top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Jan De Winter als tweede versterking!

16/01/2021


Geschreven door Gaël Agneray


Komend seizoen zal Aalbeke zijn middenveld versterken met Jan De Winter die overkomt van RC Lauwe, 1ste provinciale. De polyvalente middenvelder van 30 tekent een overeenkomst voor één seizoen, 2022-2023 en versterkt zo de A-kern van de Blauwe Uilen.

Jan begon zijn carrière op 5-jarige leeftijd bij SV Wevelgem City. Hij zou er uiteindelijk blijven tot de leeftijd van 11 jaar om nadien de stap te zetten naar het elite voetbal bij KV Kortrijk. KVK zal een succes worden voor Jan waar hij blijft tot zijn 17 jaar met daarin ook een avontuur bij het toenmalige KSV Roeselare acterend in de hoogste divisie van het Belgisch voetbal.

Zijn eerste minuten bij het eerste elftal proeft Jan bij KRC Harelbeke. De ratten zitten dan in 3de klasse, Jan is intussen 19. Prijzen pakken gebeurt dan bij SV Wevelgem City met de promotie naar de hoogste provinciale afdeling. Jan zal er 3 seizoenen blijven bij de Vlassers om nadien bij reeksgenoot FC Helkijn aan de slag te gaan. Daar wordt hij zeer snel opgemerkt en weggeplukt door KE Wervik. Ook daar geniet Jan van de promotie opnieuw naar nationaal voetbal. KE Wervik bengelt tussen 1ste provinciale & het huidige 3de amateurklasse.Zijn recentste avontuur is intussen al iets dichter bij huis. We kunnen Jan overnemen van de buren van RC Lauwe spelend in 1ste provinciale dus. Na 2 seizoenen bij de Statieploeg zal Jan dus volgend seizoen onze rangen vervoegen in 2de of 3de provinciale, iets wat voor ons nog steeds een raadsel is tot en met zeker 1 mei 2022!


185 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page