• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Eindrondeticket uit handen gegeven na slechte 2de helft in Marke, 2-0!

1/11/2021

Geschreven door Gaël Agneray

De inzet was bijzonder groot bij aanvang van de wedstrijd na het uithalen van Winkel B op het veld van Ingelmunster (FT 0-4!). Enkel winst kon onze Blauwe Uilen op rozen zetten voor de eerste periodetitel. Tegenstander van de dag: de buren van KFC Marke die 14 punten telden voor de wedstrijd. Een ploeg die het moeilijk heeft met scoren maar die ook bijzonder weinig incasseert. Geen makkelijke opdracht dus op een groter veld dan het onze.

De wedstrijd begint veelbelovend wanneer Mauceri al een eerste keer kan doorgaan na enkele seconden spelen op de linkerkant, mooie voorzet in de 1ste zone waar helaas niemand aanwezig was. Na die fase komen we bij een studieronde die 10 minuten duurt zonder tempo, zonder voetbal.. De hevige wind en regen zorgen ervoor dat het moeilijk voetballen is op deze zondagmiddag. Toch is het opnieuw Aalbeke na 12 minuten die opnieuw een kans krijgt via Braem kan Mauceri doorgaan maar hard naast besluiten, 2 minuten later opnieuw Braem, deze keer met de voorzet 2de paal waar Kongolo kan afleggen voor Mauceri maar opnieuw naast. Op het kwartier is het aan Marke voor een eerste keer, Tieberghien zet voor op de rechterkant en Lefebvre kopt over. 3 minuten later opnieuw gevaarlijk via Neirynck opnieuw via de rechterkant een voorzet voorgeschoteld maar Van Wynsberghe besluit over.

Het eerste afstandschot komt van Sabri Bensalem vanop zo'n 25 meter, Vervaeck is attent en verwerkt de bal in corner. Op diezelfde corner kan via een ingestudeerd nummer Mauceri hard schieten op doel, opnieuw corner. Kort daarna alweer Aalbeke en hier betwijfelen we zeer sterk de beslissing van de scheidsrechter op een duidelijke fout in de 16 op Kjell Braem. Voor ons altijd een penalty, volgens enkele supporters die dichterbij stonden ook. Intussen krijgen we ook een dijk van een kans maar Mauceri besluit met zijn rechtervoet naast in de 16. Onze Blauwe Uilen verdienen dan absoluut die 0-1 voorsprong maar dan moet de bal wel voorbij Vervaeck. De 2 laatste kansen komen ook van Aalbeke met een schot van Provoost die in corner verwerkt wordt. De laatste kans is een kopbal van Mauceri op aangeven van Cappelaere, opnieuw Vervaeck goed bij de pinken.

0-0 aan de rust, 9 kansen voor Aalbeke, 4 kansen voor Marke, een open wedstrijd zonder doelpunten na 45 minuten spelen!

Slappe 2de helft, inspiratieloos & ook de wissels kunnen het tij niet keren

We komen slap uit de kleedkamers na waarschuwingen van de trainers. Wie eerst scoort wint wellicht de wedstrijd luidt het en dat blijkt ook waar te zijn. Eerst kopt Vanluchene over voor Marke, 10 minuten later is het prijs wanneer Delcroix, wie anders de bal binnenkopt op center van Lefebvre. Volledig aan ons te wijten helaas. 3 minuten later over & out wanneer Van Wynsberghe zijn 3de van het seizoen maakt op center van Neirynck, off-side? Eventueel mogelijk maar niet te zien vanuit onze bank. 2-0 voor Marke en toch nog een half uur te spelen.

Onze ploeg krijgt nog voldoende kansen maar heeft geen geloof. De ingevallen Ergo schiet een Volley in de handen van Vervaeck. Delaere kan nog de afstraffing vermijden door een kopbal van Delcroix te redden. Langs onze kant noteren we nog een afstandsschot van Taybi Bensalem & bij Marke nog een kans voor Lefebvre maar zijn schot is gekraakt en gaat ruim naast.

De laatste 10 minuten blijken overbodig, we brengen zelf niets, geen eindoffensief te zien en Marke is tevreden met het resultaat. Op basis van de 2de helft een verdiende zege voor Marke & voor Aalbeke zal het bijzonder moeilijk worden om de periodetitel nog te pakken. We hangen af van het resultaat in Bissegem tegen Winkel B op zondag, Ingelmunster lijkt uitgeteld en moet naar Oostrozebeke met bijzonder veel geblesseerden. Toch willen we meteen een reactie zien en dit tegen een titelkandidaat, Dosko Beveren. Dit zaterdag 6 november om 18u30!