top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Geen mirakel tegen KRC Waregem B

7 maart 2022

Geschreven door Gael Agneray


Wat eventueel een kentering kon worden is uiteindelijk niet gebeurd tegen de 14de in de stand Waregem B. Een jeugdig maar vooral enthousiast elftal kwam vroeg op voorsprong en kon nadien met wat steun van de ref op penalty opnieuw op voorsprong komen. Aalbeke gaf veel maar kon in de tweede helft niet terugkomen. De 3-1 viel dan hard bij onze spelers en zo werd er voor de 4 de maal op rij verloren!

Alweer een vroeg tegendoelpunt


We zijn nog maar net gestart of alweer is het prijs maar niet voor onze Blauwe Uilen. We creëren de eerste kansen en eisen meteen balbezit op maar wanneer er in de rug van de verdediging een center wordt gegeven aan de rechterkant geraakt de bal tot bij De Greve die het leer los op de slof in volley neemt. Overhoeks in het zijnet binnen geknald, Vanlede kan alleen maar toekijken. Een harde tegenvaller voor onze blauwhemden die niet bij de pakken blijft liggen. Via een uitstekende combinatie kan Braem aan de rechterkant voorzetten, Loosvelt besluit met een trap overhoeks net naast.


Alweer een opdoffer wanneer Waregem een corner krijgt, in een luchtduel ontvangt onze kapitein Cedric Cappelaere een elleboog. Hij moet vervangen worden met een gezwollen oog die een dag later een blauwe wordt. De scheidsrechter ziet niets in het duel, gaat zelf niet kijken en doet gewoon door. Absurd in onze ogen.


Coach Derycke moet meteen ingrijpen en zijn plan in de prullenmand gooien, Leo Vandenbroucke vervangt Cappelaere en neemt plaats aan de linkerzijde. Hierdoor gaan we opnieuw anders spelen en dat lijkt plots te werken wanneer we opnieuw via de rechterkant goed uitkomen met fraai combinatie voetbal komt de bal via Cossart naar Sabri Bensalem. Die gaat over zijn man en centert eerste paal waar Kjell Braem mooi voor zijn man komt en binnenknalt. 1-1, alles valt te herdoen in het Mirakelstadion!


Mijn woorden zijn nog niet koud of we krijgen de 2de opdoffer van de avond wanneer de scheidsrechter opnieuw op miraculeuze wijze een penalty ziet. Geen idee hoe hij er aan komt maar de bal gaat op de stip. Spits Owen Laurez maakt zo zijn eerste van de avond. Vanlede zat in de juiste linkerhoek maar kon de bal niet uit doel houden. 1-2 na 34 minuten spelen is het verdict. En toch geven onze troepen niet op. Braem krijgt nog een kans in het slot van de eerste helft maar ook op stilstaande fases zijn we niet gevaarlijk genoeg. Intussen vliegen er kaarten overal in een nochtans faire maar scherpe wedstrijd.


15 minuten drukken, bij de eerste counter is het prijs.


De eerste fase van de tweede helft is volledig voor ons echter opnieuw krijgen we geen concrete kansen. Agneray kan tot twee maal toe centeren vanop de linkerkant. Kongolo speelt wat hoger aan de rechterkant maar ook daaruit valt niet meteen iets op die moet neergeschreven worden. Het is vooral zoeken en dat balbezit houden tot er een gaatje vrijkomt. Dat gaatje zal voor Waregem worden die bij de eerste mogelijkheid kan counteren, de bal vertrek net uit de 16 van Waregem en met het punt wordt de bal naar voren gezoeft, in de loop van Laurez die jawel, zijn tweede van de avond maakt. Dit is erg zuur voor een Aalbeke die met veel goede wil en inzet iets wil tonen.


Daarna volgt nog een kaartenfestival, Arno Verhelst mag vroegtijdig gaan douchen met twee keer geel, dat geldt ook voor Waregemnaar Decaluwe na zijn tweede geel op een fout van Braem net buiten de 16. Bensalem probeert maar schiet naast op vrije trap. Loosvelt krijgt nog een mooie kans van dichtbij maar die wordt geblokt. Agneray komt alleen voor doel maar de scheids fluit off side terwijl het geen was. Neen het was opnieuw een zure avond. De beloning lonkt en we moeten als ploeg blijven verder werken!


Volgende week derby en klepper tegen Marke


We hebben geen tijd om wakker te liggen van de huidige situatie want zaterdag staat alweer een belangrijke wedstrijd voor de deur. We ontvangen KFC Marke die net zoals ons sterk gestart was aan de competitie maar die nu ook pech kent met 3 op 15 in de jongste 5 wedstrijden. We zijn dus zeker niet kansloos maar zullen moeten op de afspraak zijn voor deze belangrijke derby.


Daarnaast zijn er heel wat festiviteiten en proberen we ook onze sociale rol op te nemen met het verzamelen van kledij, medicijnen en donaties om de slachtoffers en inwoners in Oekranie een hart onder de riem te steken. Neem dus dit geheel mee naar ons Garenwinderstadion voor 18u30, alle steun is welkom!

156 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page