top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Klinkende zege voor onze Blauwe Uilen vs Lendelede!

28-11-2022

Geschreven door Steve Dewitte


Aalbeke Sport heeft de laatste weken enkele topwedstrijden na elkaar moeten afwerken. We kregen met achtereenvolgens KFC Marke, VV Emelgem-Kachtem en dit weekend KFC Lendelede Sport 3 ploegen uit de top 5 van de klassering tegenover ons. Zaterdagavond konden onze Blauwe Uilen Lendelede met lege handen huiswaarts sturen na een felbevochten 3-2 zege waardoor de balans na dit zware drieluik 6 op 9 is. Zo kunnen de druk op leider Blauwvoet Otegem hoog houden.

Een koude, winderige november avond in de 056 Arena maar gelukkig hadden zowel Lendelede als Aalbeke er van bij de start zin in om er iets van te maken. Al in de eerste minuut noteren we de eerste schuchtere pogingen richting doel van beide ploegen. De toon werd meteen gezet voor een aangename wedstrijd tussen 2 goed voetballende ploegen die bewijzen dat ze terecht bovenin de klassering terug te vinden zijn. Van bij de aftrap een hoog tempo waarbij beide ploegen er kort en fel opzitten en voor de voetballende oplossing proberen te gaan. Aalbeke kiest voor het balbezit en Lendelede wacht goed in organisatie om dan snel uit te breken. In het begin noteren we vooral pogingen vanop afstand. In de 9’ noteren we een eerste echte kans. Op links wordt Lorenzo Mauceri goed vrij gespeeld. Zijn harde lage voorzet wordt door Yanis Kheffif gemist en zo gaat de bal voorlangs. Een eerste serieuze waarschuwing voor Lendelede. Een minuut later kan Provoost zich op rechts doorzetten. Zijn voorzet wordt door een bedrijvige Mauceri te centraal afgewerkt om doelman Deveughele te verrassen. Daarna herstelt Lendelede het evenwicht maar Aalbeke staat goed attent te verdedigen waardoor de laatste pas er niet uitkomt bij de groene brigade. We noteren een eerste kans voor Lendelede na 14’ met een verre inworp. Half weggewerkt door Huys en van net binnen de 16m kan Dewerchin zijn schot niet goed richten. Enkele tellen later gaat het snel naar de overkant. Via dewinter en Kheffif wordt Mauceri diep gestuurd maar een goede redding van Deveughele houdt Aalbeke van een voorsprong. Er blijft aan hoog tempo gevoetbald worden. Bij Lendelede is Dylan vens de gevaarlijkste man. Op een gevaarlijke voorzet van Vens kan Levecque er niet bij aan de 2e zone. 2 minuten later is het wel prijs voor Lendelede. Een lange vrije trap van aan de middellijn wordt door Levecque goed doorgekopt tot bij Vens. Die in de draai de 1-0 voorbij een kansloze Debuyck knalt.


De 0-1 is toch een opdoffer voor de Blauwe Uilen die tot dan de betere ploeg waren en de betere kansen hadden. Een uitgekookt en efficiënt Lendelede staat op voorsprong en amper een minuut later konden ze deze voorsprong bijna verdubbelen. Een hard, laag, gekruist schot van Vansteenkiste wordt nog net in hoekschop gered door Debuyck. Voor de rust noteren we dan niet veel kansen meer tot de 44ste minuut. Een goeie voorzet van Dewinter wordt aan de eerste paal verkeerd ingeschat bij Lendelede. Huys is te verrast en gaat onder de bal door in de 2e zone en zo opnieuw een goeie kans die niet benut wordt. Zo gaan we rusten bij een 0-1 stand.

Knotsgekke 2e helft met 2 wereldgoals van Lecrenier!


Aalbeke weet wat het te doen staat en gaat van bij de start van de 2e helft vol in de aanval. Lecrenier probeert het na ene combinatie en voorzet van Huys al een eerste maal vanop de hoek van de 16meter maar zijn eerste poging is een afzwaaier en gaat naast. Aalbeke blijft aanval na aanval opzetten en Lendelede kan niet voorkomen dat het achteruit moet. Opieuw een goede aanval op links deze keer. Scherpe voorzet van Mauceri en Lefebvre ziet in de eerste zone zijn bal binnenkant paal gaan. De rebound wordt van de lijn gekeerd. De daaropvolgende hoekschop wordt door Dejans naast gekopt. Aalbeke maakt steeds meer aanspraak op een verdiende gelijkmaker. In de 55’ is het dan toch raak voor de Blauwe Uilen. Huys en Lefebvre rollen de linkerkant bij Lendelede op en nu wordt de voorzet van Lefebvre wel binnen gewerkt aan de 1ste paal door Kheffif.


De 1-1 werkt duidelijk inspirerend want Aalbeke blijft komen. Afstandsschot van Lefebvre gaat net over en zijn plaatsbal enkele minuten later gaat maar nipt naast doel. Net voor het uur een eerste keer Lendelede in de 2e helft. Maar de voorzet van Popelier wordt net voor Vens kan afwerken onschadelijk gemaakt door Debuyck. Dan acht de jonge Lecrenier zijn moment gekomen om uit te pakken met de actie van de avond. Hij pikt de bal op in het middenveld en wordt niet meteen onder druk gezet. Hij besluit vanop 35 meter uit te halen richting doel. Een streep recht in de winkelhaak waarbij de bal enkele malen in het driehoekje van het kruising stuitert. 2-1 voor de Blauwe Uilen na een echte wereldgoal!


Lendelede blijft niet bij de pakken zitten en knokt zich opnieuw in de wedstrijd. Vens kan een aanval schuin voor doel niet voorbij Debuyck in doel krijgen. Ook de daaropvolgende ingestudeerde hoekschop levert niet meteen succes op wanneer Vens over knalt.

Het spelbeeld wordt evenwichtiger zonder grote kansen voor Lendelede. Toch komen ze opnieuw langszij na een verre vrije trap uit het middenveld. Deze maal kan Debuyck er niet goed bij en bokst hij de bal in de voeten van de vrijstaande Himpe dia vanop 20m in het lege doel van Aalbeke trapt. Koude douche voor de Blauwe Uilen die de hele wedstrijd de beter ploeg zijn en de betere kansen bij elkaar spelen maar een efficiënt en gretig Lendelede brengt de stand op 2-2. Lendelede gaat even door op zijn elan en Popelier kan met een nieuwe voorzet in de 2e zone kapitein Vermoere vinden. Die hard op Debuyck schiet.


Lecrenier beslist topper met zijn 2e pareltje van de avond!


Dewinter neemt Aalbeke op sleeptouw en probeert het vanop afstand. Zijn schot wordt in hoekschop gewerkt door de Lendeleedse goalie. Aalbeke versiert daarna enkele hoekschoppen op rij en de laatste hoekschop uit deze fase levert de 3-2 voorsprong op.

De corner van Mauceri lijkt te ver. Dit is echter buiten Lecrenier gerekend die zich rept in de 2e zone en de bal vanop anderhalve meter van de achterlijn in een lob over alles en iedereen heen in de verste hoek kan koppen. Aalbeke in extase na een nieuwe voorsprong in het slot (83’) van de wedstrijd.


Het venijn zit hem echter in de staart. Lendelede gaat nog met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en komt heel dichtbij wanneer we ons opnieuw laten verrassen door een verre vrije trap. Onze doelman Debuyck gaat niet vrijuit maar tot ons groot geluk belandt de kopbal van Popelier op de lat en kan Lendelede de rebound niet voorbij onze verdedigers op de lijn krijgen. Dat was de laatste gevaarlijke fase van Lendelede. Aalbeke krijgt nog 2x de kans om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen maar Mauceri heeft geen geluk bij de afwerking. Zijn lob vanop 40m gaat net naast een leeg doel en in de slotseconde werkt hij een voorzet van Dewinter mooi af maar wordt hij voor buitenspel terug gefloten. Het blijft 3-2. Een verdiende zege tegen een uitgekookt Lendelede.


Voor de winterstop krijgen we nog 3 wedstrijden af te werken. Te beginnen met de stadsderby tegen KSV Kortrijk dat dit seizoen warm en koud blaast. Zo konden de blauw zwarten al leider Blauwvoet Otegem met 6-2 verslaan maar gingen ze ook al verrassend onderuit tegen hekkensluiter Helkijn. Een te duchten tegenstander die niet onderschat mag worden en zeker gemotiveerd aan de aftrap zal komen. Aan onze Blauwe Uilen om met evenveel motivatie als de voorbije wedstrijden de strijd aan te gaan. Afspraak zaterdag 3/12 om 18u aan de minister A. De Taeyelaan in Kortrijk.


Ten slotte maken wij jullie warm voor ons laatste optreden van het jaar. Dit op zaterdag 10 december met een dag boordevol jeugdwedstrijden en aansluitend ook de thuismatch van ons eerste elftal om 14u30 tegen RFC Mandel United B. De kerstmarkt is volledig gratis en gaat door van 9u 's morgens tot 18u!

165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page