• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Grootste overwinning van 2024!

18-03-2024

Geschreven door Gaël Agneray

De climax van het seizoen komt eraan en de nodige stress daarmee komt uiteraard ook op. Niet anders voor onze Blauwe Uilen die op bezoek waren bij KdNS Heule die al goed was voor 13 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. We waren dus gewaarschuwd. Aan de andere kant is het zelf wachten op een misstap van Geluwe om de festiviteiten voor te bereiden. Erg spannend dus en dit op zaterdagavond ergens midden maart. Dit is het verslag van Heule - Aalbeke (1-6)!

Hoge druk van Heule, Deveugele met zijn 18de

De wedstrijd begint meteen met een eerste gevaar van Heule via een schot die voorlangs gaat namens Wouter Cottignies. Enkele minuten later doen we hetzelfde via de voeten van arno Leman. De wedstrijd komt goed op gang, het is droog aangenaam weer om te voetballen en na 8 minuten spelen krijgen we een interessante vrije trap op de rechterflank ideaal om een inswingeren in de 16 te gooien, wat onze nummer 7 Mathias Deveugele ook doet. Door een bos van spelers ziet echter de ingevlogen Jan De Winter het leer niet en laat die voorbijgaan. Een eerste uistekende kans voor onze Blauwe Uilen!

Maar lang wachten doen we niet, net voorbij het kwartier is het voor de eerste keer prijs maar een fantastische bal van Arno Leman kan Mathias Deveugele zijn 18de van het seizoen tegen de netten schieten. Nadien komt het spel volledig los, we domineren en spelen van voet naar voet. Het resulteert in een kopbal kans voor Cottenceau en een schot van Deveugele in de 25ste minuut. We moeten ook opletten wanneer Aurelien Verzele even kerstman speelt en de bal pardoes in de voeten van Kenneth Gillebert inspeelt, de nummer 9 van Heule probeert het van ver, maar hier kon zeker iets meer mee gebeuren. Enkele minuten later aan de overkant kan Aymeric Cottenceau 1 op 1 met de keeper gaan maar geen succes. Voor affluiten van de eerste helft krijgen we nog een mooie kans, Sabri Bensalem kan de alleenstaande De Winter vinden maar zijn schot gaat over. En we eindigen de eerste helft zoals ze gestart is namelijk met een schot die naast gaat uit de voeten van, jawel Wouter Cottignies.

Al bij al een dominerende eerste helft, waar Heule vooral veel druk naar voren brengt. 0-1 aan de rust is zeker geen garantie op de 3 punten maar erg gevaarlijk waren de groenhemden van coach Verbeeck niet.

Onbolstering in de tweede helft met 10-tallen kansen voor onze Blauwe Uilen

Aan de tweede helft beginnen we met dezelfde 22 spelers. Nog maar net begonnen en Cottenceau krijgt zijn eerste kans in deze tweede helft maar die gaat over. Niet getreurd want een minuut later is het prijs. Deveugele maakt zijn tweede van de avond, 0-2 en boeken toe voor Heule? Leman probeert het in de 50ste minuut eens van ver, zonder succes maar twee minuten later is het opnieuw prijs wanneer de opgeschoven Quentin Samain samen met Leman en Sabri Bensalem combineert op de linkerzijde. Hij kan de alleenstaande Cottenceau de bal op een serveerplaatje afgeven, ook hij scoort opnieuw. De fransman is in bloedvorm sinds zijn terugkeer uit blessure en schiet zo zijn 12de van het seizoen binnen!

In de 54ste minuut krijgen we een eerste kans uit de thuisploeg, Cottignies schiet echter in de handen van Debuyck. Net voor het uur krijgen we een vrije trap op de linkerkant, Sabri Bensalem zet zich achter de bal en schiet hard in de korte hoek de 0-4 binnen. De muur ziet er niet echt goed uit en daar maakt onze nummer 14 gretig gebruik van. a

5 minuten later jammer maar helaas een penalty, Jens Goverde neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet de 1-4 voorbij Debuyck. Dit heeft echter geen impact op onze goed spelende ploeg. Deveugele kan in de 68ste minuut in de 16 afdrukken, Compernolle pakt en in de herneming kan Tijs Vanhove ook zijn poging wagen maar opnieuw Compernolle, goed bij de pinken.

Met nog 20 minuten te spelen krijgen we een slotakkoord wanneer de ingevallen Taybi Bensalem, onze Mathias Deveugele kan bedienen met zijn 3de van de avond, de wedstrijdbal gaat meer naar Aalbeke en zo komt Deveugele gelijk met topschutter Vervaeke van Ledegem. We lijken klaar om de prijzen te pakken dit seizoen. Nadien volgen nog een resem kansen, het is genieten voor Aalbeke supporters. Mauceri een eerste keer, Deveugele voorlangs, Taybi Bensalem op vrije trap, Samain op voorzet, Verzele bijna met een streep die net over de lat gaat, we krijgen er niet genoeg van. Als kers op de taart krijgen nog net voor affluiten een vrije trap een aantal meters uit de 16. Mauceri krult de bal fenomenaal over de uur in de rechterbovenhoek binnen. 1-6 is het verdict in Heule na een demonstratie in een wervelende tweede helft!

Hierbovenaan kunnen jullie de verschillende klassementen ontdekken. Volgende week kunnen onze Blauwe Uilen kampioen spelen enkel als het zelf wint van Stasegem en Geluwe punten verliest in eigen huis tegen Mandel United (Om 16u30). we rekenen hoe dan ook op jullie steun aanstaande zaterdag om 18u30, titel of niet het zal een boeiende wedstrijd worden met veel sfeer!