top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Gelijk voor iedereen!

7-02-2022

Geschreven door Gaël Agneray


Je hebt soms van die wedstrijden waar je alles in hand hebt en plots door enkele gebeurtenissen niet meer. Dat was het geval afgelopen zaterdag voor zowel onze reserven als eerste ploeg. Onze reserven verloren punten op een zwaar veld in Rekkem, het werd 2-2 dankzij Arthur Van Mol & Lowie Devriendt die zijn 3de doelpunt meepikt als centrale verdediger na elkaar. Bij onze fanion hadden we alles onder controle met een 3-1 voorsprong, een penaltyfout & perfecte counter besliste anders. Het werd 3-3 tegen Oostrozebeke.

Aalbeke volwassen & aan de leiding in de eerste helft


Bij aanvang van de wedstrijd had Oostrozebeke 12 punten en stonden ze op een 13de plaats. Toch waren we gewaarschuwd door de heenwedstrijd die zeer moeizaam verliep waarbij we in extra tijd toch met de 3 punten gingen lopen. Deze keer zou het anders lopen.

In de eerste helft gaan we wind tegen waardoor het voetbal toch zeker over de grond moest verlopen, dit verliep net iets beter voor ons dan voor Oostrozebeke die toch in Aalbeke kwam om druk te zetten. We kunnen ons toch vrij gemakkelijk van voet naar voet spelen en zorgen ook meteen voor het eerste gevaar. Taha Souhail probeert een eerste maal vanuit de 2de lijn, net niet.


Bij de 2de poging is het meteen prijs via de rechterkant, Arno Verhelst kan Kjell Braem vinden die op de zijkant een perfecte center geeft scherp voor doel. Taha Souhail staat mooi aan de 2de paal en kan het leer voorbij doelman Vancauwenberghe schieten. Een verdiende 1-0 na 11 minuten spelen. Vervolgens gaat Aalbeke op zoek naar de 2de treffer van de avond. Deze keer via de linkerzijde waar Sven Loosvelt zijn ploegmaat Gaël Agneray in de diepte kan steken, zijn voorzet gaat in corner. Die corner is meteen gevaarlijk, de bal verdwijnt in de kluts maar kapitein Demeyere kan net niet de bal raken om in doel te deviëren. De fase erna gaat opnieuw via een voorzet van Agneray over na een schot van Souhail. Toch moeten we voorzichtig zijn en wanneer we een fout maken aan de rand van de zestien kan Mats Verlinden achter de bal staan met veel wind. Hij twijfelt niet en schildert de vrije trap in de winkelhaak, niets aan te doen voor onze doelman Delaere.


Klasseflits Braem brengt Aalbeke 2-1 de rust binnen


We zijn niet meteen van ons los geslegen en zijn er ons van bewust dat onze kansen binnen moeten om deze wedstrijd tot een goed einde te trekken. Na wat middenveld voetbal tot de linkerzijde komt de bal opnieuw terug bij Jordan Cossart, die tegenwoordig met assists strooit en de bal bij Kjell Braem achter de verdediging deponeert. Kjell twijfelt niet en plaatst de bal richting zijn linkervoet, staalhard schiet hij de bal in de korte hoek voorbij Vancauwenberghe. We staan opnieuw voor en terecht. Ook Matthias Rohrmann krijgt zijn kansen via een voorzet aan de eerste paal, zijn poging gaat enkele minuten later naast.

We gaan ook rusten met een 2-1 voorsprong.


Penaltyfout & counter verknallen de avond in Aalbeke


De 2de helft start vrij zwak van onze blauwhemden. Het eerste kwartier is vrij flauw en Oostrozebeke zet hoog druk om aan de kansen te komen. Ze zouden in totaal over de ganse wedstrijd er 4-5 hebben maar blijkt genoeg te zijn om een punt te halen. Knap werk van de Oostrozebekenaren. Wij produceren daarentegen enorm veel kansen maar scoren lukt maar één keer. Meteen bij het affluiten kan wie anders dan Kjell Braem opnieuw zich doorzetten aan de rechterkant en voorzetten richting eerste paal. Matthias Rohrmann mist van dichtbij.


Opnieuw Taha Souhail na 10 minuten spelen die zich kan vrijmaken maar zijn schot gaat in de handen van de keeper. Op het uur wordt Rohrmann gewisseld door Robin Ergo. Die zal zijn eerste doelpunt van het jaar vieren in de 68ste minuut wanneer opnieuw Kjell Braem hem een voorzet geeft op een presenteerplaatje. 3-1 en nog 20 minuten voetballen, dit kan haast niet meer verkeerd lopen. En toch! Op eigen corner mislukt een ingestudeerd nummertje en verliezen we de bal op het middenveld. Oostrozebeke countert snel en kan een penalty verzilver wanneer Kapitein Demeyere uitglijdt op speler Tytgat van Oostrozebeke. De scheidsrechter twijfelt niet en wijst naar de stip. Topschutter bij Oostrozebeke gaat Tytgat achter de bal staan en schiet het leer rechtsboven voorbij Delaere. 1 kans = 1 doelpunt meteen, zuur voor onze spelers die op zoek zijn naar de 4-1. Het is helaas 3-2 en nog 18 minuten spelen.


In die 18 minuten krijgen we tal van kansen vooral dan aan de linkerzijde kan Agneray tot 3 maal toe voorzetten en een Aalbeekse speler bereiken. Kjell Braem auteur van 1 doelpunt en 2 assists beslist hard in het dak van het doel maar Vancauwenberghe staat in de 2de helft goed te keepen. Taha Souhail kopt net over. In de 82ste minuut op inworp van wijzelf bijna aan de cornervlag van Oostrozebeke verliezen we bij een kans de bal, Oostrozebeke gaat opnieuw counteren waarbij de ingevallen Jarno Viaene zijn doelpunt van het jaar scoort. Hij schiet de bal fantastisch in volley overhoeks binnen voorbij Delaere die geen verhaal heeft. Hoe is het mogelijk zou je denken.


We krijgen in het slot nog 2 corners, 2-3 kansen maar geen enkele gaat erin. Het slotakkoord van de ingevallen Demaitre gaat met een kopbal net over de kooi van Oostrozebeke. Voetbal kan soms écht zuur zijn. Een knap punt voor Oostrozebeke die beloond wordt voor het harde werk en hoge pressing. Voor ons 2 verloren punten in de zoektocht naar de titel die na de overwinning van Dosko Beveren met 1-2 op het veld van Hooglede iets verder uitloopt.


Aanstaande zaterdag moeten we ons rug rechten tegen niemand minder dan SV Ingelmunster die volledig herrezen is na winst afgelopen weekend. Ze komen zo opnieuw de Top 5 binnen en kunnen zich focussen op een eindronde ticket. Wij moeten absoluut gaan winnen in Ingelmunster om Dosko niet te laten uitlopen. Het beloofd tot op het einde razend spannend te blijven in 3de C. Het klassement zit dicht op elkaar en iedereen is werkelijk aan elkaar gewaagd.


Ten slotte maken wij jullie warm voor ons kaas & wijnweekend die op vrijdag 18 & zaterdag 19 februari doorgaat in Aalbeke. Op zaterdag is er opnieuw al een topper met de komst van de 4de in de stand KRC Bissegem. Inschrijven kan zeer eenvoudig via dit formulier: https://forms.gle/7NKjrcYpLYCQ8EJVA OF koop je tickets gerust in onze kantine!168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page