Taybi Bensalem

Die wedstrijd wordt ook op gang gefloten en meteen eist Aalbeke het balbezit op. Tot onze eigen verwondering krijgen we toch wat combinatievoetbal te zien die voor het eerst gevaarlijk wordt aan de linkerzijde wanneer Sabri Bensalem voor de eerste keer aanlegt. De bal zoeft net over de winkelhaak, Ingooigem is gewaarschuwd. Rustig bouwen we verder op aan de volgende kans en beginnen er zich wat openingen te creëren terwijl Ingooigem van tactiek wisselt na 10 minuten spelen. Sabri Bensalem zou nog 2-3 naar doel trappen maar kan niet verrassen. Net op het kwartier doen we zelf ook een tactische wissel die meteen van goud waarde zal worden. Taybi Bensalem ruilt zijn centrale rol in voor een positie op de flank en kan via de perfecte center de geïnfiltreerde Loosvelt bedienen die doelman Verfaillie verrast met een volleyachtige lob. 0-1 na 18 minuten spelen en het veer is gebroken denken we dan. Nog geen 5 minuten later opnieuw een grote kans voor Aalbeke wanneer de ingeschoven Cossart met een listig balletje Gael Agneray kan bedienen in de rug van de verdediging. Met rechts schiet hij de bal op de lat en keert ze terug het veld in. De scheids fluit off side, 50/50 denken wij.

Na een goede 20-25 tal minuten van onze Blauwe Uilen komt Ingooigem opzitten. We vallen wat in slaap en laten ons bijna ringeloren via pogingen van topschutter bij Ingooigem Jochen Steelandt of nog Aaron Nuytten. Onze verdediging alsook doelman Delaere zijn bij de pinken en zorgen ervoor dat we de rust ingaan met de kleinste voorsprong.

Kans na kans voor Ingooigem, Delaere houdt Aalbeke recht

De tweede helft heeft voor Aalbeke weinig te beschrijven terwijl bij Ingooigem veel kansen vallen. Mede door onze onoplettendheid en vooral door het maken van veel fouten kan Ingooigem via vrije trap of corner kansen verzilveren. Wij daarentegen krijgen echt nog een prima kans via een voorzet aan de linkerzijde, helaas kan Sabri Bensalem zijn bal net niet goed genoeg plaatsen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Erger nog aan de overzijde kan kapitein Mol van dichtbij bijna het leer voorbij Delaere koppen maar die is zeer alert en houdt ons recht in het slot van de wedstrijd.

We zijn geplaatst voor die eindronde, fantastisch na een moeilijke tweede periode waar we amper 4/21 pakten. Dit hebben we rechtgezet met een mooie reeks met een gelijkspel en verlies tegen de verdiende kampioen Dosko Beveren. Samen met Bissegem zijn zij nu zeker van eindronde en kunnen we vrank en vrij gaan voetballen aanstaande zondag tegen Eendracht Hooglede, waar het van moeten is als ze een ticket willen nemen voor die eindronde! Wij nodigen jullie namens de club massaal uit om onze voorzitster Mia Messely te bedanken voor 25 jaar trouwe dienst. Uiteraard zal ze nog zeker op de club te vinden zijn vooral bij de jeugd dan. We wuiven ook onze doelman Alexander Delaere uit als actieve doelman. Hij gaat volgens seizoen keepertrainer worden en krijgt een zitje in ons fel vernieuwd bestuur!

Er is Sjouwer Cup 's morgens met de U15 en U17 aan het werk, er is een footlunch bij sponsor Frietboutique en vanaf 14u zijn er tal van animaties met DJ, Cocktailbar, Charmezanger Jens & nog veel meer! Tot zondag!