• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Klinkende Zege bij de 4de in de stand Sint-Eloois Winkel B!

31/01/2022

Geschreven door Gaël Agneray

De eerste zege van 2022 is een feit. Na 4 oefenwedstrijden om de vorm te behouden en zo iedereen genoeg speelminuten en ritme te geven konden we zaterdag naar Sint-Eloois Winkel afzakken. De 4de in de stand met de meest gemaakte doelpunten kwam in de heenronde een puntje meepikken op de Garenwinder. Om eventjes 1ste te staan moest er gewonnen worden om zo mee aan de leiding te blijven met Dosko Beveren & KFC Marke.

Het werd uiteindelijk 1-3 voor onze Uilen na een moeizame start maar dan dominerende wedstrijd met volwassen voetbal.

Op achterstand gewezen na amper 3 minuten daarna de betere kansen voor Aalbeke

We beginnen aan de partij met een gehavend Aalbeke die maar liefst op 10 A-kern spelers niet kan rekenen door blessures en het gekende coronavirus. Toch met de nodige creativiteit kan het tandem Derycke-Acke een 11 op het veld plaatsen die de nodige ervaring heeft om dit naar een goed einde te trekken. Doch krijgen we na amper 3 minuten spelen meteen een opdoffer van nummer 7 Timon Vandendriessche. Die kan na een combinatie van de roodhemden door het centrum aanleggen net buiten de zestien. Vol op zijn slof schiet hij de bal in het zijnet, Alexander Delaere kan nog net bij de bal maar niet voldoende om die in corner te deviëren. We worden meteen op achterstand geschoten. En toch waren de eerste 120 seconden voor ons met meteen een prima combinatie aan de rechterkant getekend Provoost, Bensalem & Braem.

We blijven niet bij de pakken zitten en proberen via de combinatie de nodige ruimtes te vinden. De eerste kans komt op corner na enkele minuten na het eerste doelpunten. Cossart neemt de corner voor zijn rekening en geeft de bal strak aan de eerste paal. Matthias Rohrmann goed voor zijn eerste basisplaats als 18-jarige kan het leer net niet goed genoeg raken waardoor die onderkant lat weer weggewerkt wordt door de Winkelse verdediging. In de 2de fase Kan vervolgens Souhail opnieuw Rohrmann bedienen maar die besluit naast. We voelen aan de hand van kleine kansen dat we de bovenhand nemen in de partij. Dit zal uiteindelijk beloond worden in de 20ste minuut met opnieuw fraai combinatievoetbal van onze 16 tot aan de 16 van Winkel. Cossart vindt de ruimte om tussen 4-5 Roodhemden de bal in de rug van de verdediging te plaatsen richting Kjell Braem. Braem die in de voorbereiding al zijn vorm bevestigde knalt de bal voorbij de eerste paal staalhard in het dak van het doel. Doelman Espeel is kansloos en intussen staan de bordjes opnieuw gelijk. 1-1!

We putten enorm veel motivatie en moed door dit doelpunt en gaan voorzichtig op zoek naar het 2de. Dit gebeurt niet zonder kleerscheuren want Winkel is gekend voor zijn Counters. Deze keer op de linkerzijde waarbij opnieuw Vandendriessche onze doelman probeert te lobben van zowat 30 meter. Zijn poging gaat net naast, we zijn gewaarschuwd! Aalbeke doet verder en creëert kansen via afstandsschoten van Souhail en Sabri Bensalem. Daarbij krijgen we in de 34ste minuut opnieuw een corner aan de linkerzijde. Via een ingestudeerd nummertje komt de bal in de 16 en kan Winkel nog net de bal wegwerken, opnieuw in de voeten van Aalbeke waarbij Simen Demeyere nog wat blijft hangen aan de rechterkant. In 2x keer na een eerste center kan hij naar binnenkomen en Gaël Agneray bedienen aan de eerste paal die met het hoofd niet aarzelt en hard binnenkopt. 1-2 voor Aalbeke en eerste doelpunt voor de #13.

We gaan ook effectief de rust in met een 1-2 voorsprong waar nog niets gespeeld is.

Winkel komt opzitten zonder echt slotoffensief terwijl Mauceri nu al solliciteert voor doelpunt van het jaar

De 2de helft oogt tricky met een kleine voorsprong en ook de 11 acteurs beseffen dat een derde doelpunt de mokerslag kan betekenen voor Winkel. Toch is het Winkel die meteen probeert aan te vallen, de verdediging staat met het tandem Vanhuyse - Demeyere als een huis waardoor we weinig in gevaar komen.

Zelf proberen we nog wat kansen af te dwingen en dat lijkt ook te lukken via corner. Maar de bal wil er niet meer in.. Tot in de 73ste minuut wanneer de ingevallen Mauceri de bal krijgt van Sabri Bensalem en plots uit het niets aanlegt van zowat 22-23 meter, een streep met de wreef met wat effect gaat richting de linker winkelhaak. Binnen, 1-3 voor Aalbeke en dan denk je wedstrijd gespeeld.

Toch brengen we onszelf in het slot nog in de problemen via standaardfases en wat kleine fouten. Scheidsrechter Coussement fluit ook nog een penalty die licht was. Kapitein Janssens stond achter de bal maar kon mede door een psychologisch spelletje met doelman Delaere de bal niet in het net schieten. Zijn schot gaat volledig naast. Op counter proberen we ten slotte er nog eens uit te komen maar het was telkens nét niet.

Een puike prestatie van Aalbeke en zo een goede start van 2022! Op naar volgende week waarbij alle EX spelers van Aalbeke uitgenodigd worden op zaterdag 5 februari om het glas te heffen en de wedstrijd bij te wonen tegen SC Oostrozebeke om 18u30!